site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Gazeteciler Başkanla öğle yemeğinde buluştu

Gazeteciler Başkanla öğle yemeğinde buluştu
15.01.2015
A+
A-

gazeteciler-yemekte-ayasuluk (1)

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, kendi kendine yetebilen kent kavramına dikkat çekerek “Beş yılın sonunda Selçuk için yapılması gerekenlerin önemli bir kısmı gerçekleşecek. Projelerimizi, büyükşehir, valilik ve bakanlıkların destekleriyle hayata geçireceğiz” dedi. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla basın mensuplarıyla öğle yemeğinde bir araya gelen Bakıcı, “Her zaman söylediğim gibi bizim en büyük projemiz ‘kardeşlik’ projesidir. Herkes üzerine düşen görevi yaptığı takdirde Selçuk’ta çok yol alırız. Basın mensuplarımıza da sahip çıkacağımızı tekrar ediyor ve basın için yer tahsisi konusunun gündemimde olduğunu belirtiyorum” diye konuştu.

Çalışan Gazeteciler Günü’nde şehir dışı toplantısında bulunduğu için gecikmeli bir buluşma olduğunu belirterek sözlerine başlayan Başkan Bakıcı, basının yöneticilerin gözünden kaçan sorunların tespitinde önemli bir göz olduğunu söyledi. Gazetecilerin daha rahat, daha huzurlu ve daha demokratik şartlarda görev yapmasını istediklerini ifade eden Bakıcı, “Bizim için herkesin görüşü önemlidir. Görüşlerden ortak bir noktaya varmak önemlidir. Herkes aynı görüşte olamaz ve tüm görüşlere saygıyla yaklaşırız. Bu anlamlı günde geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Gazeteci Veysel Erol ve Yılmaz Tuncer’i anıyorum” dedi.

Selçuk ve Selçukluların hayatını kolaylaştıracak her türlü proje ve öneriye açık olduklarını sözlerine ekleyen Başkan Zeynel Bakıcı, Selçuk’ta ve Selçuk ilçesinde dışarıdan gelip görev yapmak isteyen gazeteciler için sağlıklı çalışma ortamlarının hazırlanması konusunun gündemlerinde olduğunu söyledi. Gazetecilerin önerilerini dikkatle dinleyen Başkan Bakıcı, “Belediye başkanlığı büyük bir güçtür, ancak muhakkak kontrol edilmesi gereken bir güçtür. Belediye başkanını kontrol etmeye sevk eden güçlerin ortak bir bileşkesi oluşmalıdır. Kendi kendine yetebilen kent kavramı önemlidir. 5 yılın sonunda Selçuk için yapılması gerekenlerin önemli bir kısmı gerçekleşecektir. Selçuk Belediyesi projelerini büyükşehir, valilik ve bakanlıklar ile ilgili ortaklaşa gerçekleştirecektir.

Bugüne kadar Selçuk’ta hakim olmayan uzlaşı kültürünün Selçuk’a maliyetinin çok fazla olduğunu söyleyen Başkan Bakıcı, ilçedeki otopark eksikliği ve motosikletlerin yaya kaldırımlarını kullanmaları, belediye personelleri, Selçuk’a dışarıdan gelen pazar esnafı gibi daha bir çok konuda gazetecilerin sorularını cevapladı. Başkan Bakıcı, bütün yetkiler belediye başkanında toplandığı değil, yetkinin dağıtıldığı bir yönetim anlayışının hâkim olduğunu söyledi.

Zor olan insan kazanabilmek

Selçuk Belediyesiyle ilgili kamuoyunda çok konuşulan bazı personelin işten çıkarılması ile ilgili de açıklama yapan Başkan Bakıcı; “Biz kimsenin ekmeğiyle oynamayız. Zor olan çalışanı içeride tutabilmek, kazanabilmektir. Bugüne kadar iktidara gelen birilerini işten çıkarmış, birilerini almış. Biz bütün eleştirilere göğüs gererek doğru olanı yapacağız. Belediyeler halkın yeridir. Siyasi makamlara değil halka hizmet etme yeridir” dedi.

Halkın parasını boş yere harcamayız

Gazetecilerden gelen soru üzerine yeni yapılan balık hali ile ilgili açıklama yapan; “Halkın parası harcanarak yapılmış bir yeri yıkamayız. Bu hal için en fazla faydayı sağlayacak şekilde değerlendireceğiz. Bunu birçok kesimle tartışıyoruz. En az ekonomik maliyetle bu sorunu çözeceğiz”

Hukuka uygun davranıyoruz

Selçuk’ta geçmişte yapılan bazı yanlış uygulamaların hukuki açıdan Selçuk’a ve Selçuk Belediyesi’ne büyük faturalar çıkardığını söyleyen Başkan Bakıcı; “Efes’teki dükkânlarda yıllarca esnafın hem maliyeye, hem de belediyeye ödeme yaptılar. Mahkeme kararıyla bu ecrimisil bedellerinin maliyeye ödenmesi kararına bağlandı. Biz de buna istinaden göreve geldiğimizden beri Efes esnafından ecrimisil bedeli almadık. Aynı durum Efes gişelerinde kesilen bilet paraları için de geçerli. Yıllarca bu paralar Selçuk Belediyesi’nin kasasına aktarılmış ama bu paraların İzmir Büyükşehir Belediyesi kasasına gönderilmesi gerekiyor. Biz her şeyi hukuka uygun olarak yapıyoruz” dedi.

Gazetecilerin tüm sorularını açıklayıcı bir şekilde cevaplayan Başkan Bakıcı, gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektirerek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü yemeğinden ayrıldı.

HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ.

gazeteciler-yemekte-ayasuluk (2)

gazeteciler-yemekte-ayasuluk (3)

YORUMLAR
  1. vatandaş dedi ki:

    Yerel idareler yöre basınında çıkan ve aksayan hizmetler konusunda ilgi duyarsa bu konuda yapıcı eleştirilere açık oldukları sürece hizmetler halka daha çabuk gider.