site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Fitness’te Dünya 2.si Selçuk’tan

Fitness’te Dünya 2.si Selçuk’tan
19.06.2015
A+
A-

Fitness’te Dünya 2.si Selçuk’tan (2)

13-15 Haziran 2015 tarihleri arasında Sırbistan’nın Novi Sad kentinde düzenlenen Çocuk Fitness Yarışmasında Zuhal Fitness Cimnastik Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Haktan Mercan 13-15 yaş kategorisinde Dünya 2.si oldu.

Rusya-Romanya-Slovakya-Macaristan-Sırbistan-Çek Cumhuriyeti-Meksika-Litvanya-Polonya-Ukrayna-Türkiye gibi ülkelerin katıldığı 134 sporcu kızlarda beş, erkeklerde iki kategoride yarıştılar.

15 kişilik Türk Milli Takım Kafilesine Adana-İzmir Isparta-Kıbrıs kulüplerinden sporcular dahil edilirken, Ali Dahremanoğlu idareci olarak; Bahadır Uygur ve Nurten Kanal Milli takım antrenörleri olarak görev aldılar.

Nur Nehir Erdoğan –Minel Öztürk –Tunahan Dıraganlı ve Haktan Mercan Selçuk Zuhal Fitness Cimnastik Gençlik ve Spor kulübü sporcuları olarak Antalyada düzenlenen Türkiye Şampiyonasında aldıkları derecelere göre milli takıma seçildiler.
.
Milli takımımızdan İlk altı sporcu arasına girip final mücadelesini yakalayan ve final yarışması sonucunda 7 yaş kızlar kategorisinde Ecrin Ceylin Erikci 6.
13-15 yaş erkekler kategorisinde Arif Kondoz 6.
Kazmair Ali Rıza 3.
Haktan Mercan 2. oldular.

Slovak Rakibi Denis Ambrusla toplamda 43 – 43 toplam notta beraberlik yakalayan Haktan Mercan Seri rutin puan avantajı ile dünya Şampiyonluğunu rakibine kaptırdı.
Önceki yıl Avrupa 2.liği ve Dünya 4.lüğü bulunan Haktan Mercan; “hem üzüldüm hem sevindim. Ama eleme grubunda serimi daha iyi yapsaydım bir ilk gerçekleşecek ve Fitness te ilk Dünya Şampiyonluğunu getiren Türk sporcusu olacaktım. Final serisinde mükemmel mücadele ettim. Antrenörüm Bahadır Uygur’la düşündüğümüz her şeyi gerçekleştirdim. Bunu ilk rutinimde yapamamıştım. Avarajla kaybetmek üzücü oldu. Sponsorluğu halledersek, inşallah Macaristanda Ekim ayında düzenlenecek Avrupa şampiyonasında bunu başaracağım” dedi.

Fitness’te Dünya 2.si Selçuk’tan (1)

Fitness’te Dünya 2.si Selçuk’tan (3)

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    . Selçuk’ta koca koca resmi kurumlar varken, belediye, kaymakamlık, tic.odası varken mütevazi bir spor kulübünün bu başarıyı yakalaması çok güzel ve çok anlamlı. Hemde kaçıncı başarı. Tebrikler. Bahadır Hocanın üstün gayretleriyle yakın gelecekte Selçuk’lu gençlerin cimnastik alanında çok önemli başarılara imza atacakları kesin görünüyor. Emeği geçen herkese tekrar teşekkürler.