site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İlköğretim Haftası Kutlamalarla Başladı

İlköğretim Haftası Kutlamalarla Başladı
18.09.2012
A+
A-

İlköğretim Haftası Atatürk Anıtına Çelenk Sunumu Yapılarak Başladı.

Selçuk İlçe Eğitim Müdürü Özer Baki Şimşek Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından; İki öğrenciyle beraber Atatürk Anıtına çelenk sunumu yaptı. Kaymakam Ayhan Boyacı, davranış eğitiminin önemine vurgu yaparak, eğitim ve öğretimde saygı ve sevginin anlamını belirten bir konuşmayla, başarılı bir eğitim yılı diledi.

Selçuk ilçesinde Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Üsteğmen Gökhan Yusuf Özdemir, Selçuk Cumhuriyet Savcısı İlhan Tabur, Selçuk Belediye Başkan Vekili Veli Keskin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Baki Şimşek,  Emniyet Müdürü Fatih Çankaya, Siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, muhtarlar ve öğrenciler katıldı.

İlköğretim Haftası etkinlikleri Selçuk Sekiz eylül İlk ve Ortaokulunda halk oyunları ekibinin karşılama gösterisiyle başlayan törene başta Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ve protokol üyeleri ile veliler katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını Okul Müdürü Sezai Menteşe yaptı. Okul Müdürü Menteşe, okul olarak, bu yıl başlayan 4+4+4 Eğitim sistemine sorunsuz bir şekilde hazır olduklarını belirterek, 2012–2013 eğitim öğretimin yılının tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını diledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Baki Şimşek, yeni eğitim öğretim yılının Türk milletine ve Selçuk ilçesine hayırlı olması dilekleriyle başladığı konuşmasında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; Çağdaş Uygarlığa ulaşmanın yolu eğitimdir sözlerini hatırlatarak, çocuklarımıza daha çok eğitim vermek, onlara daha fazla zaman ayırmak zorundayız. 2012–2013 Eğitim öğretim yılında daha başarılı olmak için eğitime katkı sağlayan başta Selçuk kaymakamı Ayhan Boyacı olmak üzere, hayırsever Selçuklu vatandaşımız Şahabettin Sarıdede’ye, öğretmenlerimize, tüm hayırsever velilerimize teşekkür ediyorum dedi.

Selçuk ilçesindeki eğitim faaliyetleri hakkında aydınlatıcı bilgiler veren ve bu yıl başlayan 4+4+4 Eğitim sistemi çerçevesinde Selçuk ilçesinde hiçbir sorun olmadığının altını çizen Şimşek, ayrıca Selçuk ilçesi sınırları içerisinde yer alan Tavşan Tepe mevkiinde önümüzdeki süreç içerisinde “Bağımsız bir Anaokulu” temelinin atılacağı müjdesini verdi.

Selçuk kaymakamı Ayhan Boyacı, törende yaptığı konuşmasında öğrencilere ve velilere eğitimin yanında, davranış eğitiminin de çok önemli olduğunu vurguladı. Saygı ve sevgi çerçevesinde öğrencilerden, öncelikle büyüklerine ve öğretmenlerine saygılı olmalarını istedi. Uzun bir yaz tatilinin ardından, herkesi oldukça heyecanlı gördüğünü ifade eden Kaymakam Boyacı, bu heyecanlı dakikaları yaşarken önümüzdeki günlerde yeni ders programlarının öğrencilere verileceğini, bu kapsamda tüm öğrencilerin bu ders programlarını aksatmadan takip etmelerini, öğretmenlerini çok dikkatli dinlemelerini istedi.

Öğretmenlerin okullarda anne baba görevi de gördüğünü hatırlatan Kaymakam Boyacı, öğrencilerin öğretmenlerine karşı daha yakın olmalarını, onları anne ve baba olarak görmelerini, çünkü anne ve babadan sonra öğrenciye en yakın kişinin öğretmen olduğunu hatırlattı. Kaymakam Boyacı, bu vesile ile 2012–2013 eğitim öğretim yılının tüm Türkiye’ye ve Selçuk ilçesine hayırlı olmasını diledi. Konuşmaların sonunda sekiz Eylül ilköğretim okulu 2.sınıf öğrencilerinin sunduğu gösteri tüm katılımcılar ve protokol tarafından büyük alkış aldı.

Haber: Mehmet Uyaroğlu

YORUMLAR
  1. ATİ dedi ki:

    Milli Eğitim Müdürümüz ilçede sorun yok derken odasındaki görüşmelerimizi nasıl unutur. Sorunu kendilerine aktaramadık galiba. Valla biz Türkçe’yi iyi konuşuyruz

  2. 10.köy dedi ki:

    Sorunlar hep hasır altı yapılıyor.Milli eğitim müdürü demeye şahit biri de (özer baki şimşek) sorun yok diyor.daha bakalım kafasını ne kadar kuma gömmeye devam edecek.Hayırlısıyla bu ilçeden bir gitse de Selçuk yeni bir çağ açsa eğitim de.

  3. ccc dedi ki:

    akp nın el attıgı hangi işte sorun yok..memleketin anasını aglattınız sorun yokmuş..hepiniz iktidar korkusundan içinizdekini soyleyemiyorsunuz…biz soyleyelim bu ülkede sorun var hemde her kesımde..saygılar

  4. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    ilk ogretim haftasi herkese kutlu olsun….