site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Esnaflar isyan etti

Esnaflar isyan etti
01.12.2014
A+
A-

selcuk-izmir-esnaf

Selçuk’ta belediyeye ait birçok işin yerli esnafa değil de başka şehirlerden esnaflara verilmesi Selçuklu esnafı kızıdırdı.

Seçim öncesinde kendilerine sözler verildiğini söyleyen esnaf Selçuklunun parası Selçuk’ta kalacak sözünün havada kaldığını söyledi. Belediyece yapılan birçok işte başka ilçelerden şehirlerden esnaflara işlerin verilmesi esnafı zor durumda bırakıyor. İşleri zaten kötü olan esnaf, yerli esnafa hiç teklif dahi edilmeden dışarıdan esnaf getirilmesinin çok yanlış olduğunu söylediler. Ayakta zor durduklarını perişan halde olduklarını söyleyen Selçuklu esnaflar ilçenin parasını dışarıda ki esnaf götürüyor idarecelerimizin hiç sesi çıkmıyor. Belediyemiz yerli esnafa sahip çıksın artık boğazımıza kadar borca battık, esnaf olarak bizler borçlarımızı nasıl ödeyeceğiz bunun hesabını kim verecek diye sitemde bulundular. Yerel yönetimin en azından ilçede yapılacak olan tesislerde ve işlerde Selçuklu esnafın yanında olmasını istiyoruz dediler.

YORUMLAR
  1. akin dedi ki:

    Sadece belediyemi ? Ziraat bankadinin tadilatindaki demir isciliginide kusadasindan bir esnaf yapiyor

  2. AAAAA dedi ki:

    GÜNAYDIN

  3. Ömer dedi ki:

    Peki Selçuk’ta ki esnaf kendine neden sormuyor bu soruyu. Selçuk’ta ki Esnaf çok mu sağlam. Her yapılan işte özensiz geç yapma hatalı yapma vb esnafta artık suçun kendisinde olabileceğini düşünsün. Aynı iş Selçuk’ta 80 TL diğer ilçelerde 30TL. Esnafa bunu söyleyince git orada yaptır demesini biliyor. Suçluyu yanlış yerde aramayın. 18bin motorlu araç kayıtlıyken Selçuk’a, neden 17 bini diğer ilçelere gidiyor?

    1. selçuklu dedi ki:

      Bravo ömer kardeşim bütün yazdıklarını onaylyorum az bile yazmışsın selçuk ta yaşamak ayrıcalık diye diye selçuku yaşanmaz hale getirdiler şimdi neyin hesabını kimden soruyorlar her selçuklu kendini sorgulasın.

  4. mehmet dedi ki:

    Katılıyorum ömer bey önce bir aynaya bakılsın her seyin ederinin 3 4 hatta 5 katına satılması ne kadar doğrudur para hırsı bürümüş ne yazikki

  5. selçuktan biri. dedi ki:

    ilk once omer beye tamamen yazdiklarina katiliyorum. bende basimdan geçen bir anektod anlatayim bari dedim. 5 sene once eve kalerufer yaptirayim dedim ve bi fiat alayim dedim ilk once bi arkadas geldi petekler kazan dahil el emegi hepsi 5500 dedi bi ikinciside ayni seye 7500 dedi. ben tire ye çok gittigim için benim discinin isini yapan bi kaleruferci arkadasini çagirdi benim eve geldi bakti etti olçtu biçti ayni seye ve ayni marka ya 3750 fiat verdi bende ha soyle ha boyle derken o fiati 3400 tl ye kadar dusurdum. bunun gibi buna benzer ev islerimi pvc pencere islerini perde islerini komple mutfak degistirme islerini selçugumuza gore bayagi dusuk fiata tireli esnafa yaptirdim. ayni sekilde selçuga gore çok ucuza yapan tire esnafi parayi kazandi. simdi tire esnafi bu paradan kar ediyor da bizimkiler verdikleri yuksen fiatla ne kadar ve kaç misli kazandigini siz hesap ediniz artik onun için sanayide esnaf bos oturuyorlar. bizim esnaflr bi gidin tireye hepsi haril haril çalisiyor bizim esnaf bi tireye gidip arastirsin veya bizim halka sorsunlar neden baska yere gidiyorlar insanlar is yaptirmak için……. demek ki ziraat bankasi da demiri ada da daha ucuza bulmuslar ordan almislar bizim sanayi esnafinin bu konuda oturup esnaf odasinla tartismalari fiatlari dengelemeleri gerekir… yoksa hep agliyan bi esnaf olucak sanayide dost aci soyler ve gerçek soyler hesap kitap meydan da beyler… sapkanizi biraz onune koyunuz!

  6. Anonim dedi ki:

    çok biliyorsunuz durmadan selçuk esnafını kötüleyin..klasik laflar…bu işin değerinin 150 000 olduğu söyleniyor ben gezdim baktım gidin sizde bakın biraz anlıyorsanız bu işlerden bu rakamın ne kadar uçuk olduğunu görürsünüz..bu para selçuk esnafında kalsa kime batardı?

  7. Anonim dedi ki:

    Bir kase çorba 6 ile 9 TL arasında satılırsa,8 tane çöp şişe 12 TL ,bir bardak ayrana 2 TL yazarsanız daha çok beklersiniz.Yemek sektörümüz böyle de ya diğerleri…Ondan sonra neden Ortaklar’a gidiyorsunuz.Marangoz için neden Tireye,enerji için Torbalıya,don gömlek için neden Kuşadasına..Kendimize gelmezsek nedenler böyle uzar gider.

  8. sabıkalı dedi ki:

    selçuk esnafıda zamanında yapsın işini o zaman iş yok derler yakınırlar iş gelincede 1 ayda zorla yaparlar çok iyi olmuş bence az bile selçuk esnafına

  9. selçuktan biri. dedi ki:

    çok biliyorsunuz diyen anonim gerçekleri duymak isinize gelmedigini resmen belli ediyorsunuz maalesef. bankanin demir isini kaça bittiginin dedikodularina inanacaginiza halki inandiracak belgeler gostermeniz gerekir fotografli falan gibi oyle dedikodu duyduklariniza arastirdim diye bi hikaye siz yazmayin ustune selçuk halki çok bilinçli insanlarimizdan olusur. bunu bi zaman evlerini pansiyona ceviripte turisti yerde yatirip ta en pahalli fiat alanlar resturantlarimiz dahil fais fiatlarla turistleri kaçirttiklarini simdi ogrenmis oluyorlar bunu esnaf zaten kendi arasinda konusuyorlar tartisiyorlar neden turist selçukta kalmiyor diye ticaret odasi ile esnaf odasi ile tum esnafin istisare yaparak halka veya turiste en uygun ve makul fiatlar ile turistleri yine selçukta kalmasini saglamaktir baska çare yok artik simdi açilacak universite için disardan gelecek ogrenciler için de ayni seyler uygulanirsa bu bizim selçuk yine ilersi için buyuk kayip olur her seyi hesapli kitapli makul yapalim lutfen bir tabak kurufasulye tire de 3 tl iken selçukta nasil 6 – 7 tl olur diye bi dusunun artik gerçek bunlar sayin anonim.

  10. anonim dedi ki:

    Selçuklu esnaf önce kendini sorgulasın,millet niye kendilerini tercih etmiyor diye.

  11. dd dedi ki:

    şimdi esnafa sallayan arkadaslarım sımdı sızde esnafı cıgerını sokmeye kalkarsanız adamda gıt oraya yaptır der tabı sen 300 lıralık ıse gel 100 e yap dersennn, oda sana yaptırmaz, bu bırıncısı kımse hesaplamıyor, sen o dısarıya gıt gel olayına zaen o parayı verıyosun bu ıkı, ucuncu dısarıya yaptırdıgın malzeme arız yaptıgında getırıp selcukta kı esnaf kardesımıze angarya iş olarak sokmaya bayılıyosunuz, bu ayrı bı konu , beledıye bu konuda tamamen haksız cunku beledıyeler her esnaftan once fıyat alır egerkı daha dusuk fıyat verırse baskası ona verırler,sonucta beledıye babasının parasını harcamıyor, ama yınede 3 kurus fazla yaptırsada selcuklu esnafa yaptırmalıdırı bu konuda katılıyorum once herkes dönup kendıne bakıcak bız cokmu dogruyuz dıye , bıkere elden taksıt sonra borc takma, ve pazarlık dedıgınız olayda abartan ınsanlarda var, sen pazarlık yapma esnafta sana 300 demesın 200 desın bukadar basıt.. ama once bu konuda kendınıze otorıte koymanız lazım oda sızde yok ozaman yapcak bısı de yok eskı duzen gıder bole sen alışverısını buyuk marketlerden dışardan yaparsın ama cenazenı mahalle esnafın kaldırır hayat böledırrr be kardeşşş

  12. Anonim dedi ki:

    AKP yandaşları zengin etmeyi iyi bilir. Mücahitler müteahhit, dünkü garibanlar banker oldu.

    1. selçuklu dedi ki:

      Takmışsınız AKP ye gözünüz hiç bir şeyi görmüyor kendi ve yandaşları nasıl köşe olunduğunu vefaya sorun o çok iyi bilir.

  13. yalçın kaya dedi ki:

    YALAN haber…sadece muhalafet yapmak için uydurulan bir yalan olmuş.hangi işi nereye vermiş örnek gösterinde öyle haber yapın.Hatta tam tersi tüm işlerin selçuk ta ki esnaflara verilmesi için özen gösteriliyor.

    1. ali yılmaz dedi ki:

      ramazan ayında alınan sandalyeler sadece arada ki 500 tl fark yüzünden nerden alındı. selçuklu esnaf 500 tl fazla istedi diye dışarıya verildi mi. şimdi her parka katılan yapılan büfe şeklinde ki yerlerin demir işlerini kim yapıyor yapan selçuklu mu? o büfeler kimlere verilecek

  14. H.G dedi ki:

    Resmi kurumların yapım işlerini ihale ile yaptırdıklarını biliyorsunuz değilmi. Bankanın inşaat işleri de bu şekilde yapılır.Devlet bankası olan bu banka işi ihale kanununa göre yapar. Şartları uygun olan ve endüşük teklifi verene ihale edilir iş. Ve bu işler denetime tabidir.. Belediyeler ihale şartnamelerine ek maddeler koyarak ilçe esnafını koruyucu yönde hazırllıyorlar. Fakat bankanın ıhale şartnameleri merkezden hazırlanır.