site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Gündüzleri Çocuk Bahçesi Akşamları Tinerci Yuvası

Gündüzleri Çocuk Bahçesi Akşamları Tinerci Yuvası
13.06.2013
A+
A-

selcukta-parklar-tehlike-saciyor (3)

Selçuk’ta ki parklar emniyet açısından tehlike saçıyor. Özellikle tinerci gençlerin mekanı haline gelen Şahabettin Dede Caddesi’nde bulunan ve Aslanlı havuz diye bilinen bölgenin üst kısmında ve yanında yer alan iki parkta tehlike saçmaya başladı.

Emlak Park olarak bilinen parkın aslanlı havuz diye tabir edilen kısımında yer alan bölge ve 14 Mayıs Mahallesi ile Atatürk Mahallesi sınırında tren yolu kenarında bulunan yürüyüş yolu akşamları tehlike saçıyor.

Karanlık Parklar Tehlike Saçıyor

Aslanlı havuzun üst kısımında yer alan dut ağaçlarının bulunduğu yürüyüş yolu ilçenin en tehlikeli yerlerinden biri haline geldi. Parkta ve yürüyüş yolunda normal şartlar altında yeterli ışıklandırma olmasına rağmen her defasında duyarsız vatandaşlarımız tarafından kırılan aydınlatma cihazlarının gece çalışmamasından dolayı birçok vatandaşımız bölgeden geçmekte zorluk yaşıyor.

Halkın ailesi ile akşamları gezemediği yürüyüş yolunu akşamları tinerciler mekân edindi. Halk ise bu duruma isyan ediyor. Parkların karanlığa gömülmesi tedirginliğe neden olurken, duruma tepki gösteren mahalle sakinleri ise yetkililere seslendiler.

Biz akşamları ailemizle rahat çana çıkıp gezmek istiyoruz ama çevrede yer alan tinerciler ve buraları içki içme mekânı haline getiren vatandaşlarımız yüzünden bu parkların etrafından geçemiyoruz. Parkın ışıkları her yapılışında tekrardan kırılarak patlatılıyor. Böylece park ve yürüyüş yolu da karanlığa gömülüyor. Gündüzleri çocuklarımızın oyun oynadığı eş ve dostlarımızın gezdiği parklar geceleri ise tinerci yatağı oldu. Büyük olaylar olmadan bu soruna el atılmasını istiyoruz.

Özellikle tinercilerin yürüyüş yolundan ve parktan geçen kişilerin önünü kestiği konusunda şikâyetçi olan çevre sakinleri bu konulara bir an önce çözüm bulunmasını ve yetkililerden yardım beklediklerini söylediler.

selcukta-parklar-tehlike-saciyor (1)

selcukta-parklar-tehlike-saciyor (2)

selcukta-parklar-tehlike-saciyor (4)

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    POLİS NE İŞ YAPIYOR KARDEŞİM. TEKO PETROL OFİSİNDE OTURSUN DİYEMİ MAAŞ ALIYOR. ÇIKSINLAR SOKAKTA DOLAŞSINLAR. AKŞAM OLDUMU KARIMIZI ÇOCUGUMUZU KOLUMUZA TAKIP SOKAGA ÇIKAMAZ OLDUK BE YETER BE.

  2. anonim dedi ki:

    polis park bekçisi değildir varsa şikayetin arasın gelir uzaklaştırır polisin görevi bu kadar belediyenize söyleyinde bir zahmet ışıklandırma yapsın karanlık tipler aydınlıkta barınamaz

    1. snipper dedi ki:

      asayiş polisin ışı değilse ne işe yarar. belediye yapsın öküzler kırsın sonra belediye ışıklandırma yapsın. işiniz gücünüz kötüleme.

  3. eski selçuklu dedi ki:

    IŞIKLANDIRMA YAPSADA NE O TÜR ADAMLARIN NE YAPACAGI BELLİ KARANLIK ORTAM YARATMAK İÇİN TEKRAR IŞIKLANDIRMAYI KIRMAK ZARAR VERMEK.ASLINDA BELEDİYE VE POLİS ORTAK ÇALIŞMASI BELKİ O DURUMU ORASI İÇİN GÜSELLEŞTİRİR 1 YILDIR SELÇUKTA DEĞİLİM AMA BNM ZAMANIMDA GUSEL BİR PARKTI ORASI IŞIKLANDIRMALI FAKAT BENDE ARKADAŞLARDAN DUYDUGUM DIŞAR KESİMDEN TİNERCİLERİN GELDİĞİ YONUNDE UMARIM İLGİLENİRLER GÜSELİM MEMLEKET GİTMESİN:)

  4. Anonim dedi ki:

    bu küçücük ilçede herkes birbirini iii tanıyor. o nedenle emniyetin yabancı madde kullanan bu şahışları gördüğü yerde gereğini yapmalı. nasıl ki motosikletleri koşturuyor vede özel ekip kuruluyorsa bi avuç olan bu kişiler içinde önlem alınabilir.

  5. APASASLI 35920 dedi ki:

    MOBESA diye bir sistem varmış galiba!!! çözüm…

  6. Aydınlıkçı dedi ki:

    Akıl vermek ne güzel. Adamlar ne güzel haber yapmış gündeme getirmiş. Vatandaşta madem rahatsız iki dilekçe yazsın versin. Böyle akıl vermek daha rahat tabi. Kimse kusura bakmasın.

  7. isimsiz !!! dedi ki:

    selçukta kimlerin neler yaptığını ufacık çocuğa sorun size anlatsın germencikten getirilen hapın esrarın haddi hesabı yok polisin bence yapabilcek fazla bişeyi yok bu konuda çünkü selçuğa girmek için çok giriş var aydın tarafından hadi diyelim bütün girişleri 24 hergün denetliyolar gene olmaz kardeşim narkotik köpekleri olmadıkça sen nerden bulcan motorun içine saklanan kilolarca esrarı sen nerden bulcan tüp kapağının içine saklanan hapları polis bunların içine sızcak ki hepsini çökelte bilsin 2 motor yakalamak la gariban arabalarının fam filmine karışmakla olmaz bu işler sen gençlere nekadar baskı yaparsan okadar çok kötü sonuç doğurur abart egsoz son ses müzik tamam anlıyoz rahatsız ediyoda e güzel kardeşim adam arabasına güzel şekil yapmış sökme karışma kime ne zararı var ? tekrar söylüyorum germencik yoluna dikkat ! tecrübe 😉

  8. İsmi Lazım Değil dedi ki:

    Bence bu konuda vatandaş biliçlendirirmeli bilgilendirirmeli. Bu işte tüm sivil toplum kuruluşları ortak hareket eder ise sorun çözülür. Ancak bu işin çözümünde temel yol. İhbarların artması. Bir parkta tinercimi var. Emniyete 15 dk. içinde 50 ihbar yapılır ise emniyet bu adamları selçuktan sürmek zorunda kalır. Tinercileri, sokak satıcılarını, uyuşturucu işi yapanları emniyet istihbarat, mit, jandarma biliyor. Misal Fatih Çankaya öncesinde selçukta uyuşturucu ile mücadele namına operasyon yapılmıyordu. Kimseye dokunulmuyordu. Fatih Çankaya geldi nasıl operasyonlar yapıldı. Uzun lafın kısası herkes herkesi biliyor. İhbar ihbar ihbar. Ki emniyet müdürümüzde röportajlarında halktan karşılaştıkları olayları ihbar edilmesini istemişti. Sitede aratır iseniz bulursunuz. Emniyet güçlerine de laf yapmayın çünkü eskiye nazaran oldukça iyi durumdalar daha da iyi olacaklarına şüphem yok. Ki mobese sistemi ile ilgili girişim ve çalışmalarda devam ediyor. Torbalının mobesesi kururdu. Şimdi sırada selçuk var biraz daha sabırlı olmak lazım. Emniyete ihbar noktasında destek ve gazı eksik etmemek lazım. O zaman selçuk çok güzel bir şekilde temizlenir.

    1. isimsiz !!! dedi ki:

      ben hap attım esrar kullandım ama kimseye zarar vermedim o kafayla sokaklara inmedim ama Allahıma çok şükür hepsini bıraktım tek duam herkes doğru yolu bulur inşallah bu konuda halk bilinçlendirilmeli polis konusuna gelince polislere yüklenmeyin kardeşim.Polis olmak kolay değil hertürlü sorumluluk onlarda hepsinden Allah razı olsun bu uyuşturucuyu bitirmenin tek yolu ihbar.ben kimin nerde ne sattığını kimin nerde ne içtiğini biliyorum fakat bnm ihbar etmem yanlış olur ve anlaşılır benm bildiklerimi çok kişi biliyo tekrar tekrar söylüyorum k9 köpekleri lazım narkotik köpekleri lazım yoksa bulamassınız bulamassınız.braz zamana ihtiyacım sonra elimden geleni yapıcam bu konuda istesem 1 saatte selçukta bütün torbacıları yakalatırım ihbar ederim ama 1-2 ay yatıp çıkıyolar kafam çok karışık sadece braz zaman

  9. Anonim dedi ki:

    TABİ YA POLİSİN İŞİNİ ARTIK VATANDAŞ YAPACAK. AKŞAMLARI 14 MAYIS MAHALLESİNİN ÜZERİNE Bİ ÇIKINDA GÖRÜN. HAPÇISI ESRARCISI HEPSİ ORDA. MEMUR ARKADAŞLAR GECEDE 10 SEFER GEÇİYORLAR O GÜZARGAHAN NEDEN BİR TANESİ CAMINI AÇIPTA NE YAPIYORSUNUZ BURDA DEMİYOR BAKAYIM. ASLANLI HAVUZUN ÖNÜNDEKİ TRAFONUN ALTINDA ADAM ELİNDE BALİ TORBASIYLA DOLAŞIYOR. BU EMNİYET BU VATANDAŞİ GÖRMÜYORMU. MİLLETİN MOTORUYLA, EYLEMİYLE UGRAŞACAKLARINA MEMLEKETİ BU PİSLİKLERDEN TEMİZLESİNLER. HA ŞİMDİ ÇIKIP BİTANESİ DİYECEK POLİS NE YAPSIN, O YAKALIYOR SAVCI SALIYOR. SALSIN ONUN İŞİ YAKALAMAK SAVCI 100 SEFERDE SALSA O 100 SEFER YAKALAMAK ZORUNDA. POLİS HALKIN HUZURUNU VE TOPLUMUN DÜZENİNİ SAGLAMAKLA MÜKELLEFTİR. NASIL Kİ TAYİP İSTİFA DENDİĞİNDE GAZ BOMBASI ATIYOR HAKKINI ARAYAN VATANDAŞA ŞİDDET UYGULUYOR. TİNERCİSİNEDE, ESRARCISINIDA AYNI HASSASİYETİ GÖSTERMEK ZORUNDA. BIRAKIN BU İYİ ÇOCUK AYAKLARINI ARTIK. HERKEZ KİMİN NE OLDUGUNU LKİMİN TORBACI KİMİN İÇİCİ OLDUGUNU BİLİYOR. İNANIRMISINIZ GEÇEN HAFTA ADAM POLİS KARAKOLUNUN YAN TARAFINDA KENT BELLEGİNİN KARŞISINDA ESRAR SATIYORDU. BIRAKIN DAHA ÜCRA KÖŞELERİ KIYI KENARIYI. BURNUNUN DİBİNİ GÖRMEYEN PARKI TEPEYİ NERDEN GÖRSÜN.

  10. HAKAN dedi ki:

    35 AJ BİLMEM KAÇ PLAKALI MOTORUN SESİNDEN BIKTIM KARDEŞİM.ŞİKAYETSE ŞİKAYET AMA KİMSE İLGİLENMİYOR.POLİSLERİN BİR ÇIKARIMI VAR BU KİŞİDEN ACABA ?