site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Herakleitos Selçuk’ta Tartışıldı

Herakleitos Selçuk’ta Tartışıldı
12.10.2013
A+
A-

heraklitos kokteyl

İyonya’nın sonuncu ve en büyük filozofu olan Herakleitos Selçuk’ta tartışıldı.

Dünyanın Herakleitos’a İhtiyacı Var
7 – 12 Ekim 2013 tarihleri arasında Selçuk Belediyesi, Leipzig ve Viyana Üniversiteleri tarafından düzenlenen sempozyuma Köln Thyssen Vakfı ve Selçuk Artemis Vakfı da maddi destek sağladı. Sempozyumun Ephesos’ta yani Herakleitos’un doğduğu yerde düzenlenmesi, Herakleitos’un yaşadığı dünya hakkında fikir edinebilmek açısından olağanüstü bir fırsat sundu.

6 gün boyunca süren ve Selçuk Belediyesi Ahmet Taner Kışlalı Salonu’nda düzenlenen sempozyuma felsefe, tarih, filoloji, arkeoloji gibi farklı alanlardan ve Türkiye, Amerika, Rusya, Fransa Yunanistan, Avusturya, Almanya, İtalya ve İngiltere gibi farklı ülkelerden 30 bilim insanı katıldı.

Sempozyumda açılış konuşmasını yapan Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür,“Sempozyumun burada düzenlenmesinden ve evsahipliği yapmaktan dolayı çok mutluyum. Heraklitosun düşüncelerini tartışmak ve bugünü değerlendirmek çok heyecan verici. Fakat malesef görüyoruz ki 1500 yıl geçmesine rağmen hala doğrunun yeryüzüne hakim olamadığını ve bunun en güzel örneğinin ise kuzey yarım kürenin obez, güney yarım kürenin ise hala açlıkla mücadele ettiğidir. Dünyanın hala daha Heraklitos’un fikirlerine  ihtiyacı var” dedi.

Türkiye’de ilk defa bir filozofun hayatı hakkında konuşulacak olaması toplantının en önemli özelliği olarak dikkat çekti.Sempozyum boyunca katılımcı akademisyenler Herakleitos’un düşüncelerini geçmiş, şimdiki ve gelecek çağa yönelik çok yönlü bir şekilde değerlendirdi.

YORUMLAR
  1. AKP Selçuk Ilçe dedi ki:

    Goruyorsunuz Islam aleminin buyuk alimleri varken ugrastiginiz su islere bakin ! Utanin bu Islamiyeti gormezlikten gelen zihinlerinizden ! Insallah Mart ayindan sonra Selçugumuz Islam alemiyle de yakindan ilgilenme firsati bulacaktir! Ozel etkinliklerimiz olacak bunlar arasinda Peygamber efendimizin hayati ve Sayin Gulen hocaefendimizin de islamiyete sundugu degerli bilgilerinden Selçuk halkini faydalandiracagiz ! Anadolunun onca sihlari seyhlerini arastirmak onlarla ilgili guzel seyleri genç nesillere aktarmak varken bu yakisiyor mu bize ?