site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Hayvanlara bir kap sevgi

Hayvanlara bir kap sevgi
11.12.2015
A+
A-

Özel Turuncu Koleji öğrencileri, çevrelerindeki sokak hayvanlarını evlerinden getirttikleri yemeklerle besliyor. Sokak hayvanlarına bir kap sevgi sunan öğrenciler, herkesten tam not aldı.

ÖZEL Turuncu Koleji öğrencileri, büyük bir duyarlılık örneği göstererek, sokak hayvanları için proje başlattı. ‘Bir kap sevgi’ projesi adı altında, sokak hayvanlarının yemek ihtiyacı karşılanıyor. Öğrenciler, öğretmenleri nezaretinde ellerindeki yemeklerle sokak sokak gezip, kedileri, köpekleri doyuruyor. Büyük bir sosyal sorumluluk projesine imza atan Özel Turuncu Koleji, bu çalışmayı daha da büyütmek ve geniş kitlelere yaymak istiyor. Okulun Kurucu Müdürü Çetin Turan: “İlçemizde bile binlerce sokak hayvanı bulunuyor. Özellikle bu soğuk kış aylarında yemek bulmaları oldukça güç bir hale geliyor. Öğrencilerimiz hem iyi bir örnek olarak hayvanları besliyor hem de hayvan sevgisini geliştiriyor” dedi.

EĞİTİMDE TURUNCU FARKI

Kurulduğu günden bu yana eğitimdeki başarısıyla dikkat çeken Özel Turuncu Koleji, geliştirdiği sosyal, kültürel, sanatsal ve bilimsel projeleriyle de fark oluşturuyor. 2014-2015 eğitim öğretim yılıyla birlikte kapılarını açan Özel Turuncu Koleji, İzmir’in birçok ilçesinden yüzlerce öğrenciye eğitim veriyor. Sunduğu eğitim imkanlarıyla öğrencilerini hayata bir adım önde başlatan Özel Turuncu Koleji, deneyimli öğretmen kadrosuyla da dikkat çekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı müfredatının yanı sıra yabancı dil eğitimi, sanat eğitimi, spor eğitimi, sosyal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra turuncu projelerle öğrencilerine yönelik dolu dolu bir eğitim programını hazırlayan eğitim kurumu büyük ilgi görüyor.

EN SADIK DOST

Eğitimdeki başarısıyla dikkatleri bir anda üzerine çeken Özel Turuncu Koleji, geliştirdiği sosyal projelerle de fark oluşturuyor. Kurucu Müdür Çetin Turan: “Biz duyarlı insanların hepimizin içinde beslemek istediğimiz ya da beslediğimiz bir kedisi, kuşu, balığı ya da köpeği olmuştur. Evimizi, yemeğimizi paylaşarak bize arkadaşlık eden hayvanlarımızın sunduğu sevgi ve sıcaklık unutulmayan anıların arasında yer alır. Sevgimize her zaman sevgi ile karşılık veren ve menfaat gütmeyen hayvanlar bizler için birer nimettir. Doğanın dengesi açısından varlıklarının hayati öneme sahip olması dışında doğayı renklendirir ve şenlendirirler. Bizlere beslenmemiz konusunda yardımcı oldukları gibi dostluklarından yararlanmamızın dışında kuşların güzel melodileri, kelebeklerin hoş görüntüsü ve bilime olan katkıları da birer gerçektir” diye konuştu.

SOKAK HAYVANLARINI BESLİYOR

Özel Turuncu İlkokulu 2. sınıf öğretmen ve öğrencilerinin başlattığı ‘Bir kap sevgi’ projesi, öğrenci ve velilerin ilgisi ile Torbalı genelinde ses getirdi. Sınıf öğretmenleri Ferhan Ülvan ve Sezen Kuş bu proje ile sokak hayvanlarına dikkat çekmek, öğrencilere hayvan sevgisini aşılamak ve çevre duyarlılığı bilincini geliştirmek istediklerini belirtti. Proje ile öğrencilerin çevrelerindeki sokak hayvanlarını beslediğini dile getiren Turan: “Hayvanların doğanın vazgeçilmez bir parçası olduğunu, doğanın dengesinin korunabilmesi için hayvanlara ihtiyacımız olduğunun bilinci içinde çalışmalarına devam eden sevgili öğrencilerimiz ve çocuklarının bu çalışmalarına yardımcı olan her zaman çocuklarının sosyal sorumluluk projelerine destek olan saygıdeğer velilerimize de teşekkürü borç biliyoruz” şeklinde konuştu.

GÖKHAN YALKALK-buyuktorbali.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.