site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Eski ilçe başkanını kınadılar

Eski ilçe başkanını kınadılar
12.11.2014
A+
A-

akp-selcuk

Ak Parti Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen, gerçekleştirdiği basın toplantısında Cumhuriyet Halk Partisi eski İlçe Başkanı Özge Yıldırım’ın, Belediye Başkan Vekili Osman Başterzi’ye küfür ettiğini söyledi.

Özge Yıldırım’ın meclis esnasında cep telefonu ile çekilen videoda Başterzi’ye yönelik küfür ettiğini belirten İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen konuyla alakalı çeşitli açıklamalarda bulundu.

Bu Osman Başterzi’nin Şahsına Yönelik Bir Saldırıdır

Meclis gündemine oturan Deve Güreşi polemiği gerginlikleri de beraberinde getirdi. Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’nın meclise katılamayacağından dolayı görevi devir alan Başkan vekili Osman Başterzi, oturumu kapatınca salonda tansiyon yükselmiş ve meclis gündemi Cuma günü görüşülmek üzere ertelenmişti. Cuma günü yapılan meclisten önce basın açıklaması yapan CHP meclis grubu Osman Başterzi’yi ve salonda gerçekleştirdiği davranışları kınamıştı. Yaşanan bu olaylara yönelik açıklamalarda bulunan Sema Yeşilçimen ise, CHP meclis grubunun yaptığı basın açıklamasının Osman Başterzi’nin şahsına yönelik bir saldırı olduğunu belirterek, “Başkan Vekilimiz Osman Başterzi’nin 03.11.2014 günü vekaleten, sayın Başkanımız yurt dışında olduğundan yönetmiş olduğu belediye meclis toplantısında daha önce konuşulan konuyla ilgili olarak, tekrar belediye meclisine gelen konuyu yetkisini kullanarak sayın Başkan döndükten sonra görüşmenin daha sağlıklı olacağını düşünmüştür. Belediye meclisi de Cuma akşamına ertelenmiştir. Bildiğiniz gibi de cuma akşamı bu meclis toplantısı belediye salonunda gerçekleşti. Meclis toplantısına katılım sağlanmadan önce Cumhuriyet Halk Partisi meclis grubu parti binalarında eski İlçe Başkanları Özge hanımefendinin de katıldığı bir basın açıklaması yapmıştır. Bu basın açıklamasında Belediye Başkan Vekilimiz sayın Osman Başterzi’nin şahsına saldırıda bulunulmuştur. Şöyle ki, sanki 03.11.2014 günü yapılan belediye meclis toplantısında Başkan Vekilimizi yasal olmayan bir işlem ve hareket yapmış gibi Selçuk’ta bir algı ve kamuoyu yaratmaktadırlar. Tabi ben Cumhuriyet Halk Partisinin bir kısmının ve meclis grubunun bu konuyla ilgili olarak sıkıntılarını anlıyorum. Çünkü 15 yıllık Cumhuriyet Halk Partisi iktidarlığında maalesef ki Selçuk’ta bir çok Sivil Toplum Örgütü Cumhuriyet Halk Partisinin sanki arka bahçesi gibi kullanıldığından bu sürecin Ak Parti iktidarı döneminde de aynen devam etmesinden yana belediye meclisinde oy çokluğu düşüncesiyle baskı oluşturmaya çalışmıştır” dedi.

Yüreğini Eline Alıp Delikanlıca Özür Dileseydi

Bir haber sitesinde yayınlanan videoda Osman Başterzi’ye yönelik çeşitli ithamlarda bulunan Özge Yıldırım’ın özür dileme erdemliliğinde bulunması gerektiğini belirten İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen, “Bizim Belediye Başkanımız ve meclis grubumuz 30 Mart seçimlerinden bu yana meclis salonunda hiçbir zaman siyaset yapmamıştır, siyasi tavır sergilememiştir, siyasi taraflar ya da gruplar adına herhangi bir karar almamışlardır. O akşam yapılan meclis toplantısında herkes 5393 sayılı Belediye Kanununu okuduğu zaman, aynı zamanda da Başkanlığın temsil ve ağırlama giderlerini okuduğu zaman, Belediye meclisi, Belediye encümeni, Belediye Başkanı yetkilerine baktığı zaman sayın Osman Başterzi’nin, Cumhuriyet Halk Partisinin basın açıklamalarında olduğu gibi yasayı çiğneme onları yok sayma gibi bir tavır içerisinde olmamıştır. Keşke bu kınamayı yaparken, o günde belirttiğim gibi Selçuk Postası adı altındaki internet sitelerinde hemen yayınladıkları ve sayın Başkan vekilimizin şahsına küfür ettikleri sözleri, yüreklerini ellerine alabilselerdi de delikanlıca bir tavır sergileseydi de onu yayından kaldırmayıp, “evet kızdım da söyledim özür diliyorum” diyebilme erdemliliğine ulaşabilselerdi” dedi.

15 Yıl Seslerini Kesmişlerdi Şimdi Bülbüller Gibi Konuşuyorlar

Daha önceki dönemlerde CHP’li meclis üyelerinin seslerini dahi duymadığını savunan Yeşilçimen, “Sayın Osman Başterzi dikkat ederseniz bu konuyla ilgili asla bir yorum yapmamıştır. Her hangi bir hatası yoktur, bu konuyla alakası savunma gerektirecek bir durumumuz da yoktur fakat ne hikmetse internet sitelerinde ve yerel basında bu konuyla ilgili sanki o gece bir şeyler olmuş, yasalar engellenmiş, belediye meclisi çalıştırılmamış gibi bir takım algı operasyonuyla Başkan vekilimizi ve grubumuzu maalesef Selçuk kamuoyunda yasal davranmamak gibi bir sürecin içine sokmuştur. Böyle bir şey kesinlikle yoktur. Faşizanca bir tutum sergilediğimizden bahsetmişler, kişi kendinden bilir işi. Daha önceki dönemde sesini duymadıklarımız şimdi çok konuşuyor. Başkanım ve Başkan vekilimden gururla söz ediyorum çünkü her ikisi de bunlara söz hakkı verdi şakır şakır bülbüller gibi konuştular. Bu arkadaşlarımızın 15 yıl seslerini kesmişlerdi. Bir bakış bile yetiyordu” dedi.

CHP Meclis Grubu Bu Küfrü de Kınayacak Mı?

Seçimlerden hemen sonra gerçekleşen ilk mecliste sözlü saldırıya uğrayan CHP meclis üyesi Filiz Sengel Ceritoğlunun yaşadığı duruma üzüldüğünü ifade eden Sema Yeşilçimen, Osman Başterzi’ye yapılan bu saldırıyı da kınayabilirler mi diyerek şunları ifade etti; “Filiz Sengel Ceritoğlu hanımefendi ile ilgili bir küfür olayı yaşamıştık meclisin ilk günlerinde. Bu da neden, seçimler yeni bitmişti, seçim atmosferini çok ağır ve acımasız bir şekilde geçirdik . O geceki olayda biz de üzüldük, bizim parti üyemiz olmasa bile bir arkadaşın alkol neticesinde gruba yönelik, o hanımefendinin şahsına yönelik de ağır ithamlarda bulundu. Acaba Cumhuriyet Halk Partisi meclis grubu mevkidaşları olan sayın Osman Başterzi’ye yapılan bu küfrü kınama erdemliliğine sahipler mi?”

H. Vefa Ülgür Başkanımızın Meşruluğunu Tartışacak Kişi Değil

Geçtiğimiz günlerde CHP bünyesinde gerçekleşen kongreden sonra sosyal paylaşım sitelerinde bazı açıklamalarda bulunan H. Vefa Ülgür’ü eleştiren İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen, “Ayrıca eski Belediye Başkanı Vefa Ülgür’ün sosyal paylaşım sitelerinde yayınladığı söylemi ve bir bildirgesi var. Orada ki yazısının bir çoğu parti içine yöneliktir. Onların parti içindeki söylemlerine bizim yorum yapma gibi bir şansımız asla olamaz. Parti içindeki mesele, parti üyelerini, delegasyonunu ve o partinin sempatizyanlarını ilgilendirir. Sadece orada bir bölüm benim mevcut Belediye Başkanımla ilgili. Meşru olmadığı yönünde bir söylemi var. Herhalde sayın Başkan o günkü yaşamış olduğu stresten aklını kaybetmiş çünkü ağzından çıkanı kulağı duymuyor. Hüseyin Vefa Ülgür bizim Belediye Başkanımızın ve meclis grubumuzun meşruluğunu tartışacak kişi değildir. Bundan sonra umuyorum açıklama yaparken agresifliği bırakıp daha barışçıl daha düzgün durumlar yaşatır” dedi.

Ben Küfür mü Ettim Yolsuzluk mu Yaptım

Belediye Başkan Vekili Osman Başterzi ise video krizine yönelik şöyle açıklamalarda bulundu; “Meclisin ilk oturumu Pazartesi günü, kanunun bana verdiği yetkiye dayanarak meclisi kapattım. Cuma günü gerçekleşen oturumda, Belediye Başkanımız Zeynel Bakıcı hangi yetkiyle oturumu kapattığımı yumuşak bir dille anlattı. Bu olayı biz uzatmak değil, kapatma taraftarıydık bizim amacımız kavga değil iş yapmaktı. Cumartesi günü internet sitelerine baktığımızda CHP’li meclis üyelerin beni kınadıklarını gördüm. Ben yolsuzluk mu yaptım küfür mü ettim şaşırdım. Şimdiye kadar sırf Selçuk’ta gerginlik olmasın diye ilk oturumda bana yapılan küfrü gündeme getirmedim. Eski İlçe Başkanı Özge Yıldırım pazartesi günkü oturumda bana küfür etmiştir. Bunu Selçuk Postası adlı internet gazetesinde herkes gördü ve duydu. Yayınlandıktan 15 dakika sonra videonun o kısmı kesilerek tekrar yayınlandı. Cumhuriyet Halk Partisi İlçe örgütü beni kınayacaklarına İlçe Başkanlarını kınasınlar. Ben bu konuyu geçen hafta arasında CHP’li meclis üyeleri Mustafa Atınç’a ve Volkan Tabak’a ilettim. Kendilerinin bilgisi olmasına rağmen hiç bu konuyla ilgilenmediler. Ben yetkimi kullanarak meclisi kapattım, nerede hata yaptım da siz beni kınıyorsunuz. Ben beni kınayanların hepsini kınıyorum” dedi.

Haber: Seda Konuk www.SelcukHaber.com

HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…

AKP’li Meclis Üyelerinden Açıklama

sema-yesilcimen

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    son açıklaması galiba kongrede kesin gidiyormuş sema ablanız…

  2. Halk edebiyatı dedi ki:

    Yav he he. Küfür demeden önce kendine bak bu küfürlü konuşmalarından dolayı kaç kere dava açıldı.? Yine ilçe gazetelerine küfürlü hakaretli yazı yayımladın ve mahkum oldun. Küfür derken senin sicilin kabarık sema sultan. Yukarıdaki açıklaman gerçeği yansıtmıyor ve asılsız.

  3. Anonim dedi ki:

    yeteer kardesim temcit pilavı gibi hep aynı konular hep kavgalar halk bıktı artık sizin kaavgalarınızdan birazda iş yapın iş.

  4. Anonim dedi ki:

    ahaa videonun sonlarını izleyin nalan hanım da konuşmuş 🙂

  5. Düşünce.... dedi ki:

    Siz ses analizi mi yaptınız da,o sesin Özge hanımın sesi olduğundan bu kadar emin konuşuyor ve suçluyorsunuz..Yazıklar olsun ben de sizi kınıyorum..

  6. Anti dedi ki:

    Klasik AKP zihniyeti yaptıkları usulsüzlüğü örtmek için suni gündem yaratmak istiyorlar.Amaç konuyu saptırmak başka bir şey değil.

  7. Faruk dedi ki:

    Bende izledim bir bayana hic yakismiyor bu konusmalar ozge hanima gereken cezayi delege kesti zaten

  8. Erdoğan Arna dedi ki:

    Hizmete devam gerisi teferruat Başkan geçe gündüz çalışıyor Parti burti takmıyor kazan Selçuk halkı Halk herşeyi görüyor takip ediyor çağ iletişimin en yüksek olduğu çağ öyle ençümen ayak oyunları ile halkın hizmetleri artık engellenemez

  9. SAKİ dedi ki:

    selcukpostası adlı sıtede resmen onaylar gıbı acıklama yapmıs .oyle bı vıdeo vardı ama kaldırıldı duzeltıldı kıme oldugu bellı degıl falan.gecın bunları herkes gordu kıme aıt oldugunu.bır bayana yakısmayan hareketler selcuklu olarak kınıyorum

  10. Anonim dedi ki:

    Sonuçlar doğruydu da; niye günlerce emniyet görevlilerini yordunuz, ilçeyi günlerce gerdiniz. beş altı saatte sayıverseydiniz oyları. bana göre de iktidar gücüyle sonuçlandırılmış bir seçim.

  11. Doğrucu Davut dedi ki:

    Sema Hanım Bırakın bunlarıda Şu an Selçuk’un her yeri maalesef çöp içinde.Bunlarla uğraşın.Çöp yığınları,kuru yaprak pislikleri güzelim Selçuk’umuza hiç ama hiç yakışmıyor.Eğer bana inanmıyorsanız ve benim kasten bunu yazdığımı düşünüyorsanız bir zahmet Belediye binasının girişindeki basamakların solunda ve sağında bulunan zabıtaların odasıyla nikah memurunun odasındaki pencerelerin panjurlarına bir bakıverin.O zaman beni daha iyi anlayacaksınız.

  12. AAAAA dedi ki:

    MEŞRU OLMADIĞINI KABUL EDİYORSUNUZ ÖNEMLİ BİR ACIKLAMA BEN OLSAM DAHİ BEY İN YERİNE TERHAL İSTİFA EDERİM ONURLU İNSANLAR BÖYLE YAPAR