site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Huzurevi sakinlerine şiirli pastalı kutlama

Huzurevi sakinlerine şiirli pastalı kutlama
17.03.2015
A+
A-

yaslilara-sagi-haftasi (5)

Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı Eşi Havva Boyacı ve Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Bülent Cinel, 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında Selçuk Belediyesi Akıncılar Huzurevi sakinlerini ziyaret ettiler. Kaymakam Boyacı ve Başkan Yardımcısı Cinel, Huzurevi sakinlerinin isteklerini dinlediler ve onlarla sohbet ettiler. Özel hazırlanan pastayı ise Kore Gazisi Nedim Bayer, Huzurevi sakinleri adına pasta kesti.

Cinel: Yaşlılar bizim baştacımız

Yaşlılara Saygı Haftası çerçevesinde yapılan ziyaret kapsamında Selçuk Belediyesi Akıncılar Huzurevi sakinleri ile tek tek görüşen ve onların ellerinden öpen Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ve Başkan Yardımcısı Dr. Bülent Cinel, onlarla oldukça samimi sohbetler edip, isteklerini dinlediler. Yaşlılara toplumca verilen değerin önemine dikkat çeken Başkan Yardımcısı Cinel, “Yaşlılar bizim baştacımız. 19 ve 20. Yüzyıl başlarında sosyo- ekonomik düzey yükseldikçe, bilimsel gelişmeler arttıkça insanların hayat süresi uzamış bulunmaktadır. Bu anlamda yaşlılarımıza olgun genç insan diyoruz” şeklinde konuştu.

Yaşlılara özel projeler hayata geçecek

Huzurevi bünyesinde yer alan aşevi mutfağını da gezen Başkan Yardımcısı Cinel, mutfakta yapılması gereken çalışmalar ve eksiklikler konusunda görevli personelden bilgi aldı. Selçuk Belediyesi olarak huzurevi dışında yaşlılar için evde bakım merkezlerini hayata geçirmeyi planladıklarını kaydeden Başkan Yardımcısı Cinel, ayrıca 65 yaş üzerinde vatandaşlarıngünlük yaşantısını daha iyi gerçekleştirebilecekleri farklı ortamlar da hazırladıklarını söyledi. Bu tür çalışmaların hızlı bir şekilde ilerlediğini kaydeden Cinel; “Bunları ne kadar çok genişletebilirsek olgun genç dediğimiz vatandaşlarımızın kendilerini toplum içerisinde daha önemli bir konumda hissedeceklerdir” dedi.

Huzurevi sakinlerinin Selçuk Belediyesinden talep ettikleri istekleri dinleyen Başkan Yardımcısı Dr. Bülent Cinel, onların isteklerini önemsediğini, bu anlamda en kısa sürede talep edilen isteklerin yerine getirileceğini kaydetti.

Yaşlı değiller, yaşça büyükler

Yapılan bu ziyarete eşi Havva Boyacı ile birlikte gelen Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Huzurevi sakinleriyle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Kaymakam Boyacı; “Bana göre yaşlı diye bir şey yok, yaşça büyükler var” dedi.

Yaşlıların huzur evinde huzur bulduğuna inandığını kaydedenKaymakam Boyacı, Huzurevinde barınma şartlarının gayet olumlu olduğunu gördüğünü ifade etti. Bu konuda bir kez daha geçmişteki ve şimdiki Belediye Başkanını, ilgili birimde görev yapan huzurevi çalışanlarını kutladı.

Huzurevinin gerçek bir huzur mekanı olduğunu işaret eden Kaymakam Boyacı; “Bu gözde mekanda sizler rehabilite oluyorsunuz. Sağlık konusunda en iyi şekilde, en öncelikle sizlere bakılıyor. Allah sizlere başta sağlık, uzun ömür, huzurlu, mutlu günler versin. Bu güzel huzurevinde her zaman huzurla yaşama devam etmenizi temenni ediyorum” diye konuştu.

Yaşlılar adına pasta kesildi

Konuşmaların ardından Selçuk Akıncılar Huzurevi sakinlerinden Hüseyin Mucurluoğlu’nun yorumladığıbirbirinden anlamlı şiirler büyük beğeni topladı. Ayrıca huzurevi sakinlerinin çeşitli tarihlerde yaptığı gezi fotoğraflarından hazırlanan film de beğeniyle izlendi.

Yine huzurevi sakinlerinden Kore Gazisi Nedim Bayer, tüm huzurevi sakinleri adınapasta kesti. Kaymakam Boyacı ve Başkan Yardımcısı Cinel, son olarak kesilen pasta ve ikramları huzurevi sakinleri ile birlikte yiyerek sohbet ettiler.

yaslilara-sagi-haftasi (4)

yaslilara-sagi-haftasi (3)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.