site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Festival İçin Hazırlıklar Tamamlandı

Festival İçin Hazırlıklar Tamamlandı
15.01.2014
A+
A-

DEVE_guresleri-selcuk

SELÇUK Belediyesi’nin katkıları ve Selçuk Efes Kültür ve Turizm Vakfı organizasyonuyla her yıl Ocak ayının 3. Pazar günü düzenlenen ve Bölgenin en iddialı güreşlerine sahne olan Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali için geri sayım başladı. 18 Ocak Cumartesi günü kortej yürüyüşünün ardından En Süslü Deve yarışması ile başlayacak olan festival aynı gün akşam Hitit Otel’de düzenlenecek tanışma yemeği ile devam edecek. 19 Ocak Pazar günü ise 140 devenin güreşeceği şölen başlayacak. Bölgenin en büyük güreş organizasyonu olan ve seyirci bakımından da rekorlar kıran festival için tüm hazırlıklar tamamlandı. Türkiye’nin 4 bir yanında bulunan iddialı develerin güreşeceği festival kapsamında en süslü seçilen deveye altın havan hediye edileceği gibi, güreşlerde kazanan develere de çeşitli hediyeler verilecek.

‘BAŞKAN ÜLGÜR’E TEŞEKKÜR EDİYORUM’

DEVE güreşlerinin bir kültür olduğunu ve bu kültürü yaşatma noktasında emek harcadıklarını belirten Selçuk Efes Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Mahmut Kapıcıbaşı, “ Bu festival biz deve severler için çok önemli. Ayrıca bu bir kültür. Ege, Akdeniz ve Marmara Bölgeleri’nde deveciliğin gelişmesi bakımından çok önemli. Bu kültürün ve geleneklerimizin yaşamasında ve değerlerimize sahip çıkılması noktasında desteklerini esirgemeyen Selçuk Belediye Başkanımız Hüseyin Vefa Ülgür’e çok teşekkür ediyoruz. Kendisi bizleri yalnız bırakmayarak, organizasyonun her aşamasında destek veriyor. Başkanımız Vefa Ülgür’ün gelenekler konusundaki hassasiyetini biliyoruz. Bu festival Selçuk için de çok önemli. İlçemizin tanıtımı konusunda büyük rol oynuyor. Tüm hazırlıklar tamamlandı. Belediyemiz ile koordineli bir şekilde çalışmalarımızı yürüttük. Çok zevkli güreşler olacak iddialı develer Selçuk’ta buluşacak ve herkesi bu festivale katılmaya davet ediyorum. Desteklerinden dolayı Vefa Ülgür ve belediye çalışanlarına bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

deve_guresi-selcuk

mahmut-kapicibasi

SELÇUK EFES DEVE GÜREŞLERİ TARİHİ VİDEOSUNU AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…


Deve Güreşleri Tarihi Selçuk Efes paylaşan: selcukhaber

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. efesli dedi ki:

    5000 bin Yıllık Tarih Üzerinde oturup Kültürü ancak deve güreşi ve yağlı güreşle açıklıyorsanız yazıklar olsun size….

  2. APASASLI 35920 dedi ki:

    yalnız kapıcı başını develer ile olan resmini beklerdik… başarılar mahmut kardeşime… taaaaaaaaaaa paris ten geldik DEVELERİMİZİ GÖRMEYE… inşallah yağmur olmaz o gün gariii.

  3. apasel dedi ki:

    Bilet fiyatlarını da açıklar mısınız?