site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Esnaf Ve Sanatkar’ın Borçları Yeniden Yapılandırılacak

Esnaf Ve Sanatkar’ın Borçları Yeniden Yapılandırılacak
11.10.2014
A+
A-

borclari-olanlara-mujde

SESO’dan yapılan açıklamada Esnaf ve Sanatkârların 11 Eylül 2014 tarihinden önceki yıllık aidat borçları yeniden yapılandırma kapsamına alındığı bildirildi.

Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası (SESO) tarafından yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu’nun yoğun ve ısrarlı talebi sonucunda Haziran ayında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmeye başlanan vergi, sosyal güvenlik primi ve aidat borçlarının yeniden yapılandırıldığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanuna ilişkin değişiklikleri içeren ve 10/09/2014 tarihinde TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen 6552 sayılı (Torba) Kanun, 11 Eylül 2014 tarihli ve 29116 sayılı Mükerrer Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. 6552 sayılı Kanun ile yapılan, esnaf ve sanatkârları ilgilendiren düzenlemeler aşağıda konu başlıkları altında açıklanmıştır.”

YILLIK AİDAT VE KATILMA PAYI BORÇLARI
1 – Esnaf ve sanatkârlarımızın 11 Eylül 2014 tarihinden önceki; yıllık aidat borçları ile odaların birlik ve üyesi oldukları federasyonlara, birlik ve federasyonların Konfederasyona olan katılım payı borçları yeniden yapılandırma kapsamına alınmıştır. esnaf ve sanatkârlarımızın, yıllık aidat borçları ile odaların birlik ve üyesi oldukları federasyonlara, birlik ve federasyonların Konfederasyona olan katılım payı borçlarıdır.
2 – Yıllık aidat ve katılma payı borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin olarak getirilen hükümlerden yararlanmak isteyen üyeler ile teşkilat birimlerimizin, Kasım 2014 ayı sonuna kadar ilgili oda veya üst kuruluşa bir dilekçe veya yazı ile başvuruda bulunmaları gerekmektedir.
3 – Borç asıllarına, halen uygulanmakta olan 3095 sayılı Kanuni Faiz ve Temerrüt Faizine ilişkin Kanunda öngörülen faiz oranı yerine, yurtiçi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) oranları uygulanacak ve buna göre hesaplanan yeni borç toplamı bulunacaktır.
4 – Esnaf ve sanatkârlarımız ile teşkilatımızın bu Kanun ile getirilen düzenlemelerden yararlanabilmeleri için dava açmamaları, açılmış davalardan vazgeçmeleri ve Kanun yollarına başvurmamaları gerekmektedir.
5 – Ödenmesi gereken toplam borcun; birinci. taksit ödeme süresi içinde (Aralık/2014 ayı sonuna kadar) peşin ödenmesi, halinde toplam borçtan %10 oranında indirim yapılacaktır.
6 – Borçların ödenmesi gereken süre ve öngörülen sistem içinde kısmen veya tamamen ödenmemesi halinde; ilgililer bu Kanun hükümlerinden yararlanamayacaklardır.
7 – Borcun ve faizin hesaplanması ve tahsiline ilişkin olarak teknik ayrıntılar daha sonra gereken açıklamalar yapılarak teşkilatımıza duyurulacaktır.

Daha fazla ayrıntı için aşağıdaki linki tıklayınız…
http://www.tesk.org.tr/tr/mevzuat/14/genelge_detay.php?id=204

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.