site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İlahiyatçı Hüseyin Gültekin cevaplıyor

İlahiyatçı Hüseyin Gültekin cevaplıyor
21.06.2015
A+
A-

ilahiyatci_huseyin_gultekin_cevapliyor

Bir kişi sahura kalkamadı. Öğleye kadar da niyet etmedi. Orucunu bozduğu takdirde 61 gün oruç mu tutmak zorunda yoksa bir gün kaza etse yeter mi?

Orucun önemli bir şartı da niyettir. Niyetsiz oruç sahih değildir. Bu sebeple; niyetin ne zaman ve nasıl yapılacağının bilinmesi gerekir. Ramazan orucuna, akşamdan itibaren kuşluk vaktine kadar niyet edilebilir. Normalde oruca, sahur yemeğini yedikten sonra niyet edilir ancak sahurda uyanamayıp yeme-içme zamanının bittiği imsak vaktinden sonra kalkan bir kimse, güneş doğmuş olsa bile, kuşluk vaktine kadar o günün orucuna niyet edebilir. Yeter ki, imsak vaktinden sonra orucu bozacak bir şey yapmasın. Kuşluk vaktine kadar niyetini yapmamış bir kişi, günün geri kalanında bir şey yemese bile o günün orucunu tutmamış sayılır ve Ramazan sonrasında bir gün kaza orucu tutar. Ramazan’da oruç tutmamanın vebali her ne kadar çok büyük olsa da dünyevi olarak bir cezası yoktur. Kişinin, ahirette maruz kalacağı ceza ve mahrum kalacağı güzellikler onun için yeterli görülmüştür. 61 günlük kefaret orucu, niyet edilen bir orucu, geçerli bir mazeret olmaksızın bozmanın cezası olarak tutulur.
meydangazetesi.com.tr

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.