site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İlçe Başkanları Selçuk’ta Toplandı

İlçe Başkanları Selçuk’ta Toplandı
01.11.2013
A+
A-

ilce-baskanlari-selcukta-bulustu

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanları ve İl Yönetim Kurulu üyeleri aylık olağan toplantısını Selçuk’ta gerçekleştirdi.  Toplantının açılış bölümüne Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür’de katıldı.

Sandık örgütlenmesi, Gençlik ve Kadın kolları çalışmaları ile 16 Kasım’da yapılacak toplu üye kaydı programının gündemi oluşturduğu toplantının açılış konuşmasını, CHP Selçuk İlçe Başkanı Özge Yıldırım yaptı.

Yıldırım, Hedefimiz Gençler

Özge Yıldırım, yaklaşık 2 ay önce olağanüstü kongre ile göreve geldiklerini belirterek “ Bu süreçte hızlı bir çalışma temposuna girdik. Selçuk’un bütün köylerini ziyaret ettik ve mahalle muhtarlarımızla bir araya geldik. İlçemizde kurulan üniversitede sürekli temaslarımıza devam ediyoruz. Ülkemizde ki gençlerin gezi olayları sonrası siyasete ilgisi daha da artmış durumda. Bizde çalışmalarımızı yeni genç üyeler kazanmak üzerine odakladık,partiye çok sayıda yeni üniversiteli genç üye kaydettik ve bu çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmalarımız ilçemiz de süre gelen yerel iktidarımızın ve İzmir’deki başarımızın devam etmesi için aralıksız sürüyor. Genç ve dinamik bir yapıya sahibiz. Bu vesileyle bize güvenerek örgütü Selçuk’ta yönetimimize emanet eden herkese çok teşekkür ediyorum. Böylesine önemli bir toplantıya ev sahipliği yapma imkanı verildiği içinde, İl başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimize şükranlarımı sunuyorum.

Ülgür, Ekonomi de Lokomotif Rolü Üstlendik

Selçuk belediye başkanı Hüseyin Vefa Ülgür’ de İlçe de tarım ve turizmle ilgili çalışmalar hakkında kısa bilgiler verdi. Ülgür şunları kaydetti.

Kentin bütün ekonomisi tarım ve turizmden geliyor. Hizmet sektöründe büyük bir işsizlik var. Bu sorunu gidermek için ilçemizde açılan üniversitemizle işbirliği içindeyiz. Yerel yönetim olarak ekonomik sorunların giderilmesinde lokomotif görevini üstlendik. Tarım sektöründe makinalar kiralayıp, satın alarak üreticilerimize destek veriyoruz. Çiftçimizin tek başına, yüksek maliyeti sebebiyle alamayacağı bazı makinaları onlar için satın alıp kullandırıyoruz. Ege bölgesinin en büyük meyve soğuk hava ve depolama merkezini bitirmek üzereyiz. Yeni yapılmakta olan yüksek okulumuzun binası için büyükşehir belediyemizle güzel bir çalışma yürütüyoruz. Efes antik kalıntılarının UNESCO’ya dahil olması için tüm çalışmaları yaptık, bu bizim için çok önemli çünkü her iktidarın kafasına göre Efes ile ilgili politika üretmesinin önüne geçilmiş olacak. 34 bin nüfusumuzla İzmir’in güneyde ki kapısı olacağız. Sosyal demokrat bir belediyecilik ne gerektiriyorsa fazlasıyla yapmaya çalışıyoruz. Bu anlamda her zaman desteğini aldığımız İl Yönetimimize çok teşekkür ediyorum.

Engin, Türkiye Ortalaması İzmir’in Kıstası Olamaz

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin de toplantıda yaptığı konuşmada, seçim çalışmalarından, Cumhuriyet bayramı kutlamalarına kadar birçok konuya değindi. Engin, şunları söyledi.

İlçe başkanlarımızın yaptığı iş gönüllülük esasına dayalı biliyoruz. Ama bu işe soyunduysak gereğini yerine getirmek zorundayız. Hem Sandık örgütlenmelerinde hem eğitim de hem seçimlerde alınacak sonuçlarda partimizin Türkiye ortalaması bizim için kıstas olamaz. Biz ortalamanın çok daha üstünde sonuçlara imza atmak zorundayız. Yapılacak mahalle toplantılarımızda gündem belirleyelim ve sandık veya seçim konu her neyse gündemli toplantılar yapalım. Böylece hem eleştirileri duyar hem de gelecek önerilerle işimiz daha da kolaylaşır.

29 Ekim Kutlamaları İzmir’e Çok Yakıştı

29 Ekim Cumhuriyet bayramımızı İzmir’e yakışır bir şekilde kutladık. Cumhuriyet Güçbirliği Platformuyla ortaklaşa düzenlediğimiz “Andımız” etkinliği de kentimize çok yakıştı. Bu tepkiler yaptığımız tespitlerin de doğru olduğunu gösteriyor. Yerel seçimde 1 buçuk milyondan fazla oy bekliyoruz, halkın bugünkü iktidardan bıktığını, AKP’ye olan tepkisini biliyoruz. 29 Ekim kutlamalarında da gördük, bu tepki gerçekten çok fazla. Amaç cumhuriyet ve Türkiye ise nasıl bir araya gelindiğini gördük. İlçelerimizde de her kesimle işbirliği kurmaya gerek var bunun üzerinde hassasiyetle durmanızı istiyorum. Bizim gibi büyük ve sosyal demokrat bir partinin hiç kimseyi dışlaması diye bir durum söz konusu olamaz. Din ve inançlar üzerinden, mezhepler ve etnik yapılar üzerinden siyaset yaparak bizi ayrıştırmak isteyen siyasi hareketler olabilecektir. Ama halkımız artık bu tuzağa düşmeyecektir. Genel başkanımızın konuşmalarından ve meclis çalışmalarımızdan da anlaşılmıştır ki, CHP halk ne isterse, çıkarı ve özgürlüğü ne yöndeyse onun için çaba sarf ediyor.

Kazanacak Adaylar Üzerinde Çalışın

Artık ekipçilik anlayışı ve çıkar gözeten birlikteliklerle aday belirleme dönemi bitmiştir. İlçe başkanlarımızın aday belirleme sürecinde sonuç alınacak, kazanmaya yakın isimlerle ilgili çalışma yapmaları gerek. Mümkün olduğunca bu işi istişare ederek yürütmekte fayda var.

Bu işin resmi dayanağı İlçe başkanlarımızıdır. Sizin değerlendirmeleriniz raporlarınız yol gösterici olacaktır. İzmir CHP’nin kalesidir gibi bir dayanağımız yok. İzmir Özgürlüğün, çağdaşlığın, demokrasinin kalesidir. Bizler İzmir için gece gündüz çalışmak zorundayız. Geçmiş dönemlerde olduğu gibi kavgayla, çekişmeyle seçimlere gitmiyoruz bu en büyük şanslarımızdan birisi. Tüm enerjimizi seçim çalışmalarımıza veriyoruz. Sadece AKP’nin ülkemizi, insanımızı getirdiği yokluk ve yoksulluktan medet uman bir örgüt yok artık. Projelerimizle, Belediyelerimizin yaptığı büyük hizmetlerle, ilçe başkanlarımızın geceli gündüzlü köy köy çalışmalarıyla gidiyoruz seçimlere. Bir an olsun rehavete kapılamaz, seçimi garanti görme gibi bir yanlışa düşemeyiz.

Erel’den İlçe İlçe Değerlendirme

İlçe başkanları toplantısının önemli gündem maddelerinden olan Sandık örgütlenmesi hakkında Örgütlenmeden sorumlu il başkan yardımcısı Barış Erel tarafından yapılan bilgilendirmede, İlçelerin sandık örgütlenmesinde geldikleri son nokta sayısal verilerle ortaya konulurken, ilçelerin kaydettikleri aşamalarda teker teker masaya yatırıldı. Erel “Örgütlenme konusunda Türkiye’de ilk üç içindeyiz ama bu İzmir’e yetmez. İnanıyorum ki,  ilçe başkanlarımız toplantıda aldığımız kararlar doğrultusunda yapacakları çalışmalarla sandık örgütlenmesini tamamlayacaklardır” dedi.

YÖK İçin Eylem Kararı

İlçe başkanları toplantısında, Yüksek Öğrenim Kurumunun (YÖK) kuruluş yıldönümü olan 6 Kasım’da eylem yapma kararı alınırken, bu konuda İlçe başkanlarından oluşan bir komisyon kurulması ve eylemlerin üniversitelerin olduğu Buca ve Bornova ilçelerinde yoğunlaştırılması kararlaştırıldı. Bu bağlamda CHP İzmir örgütünün 6 Kasım’da tüm ilçelerde hazırlanacak ortak bir bildirinin yayınlanması kararlaştırıldı.

Toplantının sonunda, CHP’li başkanlar İlçe de bazı temaslarda bulunurken, Belediye tarafından açılan “Kent Belleği Müzesinde” de inlemelerde bulundu. Müze içinde bulunan eserler hakkındaki bilgilendirme belediye başkanı Hüseyin Vefa Ülgür tarafından yapıldı.

chp-ilce-baskanlari

chpizmir

chpli-baskanlar-selcukta-bulustu

chp-selcuk-toplanti

ilcebaskanlari-selcukta

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.