site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Göçler ve Mübadele Konferansı

Göçler ve Mübadele Konferansı
17.01.2013
A+
A-

01

18 Ocak 2013 Cuma akşamı “Göçler ve Mübadele Konferansı” için Selçuk ilçesine gelecek olan Prof. Dr. Kemal Arı, saat 19.30’da Efes Tiyatro Salonunda (Garaj üstü) Selçuklular ile buluşacak. Konferans Selçuk ilçesinde bir ilk olma özelliğini taşıyor.

Mülki amirler, bürokratlar, oda yöneticileri, sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve bütün yurttaşların davet edildiği konferansa katılım ücretsiz olacak. 18 Ocak 2013 Cuma akşamı saat 19.30’da Efes Tiyatro Salonunda (Garaj üstü) gerçekleşecek konferans konusu itibarı ile Selçuk ilçesinde bir ilk olma özelliğini taşıyor.

Osmanlı Devletinin 1912 Balkan Savaşı sonrasında Rumeli’deki topraklarının tamamına yakınını kaybetmesi, geride bir anda başka bir devletin azınlığı statüsüne düşen yüzbinlerce Müslüman Türk bırakmıştı. İsyanlar ve arkasından başlayan göçler ile yaşanan sıkıntılar 1923’de Türkiye ile Yunanistan arasında imzalanan Lozan Anlaşması sırasında ek protokol olarak hayata geçen Nüfus Mübadelesine kadar devam etmişti. Mübadele sonrası da sıkıntıları bitmeyen mübadiller Anadolu’nun kültür zenginliği yanı sıra siyasi yaşamına da büyük katkılarda bulunmuşlardı. Mübadillerin yoğun olarak yaşadığı yerlerden biri olan Selçuk ilçesinde ilk defa “Göçler ve Mübadele” konusunda bir konferans düzenlenecek.

Daha önce gerçekleştirdikleri bağımsız etkinlikler ile ilçelerinde örnek bir uyum yakalayan Selçuklu gönüllülere bu konferansta Selçuk Belediyesine bağlı Kent Belleği de destek verecek. Önceki organizasyonda görev alan Özgür Aydoğan, Tangül Tütüncü, Merve Çalışkan ve Tolga Gökçe’den oluşan gönüllülere bu etkinlikte Yusuf Yavaş ve Şükrü Özkaynak’da katılacak.

gocler-mubadele

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.