site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Güreşler Konusunda Son Sözü Bakıcı Söyledi

Güreşler Konusunda Son Sözü Bakıcı Söyledi
25.07.2014
A+
A-

selcuk-deveciler-dernegi (2)

19 Ocak 2015 Tarihinde Yapılacak Olan 33. Selçuk-Efes Deve Güreşleri Festivalinin tartışması Selçuk’ta haftanın polemiği olmuştu. Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği ve Selçuk Efes Kültür ve Turizm Vakfı arasında ki tartışmaya son noktayı Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı koydu. Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı Güreşleri Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği’nin yapacağını açıkladı.

Deve Güreşleri Festivalinin dostluk içerisinde tartışmasız geçmesi gerektiğini belirten Başkan Bakıcı, Selçuk Efes Kültür ve Turizm Vakfına, Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği ile ortaklaşa bir festival gerçekleştirmesi teklifini sundu fakat Vakıf kabul etmedi. Deve Güreşleri için Belediye bünyesinden 208 bin lira talep eden Vakıf’ın teklifi reddedildi. Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği ise Belediye’den hiçbir ücret talep etmeden festivali gerçekleştireceğini savundu. İki tezat fikrin üzerine açıklama yapan Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Belediye içerisinde maddi zorluklar yaşandığını, mantıklı olan seçimin Dernekten yana olduğunu belirtti.

Kararın açıklanması üzerine konuşma yapan Selçuk Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği Başkanı Mustafa Yavuz;  ”Öncelikle Sayın Belediye Başkanımız Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’ya tercihini bizden yana kullandığı için teşekkürlerimizi sunuyoruz. İki tane kurum var bu işi yapmaya gönüllü sizler bizi tercih ettiğiniz için bizde elimizden gelen her şeyi yaparak bu organizasyonu başarılı bir şekilde neticelendireceğiz. Bunun la ilgili şimdiden çalışmalara başladık ve bu zamana kadar olan deve güreşleri organizasyonlarından farklı bir organizasyon ile halkımızın karşısına çıkacağız. Bu olayla ilgili kamuoyunda spekülasyonlar yaratılmak istendi. Doğal olarak vakıf yönetimi de yıllardan beri bu işi yaptığı için tepki gündeme geldi ama şöyle bir gerçek var. Devecilik Kültürü ve Deve güreşleri Derneği Federasyonu adı altında bir federasyon kuruldu ve bu federasyon Deve Güreşleri organizasyonlarını bir çatı altında toplamaya çalışıyor. Bu federasyonunda 33 tane kayıtlı üyesi var. Bunun neticesinde artık Deve güreşlerini bu federasyonun aldığı karar neticesinde yetki verdiği kurumlar ve kuruluşlar yapacak şeklinde bir yönetmeliği var. Bizde bu federasyonun 27 nolu üyesiyiz. Federasyonun belirlemiş olduğu kriterlerle Selçuk’ta ki Deve Güreşleri Festivalini layığıyla yerine getirmeye çalışacağız” dedi.

Vakıf ve Derneklerin siyasi konumları olmamasını belirten Bakıcı, “bu tarz kurumlarda her partiden üye bulunmalı siyasi içerikler dernek ve vakıflara yansıtılmamalı” diye konuştu. Ayrıca bu sene Deve Güreşlerini yapacak olan Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği’ne, Vakıf tarafından da destek gelmesi gerektiğini belirterek, polemiklerin sona ermesini temenni etti.

selcuk-deveciler-dernegi (3)

selcuk-deveciler-dernegi (1)

YORUMLAR
  1. selçuk dedi ki:

    Doğrusuda buydu başkanım kararınızın arkasındayız ve her zaman yanınızdayız

  2. yalçın kaya dedi ki:

    deve seven ne kadar çok kişi varmışta haberimiz yokmuş ! hem bizim deve sizin deveyi döver 🙂

  3. Anonim dedi ki:

    sevgi kazanmışş

    1. HAKAN dedi ki:

      sevgi derken 32 yıldır bu ısı yapnlar yapılan ne oluyor.

  4. Anonim dedi ki:

    orası siyasi burası siyasi ne bu yaa..zeynel hoca belediyeye 100 den fazla işçi aldın…1 tane sana oy vermemiş insanmı aldın açıkla,,demekki sende siyasi davranıyon..kimseye laf söyleme lüksun yok

  5. Selçuk Köyü yerlisi dedi ki:

    Mevlana bir gün talebeleri ile gezmektedir. O esnada birbirleriyle oynayan köpek yavrularını gösteren bir talebe insanlar kardeşliği hiç olmazsa bunlardan öğrenmeli der. Mevlana, bu ham düşünceye şu bilgelikle cevap verir ; Aralarına bir kemik at, kardeşliği o zaman görürsün.

  6. Anonim dedi ki:

    Aynı belevi deve güreşleri gibi yapın. elinize yüzünüze bulaştırın. Siyaset diyorsunuzda bu dernek te akp yi destekledi. aynı şey değilmi..

  7. Anonim dedi ki:

    Ayrıştırma devam ediyor. Selçukta kulüpler birliği kurup sporda birlik yapılacak dendi. Yapılacak belediye futbol turnuvası kulüpler birliği çatısı altında yapılması gerekirken selçuk gençlik spor adıyla yapılıyor. neden çünkü gençlik spor ve sönmez akbaş akp yi destekledi…

  8. E.K dedi ki:

    Hayırlı olsun diyemiyrum belevi güreşi örnegi yine fiyasko olacak.Yazık ettin 32 yıllık. Vakfa bunun vebali agır Uyaroglu amcanın kemikleri sızlıyordur.

  9. pamucak dedi ki:

    32 yıllık güreşler bitmiştir. sizi desteklemeyen herkes siyaset yapıyor sizi destekleyenler siyasetten uzak.vakfın yapıpta derneğin yapmadığı siyasi hareketler ne acaba?selçuk için iyi olan hiçbir şeyi değiştirmeyeceğim,olanı yıkıp yeniden yapma dönemi bitmiştir diyen sayın başkan bu davranış söylemlerinizle çatışmıyor mu?Ya dediğiniz gibi davranın ya da yaptıklarınızın arkasında durup zaman bizim siyaseti biz yaparız ben ne dersem o olur deyin

  10. selçuklu dedi ki:

    Çok iyi bir karar destekliyoruz başkanım ilçe menfaatine neyi yaparsanız biz ilçe halkı olarak arkanızdayız merak etmeyin.

  11. apasa dedi ki:

    yani sen kendi yandaşlarına vererek siyaset yapmıyorsun öyle mi ?

  12. anonim dedi ki:

    Belediye bütçesinden 206 bin lira çıkmayacağını kimse söylemiyor nedense. Kararı destekliyorum

  13. M.Kapıcıbaşı dedi ki:

    Sayın Başkan ben ve yönetim kurulumuzun size olan iki ziyaretindede Belediye seçimleri bitti artık Selçugumuz için birlik ve beraberlikle sizinde önderliğinizle ne gerekiyorsa yapmaya hazırız diyen bizlere neden bu demecinizde siyaset yapıyorsunuz yapmayın diye uyardım diyorsunuz.Yine vakfın şu anki başkanı olarak söylüyorum biz vakvımıza siyaseti hiç sokmadık sokmak istiyenlerede genel kurullarımızda gereken cevabı verdikki bu kurum 32 sene gibi küçümsenmeyecek başarılarla dolu geçmişe imza atmayı başardı.

    1. anonim dedi ki:

      Vakfınıza siyaseti hiç sokmadım diyorsunuz ama bizzat festivali izlemiş biri olarak,sunucunun her iki lafından biri : Allah Vefa Ülgür’ü başımızdan eksik etmesin,aman şöyle büyük başkan,aman şöyle yardım etti,15 yıllık büyük başkan ve yeniden başkan adayı gibi dakika başı anons yapan kişiye zorla mı bunlar söyletildi? Bir de madem, bu iş derneğin dediği gibi sponsorlarla yapılabiliyor,neden 206 bin liralık bütçeye ihtiyaç var? Bir arkadaş sormuş,bu işin geliri ve gideri nedir,kim topluyor,kim harcıyor bu parayı? Binlerce insan ucuz da olmayan bilet alarak giriyor o alana,nedir bunun getirisi?

  14. anonim dedi ki:

    Belediye bütçesinden çıkan paranın karşılığı uluslar arası gazete ve tv lerde. .Zahmet ederde Turizm ilçe müdürümüz Mehmet Falakalı dan öğrenirlerse yapılan uluslar arası tanıtımın bu rakkamlarla yapılamayacağını görürler. Bu tanıtımın sürebilmesi için Selçuk güreşleri Türkiye nin en büyük ve en düzenli güreşi olmak zorunda bu işte parayla oluyor. Kısacası hepsi hikaye mevcut yönetim politika yapıyor.Söylem SEVGİ Eylem İNTİKAM.

  15. Mry dedi ki:

    Bugüne dek yapılanların ilçe menfaatine olmadığı kanısı nasıl ortaya çıktı? Bugüne kadar bu işi sırtlananlar neden birden göz ardı edildi? Dışarıdan konuyu takip eden biri olarak merak ettim doğrusu!

  16. deveci dedi ki:

    bu yorum üzerine kimse yorum yazmasın olayın aslı şudur vakıf üyeleri yılda bir kez belediye kasasından çıkan para ile güreş yapıp koca sene yatmaktadırlar.Yatmayıda geçelim diğer taraftan dernek üyeleri ise biz belediyeden para istemiyoruz kendi imkanlarımızla üstesinden gelicez diyorlar yani vefa ülgür ve vakfın para kasaları ne yazıkki artık yok cepler dolmayacak bide utanmadan vakıfçılar her yıl 250 bin tl yi geçmeyen bilançoyu bu yıl 320 bin yapmışlar hoca ben kuruş para harcamam dedi en iyisini yaptı .Böylece vefa ülgür ile ilişkili her dernek kuruluş örgüt tasviye olmaya başladı .Helal olsun hoca arkandayız

  17. akkartal dedi ki:

    belediye başkanının deve güreşlerini kimin yapacağına karar verme yetkisi var mıdır Sayın Bakıcı. Hangi yasada yazar bu. Derneklerin işlerine karışmayacak, siyaset yapmayacaktınız hani. Derneklerin hangi etkinlikleri yapacağına ya da yapmayacağına ya da hangi derneğin hangi işi yapacağına karışmak tam da tam başbakanın yöntemi. hepiniz birbirinizin aynısınız. madem dernek para istemiyor, verip vermeyeceğinizin takipçisi olacağız.

  18. halk dedi ki:

    herşeyi becerdiğiniz gibi buna da el attınız tebrikler akp zihniyeti müdür diye koyduğunuz adamları her akşam eşleriyle otururken görüyoruz ne zaman carpouzaya yada başka bir cafeye gitsek oturuyorlar ya partilileriyle ya da eşleriyle.zordan çalışıyorlarsa çalışmasınlar yatsınlar günü gelince maaşlarını çekerler!!!!

  19. M.Kapıcıbaşı dedi ki:

    Deveci rumuzlu arkadaşım o dediğin rakamı nerden duydun bilmiyorum Vakıf yönetim kurulu olarak sayın belediye başkanımızın isteği dogrultusunda TAHMİNİ GİDER bilançosu hazırladık maximum 208 bin lira para falan istemedik.ÇARPITMAYIN. Giderler gelirlerden çıkarılır kalan para Belediyenin insiyatifinde kullanılır dedik.Paranın başına (harcama ve gelirlerin) sizin görev vereceğiniz bir memur oturur kontrol sağlanır dedik.Aksini kimse söyleyemez ben ve 4 yönetim kurulu arkadaşım Belediye başkanımıza aynen böyle söylemiştir.YALANSA YALANLASINLAR.

    1. KUBALI dedi ki:

      Sayın Kapıcıbaşı hem güreş yapmak istiyorsunuz hemde gelir ve gider hesabınız için belediye başkanınından memur istiyorsunuz.Siz belediye olanaklarından faydalanmadan hiç bir organizasyonu yapamıyor musunuz.Belediye olanaklarını kullanmaya mecbur musunuz.Diğerleri gibisiniz belediye dükkanlarını tesislerini istedikleri gibi kullanıyorlar tesisleri ve dükkanları dilediklerine kiraya veriyorlar
      işlettikleri ve yönettikleri yerlerde başarısız olunca suçu başka yerlerde arıyorlar.Örnek Segaş ve Belediye spor geldikleri yer ortada

  20. Selçuklu genç dedi ki:

    Bakıyorumda olumsuz yorum yapan kişiler sadece siyaset koymuş ortaya, sizden zaten olumlu bir yorum beklenmezdi arkadaslar.Baskanın yaptıklarını desteklemek zorunda değilsiniz ama saygı duymak zorundasınız! Zaten sandıkta oy vermeyen kesim herseye muhalefet.Sizde haklısınız yıllardır selçukta okadar hiç bişey değişmediki böyle ufacık bi değişimde bile korkup ataga geciyosunuz .Ama alışsanız iyi olur değişim başlıyor …

  21. MKC dedi ki:

    SELÇUGUMUZUN DERDİ DEVE OLMUŞŞŞ

  22. Taras Bulba dedi ki:

    Sadece merak ettigimden soruyorum,Festival zamani seyirci hasilati,seyyar sticilardan gelen yer kiralari ve buna benzer gelirlerin toplami yaklasik ne kadar ve bu gelirlerin onceki yillarda hangi kuruma gittigini bilen varmi?

  23. vatandaş dedi ki:

    Bu dernekte bulunan bazıları belediye havuzunda yönetici olarak çalışmıştı.Daha sonra o vasıfta bir insan olmadığı anlaşılınca işine son verildi.Vakıf yönetimiyle can ciğer olan daha sonra vakıf seçimini kaybedince bu kumpas olayları oldu.Demek ki bukelemun canlılar içinde en uyanık olandır.Selçuk ayrışarak bir yere varamaz öncelikle kendini bir şey zannedenlerin bu tür yere sızmalarını engelemek gerekir.Bunu da vakıf başkanı çok yakınen tanır.