site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Göztepe SK ilk yatırımını Sporttz fonundan alıyor

Hem yerelde hem de küresel organizasyonlarda kitleleri peşinden sürükleyen futbol aynı zamanda milyarlarca dolarlık bir ekonomi oluşturuyor.

Göztepe SK ilk yatırımını Sporttz fonundan alıyor
15.02.2021
A+
A-

Futbol endüstrisi bu yönüyle çeşitli yatırımcıların da gözdesi durumunda. Zengin iş insanları ve fonlar, yatırımlarının önemli bir kısmını futbola ayırıyor. Ancak bu yatırımları çekebilmek için gerçekten hem sportif hem de ekonomik anlamda sürdürülebilir bir yapı oluşturmak şart.

SADECE FUTBOLA

Son dönemde yüksek borçluluk oranı ile sıklıkla eleştirilen Türkiye’de de bu yatırımların ilk adımları atılmaya başlandı. Uzun bir aradan sonra üst klasman mücadeleye geri dönen Göztepe SK, son dönemde eğlence ve spor alanında yatırım yapan Two Zero Fonu altında kurulan girişim sermayesi fonu Sporttz tarafından yatırım alıyor. Fon, temelde sadece futbol kulüplerine yatırım yapacak. Kulüp iyi bir noktaya ulaştığında ise hisseleri satacak. Ayrıca yatırım yapılan kulüplere yönetim desteği verilecek, teknolojiye geçişleri sağlanacak, altyapı daha profesyonelleşecek, altyapı ekonomik bir sisteme dönüştürülerek Türkiye’de bonservis sistemi tersine çevrilecek adımlar atılacak.

‘ORTAK OLMUYORUZ’

Dünyada spor temelli yatırımların ivme kazandığını söyleyen İstanbul Portföy Yönetimi Genel Müdürü Barış Hocaoğlu, “Futbol kulüplerini yeniden keşfetmek için yola çıktık. İlk etapta durağımız Göztepe SK oldu. Bir kulüp ekosistemi yaratmayı hedefliyoruz. Kulüplere ortak olmuyoruz ama onlarla beraber sürdürülebilir adımlar atarak ortaya yeni bir değer çıkarmayı düşünüyoruz. Bu hedef doğrultusunda bir fon kurduk. Fonumuz bu kulüplerden hisse alıyor ve değerlendiğinde satıp çıkacak” diye konuştu.

A.Ş. OLMA ŞARTI

Amaçlarının futbol kulüplerinde bir değer ekonomisi oluşturmak olduğunu aktaran Hocaoğlu, “Yatırım yapacağımız kulüplerin borçsuz bir anonim şirketi yapısının olması gerekiyor. Güçlü bir taraftar, sağlam bir altyapı ve yeni stadyum şartlarına bakıyoruz. Aynı zamanda fonun yatırım yaptığı diğer spor teknolojilerini de bu yapıya entegre ediyoruz. Avrupa’dan da kulüp bakıyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.