site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Geleceğin Mesleği “Özel Güvenlik”

Geleceğin Mesleği “Özel Güvenlik”
29.06.2014
A+
A-

sahiner-guvenlik

Özel Güvenlik, geleceğin mesleği olarak bayanların ilgisi gün geçtikçe artmakta.

5188 sayılı yasa onaylandıktan sonra Türkiye genelinde Özel Güvenlik görevlileri sayısı her geçen gün artarken, bu tür güvenlik personeli yetiştiren eğitim yerlerin sayısı Türkiye’de çoğalmaya başladı. Böyle eğitim yerlerinden biride İzmir’in Torbalı İlçesinde faaliyet gösteriyor.. Bölgesinin en kapsamlı eğitim kurumu olan ŞAHİNER ÖZEL GÜVENLİK eğitim dershanesi sektöründe ve bölgesinde en çok mezun vererek bölgenin ihtiyacını tamamıyla karşılıyor.

ŞAHİNER ÖZEL GÜVENLİK kursun kurucusu olan Mustafa Şahiner “Günümüzün en gözde mesleklerinden biri haline gelen ve yıldızı her geçen gün parlayan Özel Güvenlik Torbalı’da da yoğun bir şekilde ilgi görüyor. Özel Güvenlik mesleğine olan talebin artması ile birlikte ilçemizde faaliyete giren Şahiner Özel Güvelik eğitim merkezi yaklaşık 2 senedir kaliteli eğitim prensibi ile uzman öğretici kadrosu ile hizmet vermektedir. Torbalı ve çevresinde Özel Güvenlik Sekötürün de büyük bir boşluk var” diyerek, Şahiner bu boşluğu en iyi şekilde doldurmak amacıyla böyle bir çalışmaya başladıklarını belirtti.

UZMAN EĞİTMENLERLE GELECEĞİN GÜVENLİKÇİLERİ

Uzman eğitmenler ile geleceğin güvenlikçilerini yetiştirdiğini belirten Şahiner “3 yıl Subaşı Karakol Komutanlığında görev yaptıktan sonra 2 yılda Torbalı İlçe Jandarma komutanlığında vazifemi tamamladım. İlçede geçirdiğim zaman süresince Özel güvenlik merkezlerinin bulunmamasının önemli bir eksik olduğunu tespit ettim. Emekli olduktan sonra bu alanda çalışmalar yaparak ilk önce güçlü ve sağlam bir kadro ile yola çıktık. Her biri kendi alanında uzmanlaşan profesyonel 7 uzman arkadaşlarımızla 28 kişilik sınıflarda çağımızın teknolojisini kullanarak eğitimlere başladık” dedi.

FİRMALAR EN AZ BİR BAYAN ÇALIŞTIRMAK ZORUNDA

Özel Güvenlik Sertifikası almak için her geçen gün erkeklerden çok bayanların başvurduğunu belirten Mustafa Şahiner “Faaliyete ilk başladığımız dönemden itibaren erkek kursiyerlerden çok bayan kursiyerlerin talepleri oldukça fazlaydı. Ancak bayanların bu mesleği fazla tercih etmemesinden en büyük etken ise her yerde kolayca iş bulamamalarıdır. Özelliklede fabrikalarda güvenlik elemanı olarak bayan tercih edilmiyor. Oysaki her firmada en az bir tane bayan elemana ihtiyaç olunduğunu unutmamalıdır” dedi.

60 SORUYA CEVAPLAYAN HAK KAZANIYOR

İşsizim diyen Ortaokul, Lise ve Üniversite mezunlarının başvurabileceğini belirten Şahiner “Merkezimize başvuran Ortaokul, Lise ve Üniversite mezunlarının alacakları sertifika ile kolayca iş sahibi olabilirler. Silahsız ve Silahlı olmak üzere başvuru yapabilirler. Ortaokul Mezunları Silahsız Lise ve Üniversite mezunları eğitimlere katılabilirler. Silahlı eğitimlere katılmak isteyenler 120 saat Silahsız eğitime katılmak isteyenler ise 100 saat eğitim alarak kurs dönemini tamamlamış olurlar. Emniyet Müdürlüğünün belirlediği tarihlerde yapmış olduğu sınavlara katılan kursiyerler 100 sorunun en az 60 sorusunu doğru cevapladıklarında Güvenlik Sertifikasını almayı hak kazanmış olurlar” diyerek, Şahiner Özel Güvenlik Kursu kurucusu Mustafa Şahiner döneminde birinci olan kursiyerlerin de ödüllendirileceğini belirtti.

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    1.100 TL ye geleceğin mesleği! Kız vermiyorlar,çocuklar evlenme programlarında ziyan oluyor..