site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İçişleri Bakanlığı merak edilenleri yanıtladı! 20 yaş altı aileyle çıkabilir

İçişleri Bakanlığı, koronavirüsle mücadele sürecinde yayımlanan yeni kısıtlama ve tedbirlere ilişkin genelgeler konusunda sıkça sorulan soruları cevapladı.

İçişleri Bakanlığı merak edilenleri yanıtladı! 20 yaş altı aileyle çıkabilir
08.12.2020
A+
A-

Bakanlığın resmi internet sitesinde yer verilen bilgiler özetle şöyle:

– Ailelerinin yanında olmayan 18-20 yaş arası gençler, sadece şehirler arası toplu ulaşım aracı (uçak, tren, otobüs )kullanmak kaydıyla tek başlarına ailelerinin bulunduğu yere seyahat edebilecek. Bunun dışında 20 yaş altı gençler ve çocuklar yanlarında ebeveynleri, veli veya vasisinin bulunması şartıyla herhangi bir belge aranmaksızın şehir içi ve şehirlerarası yolculuk yapabilecek.

– Apartman ve sitelerin temizlik, ısınma gibi işlerini yerine getiren görevliler, apartman-site yönetimince düzenlenen görevli olduklarına dair belgeyi ibraz etmek ve ikâmetleriyle görevli oldukları apartman veya sitelere gidiş-geliş güzergâhıyla sınırlı olmak kaydıyla sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacak.

EVCİL HAYVAN SATIŞI YAPAN İŞYERLERİ

– Evcil hayvan satışı yapan işyerlerinin sahipleri ve çalışanları, hayvanların günlük bakım ve beslenmelerini yapabilmek için hafta sonu 10.00-17.00 saatleri arasında işyerlerine gidip gelebilecek. Bu muafiyet ikâmet ile işyeri arasındaki güzergâhla sınırlı olacak. Hafta sonlarında belirtilen saatler arasında, bu işyerlerinde sadece hayvanların günlük bakım ve beslenmeleri yapılabilecek, ticari faaliyette bulunulamayacak.

– Yarış atlarının bakım ve beslenmeleri ile hazırlık antrenmanlarını yapmak üzere at sahipleri, antrenörler, seyisler ve diğer çalışanlar da sadece bu işleri yapmak ve ikâmetleriyle yarış ya da antrenman alanı arasındaki güzergâhla sınırlı kalmak kaydıyla sokağa çıkabilecek.

– Haşere ve diğer zararlı böceklere karşı ilaçlama yapan firmalarda görevli olanlar, bu durumu belgelemek ve sadece ilaçlama faaliyetleri için zorunlu olan güzergâhlarda kalmak kaydıyla, hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak.

– Vatandaşların dışarıya çıkma ihtiyacı zorunluluğunu azaltması açısından önemli bir role sahip olan çevrim içi (on-line) satış firmaları, hafta içi ve hafta sonu 10.00-00.00 saatleri arasında servis/dağıtım yapabilecek.

– Lokanta, restoran, pastane, tatlıcı gibi yerler de hafta içi ve hafta sonlarında 20.00-00.00 saatleri arasında paket servis hizmeti verebilecek.

– Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde servis-dağıtım faaliyetlerinde olanlar bu durumu belgelemek ve sadece yaptıkları işle ilgili güzergâhlarla sınırlı kalmak kaydıyla sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak.

– İnşaatlarda çalışanlar ise ikâmetleriyle inşaat sahası arasındaki güzergâhla sınırlı olmak üzere sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak.

– Çalışanları inşaat alanı içerisindeki şantiyede konaklayanlar için, muafiyetten sadece şantiyede kalan işçiler yararlanabilecek. Sokağa çıkma kısıtlaması olan süre ve günlerde dışarıdan işçi getirilemeyecek.
ANKARA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.