site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Esnaf’a Bilgilendirme Toplantısı Yapılacak

Esnaf’a Bilgilendirme Toplantısı Yapılacak
29.04.2013
A+
A-

sesolog

İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu ile 5846 sayılı Fikir ve Sanat eserleri kanunu hakkında; tüm esnafımızı bilgilendirmek amacıyla 02 Mayıs 2013 tarih Perşembe günü saat:16.00 de (garaj üstü)Efes tiyatro salonunda toplantı düzenlenecek.

6331 Sayılı İş sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında, yanlarında en az bir kişi çalıştıran işyerleri ‘’Az tehlikeli, tehlikeli ve çok tehlikeli  ‘’olarak sınıflandırılmış olup, çeşitli yükümlülükleri yerine getirme hususunda sorumludurlar. 1 Ocak 2013 tarihi itibariyle yanlarında bir kişi ve üzerinde personel çalıştıranların tehlike sınıfına bakılmaksızın ‘’Risk değerlendirmesi ‘’ yapmak veya yaptırmak zorunluluğu bulunmaktadır. Bu doğrultuda üyelerimiz tarafından gerçekleştirilmesi gereken çalışmalar söz konusu toplantıda aktarılacaktır.

5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu, işyerlerinde müzik yayını yapan üyelerimizi ilgilendirmektedir. Kanun, Müzik yayınını işinin bir parçası olarak kullanan; kafe, lokanta, otel gibi işyerlerinin yanında sürekli olarak müzik sunumu yapmayan berber, kuaför, bakkal ve konfeksiyoncu gibi esnaf ve sanatkârları da ilgilendirmektedir. Bu doğrultuda müzik yayını yapan esnaf ve sanatkârlarımızın Kanun kapsamında oluşturulan Meslek Birlikleri (MÜYAP -MÜYOBİR vb.) tarafından yapılan denetimlerde cezai işleme tabi tutulmamaları ve gerekli önlemlerin alınması adına bilgilendirilmeleri bu toplantıda gerçekleştirilecektir.

Esnafımız açısından önem arz eden bu toplantıya gerekli hassasiyeti göstererek katılım sağlamalarını önemle belirtir, Hayırlı işler dileriz…
Selçuk Esnaf ve Sanatkârlar Odası
Yönetim Kurulu Adına
Hayri GÜLLER
Başkan   

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.