Selçuk Haber

Eski Başkan’dan çok sert açıklama

ulgur-aciklama

Selçuk’taki operasyonda Eski Başkan’dan çok sert açıklama…

Selçuk Belediyesi’nde müze ve ören yerlerinden toplanan paraların 1 milyon 200 bin TL’sinin kaybolmasının ardından başlayan savcılığın talimatı ile polis operasyon düzenlerken şikayeti yapan eski Belediye Başkanı Vefa Ülgür’den açıklama geldi. Ülgür, “Hırsıza ortak olunmaz. Burada yaşanan duruma göz yummam mümkün değildi. Ortada bir zimmet suçu var” dedi. Ülgür, seçimden bir gün sonra suç duyurusunda bulunması konusunda ise, “Mazbatayı alana kadar başkan benim”  ifadesini kullandı.

Selçuk Belediyesi’nde akşam saatlerinde gerçekleştirilen polis operasyonunun yankıları sürüyor. Savcılık talimatı ile harekete geçen emniyet aralarında belediye çalışanlarının da bulunduğu 11 kişiyi gözaltına almıştı.

Belediyenin müze ve ören yerlerinde bulunan otoparklardan topladığı paraların 1 milyon 200 bin TL’sinin kayıtlara geçmediği tespit edilmişti. Kişilerin soruşturması savcılıkta devam ederken şikayeti yapan CHP’li eski Belediye Başkanı Vefa Ülgür’den açıklama geldi. Ülgür, “ Yaptığımız iç denetimde bu durum ortaya çıktı. Belediye olarak rutin denetimlerde mesele ile karşılaşmıştık. Ardından suç duyurusunda bulundum. Kimin ne kadar kusuru varsa savcılık gerekeni yapacaktır. Yolsuzluğa göz yummam mümkün değildir. Hırsıza ortak olmam. Burada zimmete para geçirme suçu var. Toplanan paraların kayıtlara girmediği bellidir Affedilecek bir durum yok” dedi.

BAŞKAN BENİM
Ülgür, 2012 ve 2013 yıllarını kapsayan denetim raporu hakkında seçimden neden bir gün sonra suç duyurusunda bulunduğunu hakkında da konuştu. Ülgür, “Biz tespiti yaptıktan sonra hemen başvuruyu yapmadık. Ayın 30’unda tespit edik 31’inde başvuru mu yaptık? Sonuçta bunun bir süreci bir değerlendirmesi var. Pat diye her şeyin kararını alamazsınız. Ayrıca seçimden bir gün sonra şikayet etmiş olabilirim. Burada mazbata alana kadar başkan benim. O koltukta başkan olarak oturuyordum. Gereğini de yaptım. Ne yazık ki birileri bu işte benim sorumluluğum olduğunu ifade etmeye çalışıyor. Her şey ortadadır. Mevcut belediye başkanı hukuk işlerindeki evrakları açıp bakabilir” diye konuştu.

MEMURLARI TOPLADI
Öte yandan belediyede operasyon yapılmasının ardından sabah saatlerinde AK Partili Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı tüm personeli toplayarak konuşma yaptı. Herkesi sorumlu olmaya davet eden Bakıcı, iş disiplininin bozulmamasını istedi. Bakıcı, “Süreç bizi etkiledi. Herkes gibi biz de bu durumdan etkilendik. Sonuçta üzülüyorsunuz. Biz de görevimizi yapmak zorundayız. Konu savcılık aşamasında” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version