site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Gökçealanlılar Taşocağı istemiyor

Gökçealanlılar Taşocağı istemiyor
18.11.2014
A+
A-

GOKCEALAN-KOYU (1)

Selçuk’a bağlı Gökçealan Mahallesinde taş ocağı açılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığından onay çıkmasının ardından Gökçealan Köyü sakinleri adeta isyan etti.

Çevre Katliamına Tepkiler Büyüyor

Gökçealan’da ( Burgaz)Taş Ocağı Açılmasın ismiyle imza kampanyası başlatan Gökçealanlılar sosyal medya ve imza kampanyaları ile seslerini duyurmak istiyor. İmza Kampanyasının açıklama bölümünde ise Muhteşem yeşilliğiyle,bağından üzüm, dağından zeytin, ovasından kiraz ve birçok sebze yetişen bu güzide yeri taş ocağıyla öldürmeyelim denildi.

Gökçealan da Bağbozuğu bölgesinde yapılması planan proje çevre de bulunan birçok ağacı ve doğal güzelliği de yok edecek. Taş ocağının açılmasının onaylanmasına tepki gösteren bölge sakinleri, “Evimizin dibinde taş ocağı istemiyoruz. Biz bu işe canımızı koyacağız, ocağı açtırmayacağız. Gerekirse ormanımız için savaşır, gece gündüz burada yatarız. Doğamıza kimsenin zarar vermeye hakkı yok. Çocuklarımızın geleceği, doğanın yok olmaması için bizler mücadele ediyoruz. Yıllarca köylü olarak ormanları biz koruduk, taş için ormanlarımız feda ediliyor.

Konuyla ilgili İzmir Valiliğinden yapılan açıklama da şöyle denildi; “İzmir ili Selçuk ilçesi, Gökçealan mevkiindeki Betomak İnş. Mad. Beton Turz. Nak. Pet. San. Tic. A.Ş tarafıdan yapılması planlanan II A Grubu Kalker Ocağı ve Kırma-Eleme Tesisi projesi ile ilgili olarak İzmir Valiliğimize sunulan dosyayı PTD Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği’nin 17. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve uygun bulunmuş olup, projeye ilişkin ÇED Süreci başlamıştır. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.”

Gökçealanda Taş Ocağı İstemiyoruz Kampanyasına katılmak için aşağıda ki linke tıklayınız.

İMZA KAMPANYASI İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.

GOKCEALAN-KOYU (3)

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    taş ocagı istemiyoruz. herkesten yardim ve destek bekliyoruz

  2. çoban dedi ki:

    parmak atılmadık bi orası kalmıştı orayıda parmaklayın..doğa katilleri…