site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Gökçealan Üzüm Festivali renkli geçti

Gökçealan Üzüm Festivali renkli geçti
20.09.2017
A+
A-

Bu yıl ilk kez düzenlenen Gökçealan Üzüm Festivali renkli geçti. Gökçealan’da yetişen Osmancık üzümü başta olmak üzere köydeki üzüm zenginliğine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Gökçealan Üzüm Festivali’nde yarışmaların yanı sıra eğlence de yer aldı.

Bu yıl birincisi gerçekleşen Gökçealan Üzüm Festivali Selçuk Kaymakamlığı, Selçuk Belediyesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl ve İlçe Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl ve İlçe Müdürlüğü, Selçuk Ziraat Odası, Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Selçuk Ticaret Odası ve Gökçealan sakinlerinin çalışması ile düzenlendi. Festivalde, Selçuk ve mahallelerinde yaşayan kadınlar da el emeği ürünleri ile yer aldı.

Protokol üyelerinden bağ bozumu

Festival kapsamında protokol üyeleri Gökçealan bağlarında üzüm keserek sembolik olarak bağbozumunu başlattı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Gökçealan Üzüm Festivali’ne konu olan Osmancık Üzümü ile ilgili bir tanıtım filmi gösterildi.

Gökçealan Üzüm Festivali’ne Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Kaymakam Vekili Dr. Hasan Tanrıseven, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, vatandaşlar ve üreticiler katıldı.

İşbirliğinin ürünü festival
Gökçealan Üzüm Festivali’nde Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı bir konuşma yaptı. “Her çalışmamız insan odaklıdır, insan içindir” diyerek sözlerine başlayan Başkan Bakıcı; “ Göreve geldiğimizden beri yapmayı düşündüğümüz bir festivaldi. Gerçekten de görüyorum ki; Gökçealan Üzüm Festivali’ni geldiğimiz andan itibaren yapmamız gerekiyormuş. Bu coşku, bu talep bunu gösteriyor. Kaymakamımız, ilçe tarım müdürümüz, sivil toplum örgütlerinin emeğinin geçtiği bir festival yapıyoruz. Özlem bu değil mi? Kurumlar bir araya gelerek uzlaşı içerisinde bu festivali yaptı. Bu festival dolayısıyla bunun örneğini sergilediğimiz için de ben ayrıca mutluyum. Biz uzlaşıdan yanayız, birliktelikten yanayız. Biz hemşehriyiz. Dağlarından yağ, ovalarından bal akan topraklardayız. Öylesine bereketli ki; bugün Osmanca Üzümü’nün dünyada bir eşi yok. Bu toprakların hakkını veren Gökçealanlılar’a ayrıca teşekkür ediyorum. Gökçealan halkının festivali sahiplendiğini görüyoruz. Bu bize güç verdi. Bu güçle önümüzdeki dönemlerde de festivalimizi çok daha güçlü bir şekilde el birliğiyle, birlikte yapacağız. Gökçealan Üzüm Festivalimiz’in üreticimize de, köylümüze de hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı Gökçealan Üzüm Festivali’nin başlama süreci hakkında bilgi vererek; festivalin düzenlenmesinde emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür etti.

Gökçealan Üzüm Festivali kapsamında En İyi Osmancık Üzümü, En İyi Diğer Üzüm Çeşidi, En İyi Yaprak Sarma Yarışmaları düzenlendi. Yarışmaların kazananları şöyle;

En İyi Osmancık Üzümü Yarışması
Mehmet Ovalıoğlu
Zeki Harmancıoğlu
Recep Türk

En İyi Diğer Üzüm Çeşidi Yarışması
Mehmet Üretmen
Durmuş Gezgin
Mehmet Ovalıoğlu

En İyi Yaprak Sarma Yarışması
Şehnaz Harmancıoğlu
Hanife Zengin
Sevcan Kuyumcu

Yarışmaların sonuçlarının açıklanmasının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Dünyası Müzik ve Dans Topluluğu ile Yerel Sanatçı Ozan Ünsal konserleriyle katılımcılara eğlenceli dakikalar yaşattı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.