site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İlk gece pazarı boş geçti

İlk gece pazarı boş geçti
21.06.2015
A+
A-

gecepazari (1)

Selçuk ilçesinde bir yaz geleneğine dönüşen Gece Pazarları her yıl olduğu gibi bu yıl da açılarak Selçuklulara hizmet vermeye başladı.

Selçuk Belediyesi tarafından 13 yıldır uygulanan gece pazarı, bu hafta başladı. Yazları açılan gece pazarı, Salı ve Perşembe akşamları, Tahsinağa Camii karşısındaki otopark alanında kuruluyor.

Selçuk Belediyesi tarafından 13 yıl önce hizmete sokulan gece pazarı 16 Haziran Salı akşamı açıldı. Genellikle hediyelik eşya, el sanatı ürünleri, bijuteri, giyim eşyası gibi ürünlerin satışının yapıldığı gece pazarı, bundan önceki yıllarda ilçe ekonomisine katkı sağlarken halkın sosyal yaşamına da renk katıyordu.

Bu yıl ki ilk gece pazarı 16 Haziran Salı Akşamı kurulurken, ilk gece pazarına ilgi yok denecek kadar azdı. Hem okulların yeni kapanmış olması, sınavların halen devam etmiş olması ve ilk Pazar olmasından dolayı yeterli şekilde vatandaşlara akşam pazarının olduğunun duyurusunun yapılamamasından dolayı ilk gece pazarı boş geçti. Pazar alanında 8-9 tane tezgah kurulurken pazarı gezmeye gelen Selçuklu vatandaşlarda alanın boş olmasından dolayı da şaşkınlıklarını gizleyemediler. Bundan önceki yıllarda bu pazarın tıklım tıklım hem tezgahlarla hem de vatandaşlarla dolu olduğunu söyleyen Selçuklu vatandaşlar, yaz mevsiminin tam başlaması ile birlikte ilerleyen günlerde umuyoruz ki gece pazarı daha da dolu olacaktır dediler. Pazarda tezgah açan Selçuklu esnaflar ise pazarda yeterli miktarda ışıklandırma olmadığını ve yetkililerin pazarın ışıklandırılma sorununa çözüm bulmalarını istediler.

8 Eylül 2015 tarihine kadar sürmesi beklenen Gece Pazarına ilerleyen haftalarda ilginin artması bekleniyor.

gecepazari (2)

gecepazari (3)

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    organizenin çok iyi olmasından boş geçmiştir. malum kültür işleri arı gibi maşallah