site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Halk Eğitim Merkezi Yeni Döneme Hazır

Halk Eğitim Merkezi Yeni Döneme Hazır
05.09.2015
A+
A-

manset-kurs

Selçuk Şahabettin Sarıdede Halk Eğitim Merkezi Yeni Döneme Hazır.

Selçuk Şahabettin Sarıdede Halk Eğitim Merkezi 2015/2016 öğretim yılı hazırlıklarını tamamladı. Tüm kadrolu öğretmenleri, usta öğreticileri ve her türlü teknolojik donanıma sahip binasıyla yeni öğretim yılını değerlendiren kurum müdürü Mustafa Güzel, “Yeni öğretim yılını tüm ülkemize hayırlı olmasını dilerim. Halk Eğitim Merkezi olarak uzun bir planlama çalışmasının ardından hem okuma-yazma faaliyetleri hem de üniversiteye hazırlık kurslarının yanında yaklaşık 150 değişik kursumuzla halkımızın hizmetindeyiz” dedi.

Üniversiteye hazırlık kursları ile ilgili olarak durumu değerlendiren Güzel, “Milli Eğitim Bakanlığı örgün ve yaygın eğitimi destekleme ve yetiştirme kursları yönergesi kapsamında üniversite sınavına hazırlanan mezun öğrencilere yönelik ücretsiz kurslar düzenlenecektir. Bu Kurslar ile ilçemizin üniversite sınavındaki başarı seviyesinin arttırılması hedeflenmektedir” dedi.

Meslek Edindirme ve kişisel gelişim kursları ile ilgili de durum değerlendirmesi yapan Güzel, “Günümüzde bilim ve teknolojideki hızlı gelişmeler, toplumun ekonomik, kültürel, siyasal ve toplumsal yapısında değişmelere neden olmaktadır. Bireylerin bu değişmelere uyum sağlaması, değişmenin gerektirdiği bilgi, beceri ve değerleri kazanmasını zorunlu kılmaktadır. Örgün eğitim yoluyla bu değişikliklerin gerektirdiği bilgi ve beceri, bireylere ancak belli bir yaşa kadar aktarılmaktadır.

Bireyin örgün eğitim sonrasındaki yaşantısında ve örgün eğitimden yararlanamayan bireylerin bu değişikliklerin gerektirdiği bilgi ve beceriyi edinebilmesi, örgün eğitim sonrası eğitimle olanaklıdır. Bu nedenle halk eğitiminin eğitim sistemi içerisindeki önemi artmıştır. Halk eğitimi etkinlikleri başlangıçta gönüllü kuruluşlar aracılığı ile yürütülürken, günümüzde devlet desteği ön plana çıkmıştır. Bu destekle birlikte halk eğitimi artık toplumun büyük bölümüne hizmet vermektedir. Biz de hazırladığımız programla yaklaşık 150 değişik kurs ile halkımızın hizmetindeyiz. Herkesi Merkezimize bekliyoruz.” dedi.

Selçuk Şahabettin Sarıdede Halk Eğitim Merkezi’nde öncelikli olarak İngilizce, Okuma-Yazma, Resim, Spor, Müzik ve El sanatları, Giyim, Hijyen, kursları açılacak olup bu kurslarla ilgili başvuruların ve tüm kurs başvurularının merkeze yapılması gerekmektedir.

Geniş Bilgi İçin: 0 232 8926018

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN AŞAĞIDA Kİ RESİMLERİN ÜZERİNE TIKLAYINIZ.

 

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Tıklayınca da okunmuyor..