site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Esnaf Odası’nın Şirince İsyanı

Esnaf Odası’nın Şirince İsyanı
16.05.2015
A+
A-

SIRINCE (1)

Şirince’de hizmet veren esnafların büyük sıkıntılar yaşadığını bildiren SESO yetkilileri yaptıkları yazılı açıklamada yaşanan sıkıntılara dikkat çektiler.

Şirince’de faaliyet gösteren esnafların bir süredir ciddi sıkıntılar ile karşı karşıya olduklarını söyleyen Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası (SESO) yetkilileri yaptıkları yazılı açıklamada şu bilgilere yer verdiler:

İlçemizin dünya çapında ün kazanan turistlik merkezlerinden biri olan Şirince Köyüne ilk önce araç girişi kısıtlandı. Şirince’m Saklı Vadi önünden çevrilen araçlar ve giriş çıkışlarla ilgili belirsizlikler köyü ziyarete gelen misafirlerin iyi zaman geçirmesini bir yana bırakın günlerini cehenneme çeviriyor.

Otopark ücretlerine yapılan yüksek zam nedeni ile köye gelen otobüs sayısı son derece düştü. Esnafın girişimlerine cevaben yetkililerin “bu konuda yapacak bir şey yok, o ücretler ödenecek” şeklinde cevap verdiklerini duyuyoruz.

Köy içine araç alınmaması birçok esnafımız tarafından da doğru bir hareket olarak görünüyor fakat arka taraftaki esnafın mağduriyeti göz ardı edilemez. Yapılacak olan hamlenin etkileri düşünülmeden ve tedbir alınmadan hareket edilirse sonuç her zaman sıkıntı yaratır. Köyün diğer kısmına alternatif yol veya benzeri bir çözüm bulunmalı.

Ekmek büfesi genelde büyük tepki görüyor fakat Şirince’de ki konumu ayrı bir sorun. Bu büfenin yeri ve görüntüsü konusunda mutlaka yeniden düşünülmeli.

SESO Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve Başkanımız köyde birçok esnafla görüşüp sıkıntıları not aldılar yeni sorunlar bir yana dursun eski meseleler dahi çözülmüş değil. İşgaliye ücretleri konusunda rahatsızlık hala devam etmekte. Gaz alma ve topu taca atma gibi yöntemler hiçbir sorunu çözmüyor. Şirince’de büyük hayal kırıklığı yaşandığı ortada. Biz Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak esnafımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Üyelerimiz yaşadıkları sıkıntıları ve aktarmak istedikleri sorunları için bize her zaman bir telefon kadar yakınlar. Yukarıda dile getirdiğimiz sorunların ısrarla takipçisi olmaya devam edeceğiz. Esnafımızın da bizimle birlik olup sorunlarına sahip çıkacaklarına inanıyoruz.

SIRINCE (3)

SIRINCE (5)

SIRINCE (2)

YORUMLAR
  1. S KANTAROĞLU dedi ki:

    DÖRT DİREK 10 METRE NAYLON YAP RUHSATI YOK OTURMA RUHSAT YOK KİMİN OLDUĞU BELLİ DEYİL SU YOK ELEKTRİK YOK AMA RUHSAT VAR AÇLIŞI VAR HELAL OLSUN GÜZELİM ŞİRİNCE OLDU NAYLON ŞİRİNCE BİRDE 1 DERECE SİT ALANI YOKMU BİR KİŞİ BU İŞE DUR DİYECEK.

  2. cnyt dedi ki:

    esnaf odası nerde adamların elleri nasır tuttu para saymaktan…

  3. Anonim dedi ki:

    Burada kimse şebeleklik yapmasınlar.Bu işler oy verilirken düşünülecek şeyler?Demedilermi biz sorunları kökten çözeceğiz!!!Elli kafalı bir ejderhanın olduğu yerde sorun çözülecek, kimse kimseyi kandırmasın,günü kurtarmak isteyenler,yarınlarımızı karartıyor.

  4. Molla Arslan dedi ki:

    Sirincenin suyu cikti uzatmalari oynuyor,