site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Huzurevi sakinlerinden kadınlara anlamlı hediye

Huzurevi sakinlerinden kadınlara anlamlı hediye
24.02.2016
A+
A-

Selçuk Belediyesi Akıncılar Huzurevi sakinleri ilçede faaliyet gösteren ve kadınların sık sık bir araya geldiği Kadın Danışma Merkezine yaptıkları kütüphaneyi armağan etti. Kullanılmayan tahtaları değerlendirip bunlardan yeni ve kullanışlı ürünler üretmenin dışında ahşap boyama ve dikiş nakışla da uğraşan huzurevi sakinleri yaptıkları bu ürünleri sergileme imkanı da buluyor.

Selçuk Belediyesi Akıncılar Huzurevi sakinleri “hobi geri dönüşüm çalışmaları” kapsamında, Selçuk’ta Kadın Danışma Merkezi’nde oluşturulacak kütüphane için kitaplık yaptılar.  Deppo Efes’in kullanılmayan tahta paletlerini değerlendirerek kullanışlı çeşitli ürünler üreten huzurevi sakinleri, hediye kitaplığın yanı sıra Truva atı figüründen, sehpalara, raflardan gazeteliğe kadar birbirinden güzel birçok çalışmayla ziyaretçilerden büyük beğeni topluyor.

“Malzeme sizden, eser bizden”
Huzurevi sakinlerinin yaptıkları ürünler ve el sanatları sayesinde sosyalleştiğini vurgulayan Selçuk Belediyesi Akıncılar Huzurevi Müdürü Serpil İbili; “Bu aktiviteler sayesinde sakinlerin sosyal yaşama katılmalarının yanı sıra personelin ve sakinlerin kaynaşmalarını sağlıyor. Aynı zamanda çalışmaları dayanışma içerisinde sonuçlandırıyorlar” dedi. Selçuk halkından malzeme desteği beklediklerini de belirten İbili; “Yaptığımız çalışmaların malzemelerinin temini ile ilgili Selçuk halkından destek bekliyoruz. Sakinlerimiz, kullanılmayan çeşitli malzemeleri değerlendirerek, atıl durumdan kullanımlı ve görsel anlamda beğeni toplayan ürünler yapıyorlar. Bu çalışmalar da aynı zamanda vakitlerini keyifli geçirmelerine neden oluyor” diye konuştu.

TJ3A7456

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.