Selçuk Haber

Gündüzleri Çocuk Bahçesi Akşamları Tinerci Yuvası

selcukta-parklar-tehlike-saciyor (3)

Selçuk’ta ki parklar emniyet açısından tehlike saçıyor. Özellikle tinerci gençlerin mekanı haline gelen Şahabettin Dede Caddesi’nde bulunan ve Aslanlı havuz diye bilinen bölgenin üst kısmında ve yanında yer alan iki parkta tehlike saçmaya başladı.

Emlak Park olarak bilinen parkın aslanlı havuz diye tabir edilen kısımında yer alan bölge ve 14 Mayıs Mahallesi ile Atatürk Mahallesi sınırında tren yolu kenarında bulunan yürüyüş yolu akşamları tehlike saçıyor.

Karanlık Parklar Tehlike Saçıyor

Aslanlı havuzun üst kısımında yer alan dut ağaçlarının bulunduğu yürüyüş yolu ilçenin en tehlikeli yerlerinden biri haline geldi. Parkta ve yürüyüş yolunda normal şartlar altında yeterli ışıklandırma olmasına rağmen her defasında duyarsız vatandaşlarımız tarafından kırılan aydınlatma cihazlarının gece çalışmamasından dolayı birçok vatandaşımız bölgeden geçmekte zorluk yaşıyor.

Halkın ailesi ile akşamları gezemediği yürüyüş yolunu akşamları tinerciler mekân edindi. Halk ise bu duruma isyan ediyor. Parkların karanlığa gömülmesi tedirginliğe neden olurken, duruma tepki gösteren mahalle sakinleri ise yetkililere seslendiler.

Biz akşamları ailemizle rahat çana çıkıp gezmek istiyoruz ama çevrede yer alan tinerciler ve buraları içki içme mekânı haline getiren vatandaşlarımız yüzünden bu parkların etrafından geçemiyoruz. Parkın ışıkları her yapılışında tekrardan kırılarak patlatılıyor. Böylece park ve yürüyüş yolu da karanlığa gömülüyor. Gündüzleri çocuklarımızın oyun oynadığı eş ve dostlarımızın gezdiği parklar geceleri ise tinerci yatağı oldu. Büyük olaylar olmadan bu soruna el atılmasını istiyoruz.

Özellikle tinercilerin yürüyüş yolundan ve parktan geçen kişilerin önünü kestiği konusunda şikâyetçi olan çevre sakinleri bu konulara bir an önce çözüm bulunmasını ve yetkililerden yardım beklediklerini söylediler.

Exit mobile version