site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Eski Başkan’dan çok sert açıklama

Eski Başkan’dan çok sert açıklama
15.11.2014
A+
A-

ulgur-aciklama

Selçuk’taki operasyonda Eski Başkan’dan çok sert açıklama…

Selçuk Belediyesi’nde müze ve ören yerlerinden toplanan paraların 1 milyon 200 bin TL’sinin kaybolmasının ardından başlayan savcılığın talimatı ile polis operasyon düzenlerken şikayeti yapan eski Belediye Başkanı Vefa Ülgür’den açıklama geldi. Ülgür, “Hırsıza ortak olunmaz. Burada yaşanan duruma göz yummam mümkün değildi. Ortada bir zimmet suçu var” dedi. Ülgür, seçimden bir gün sonra suç duyurusunda bulunması konusunda ise, “Mazbatayı alana kadar başkan benim”  ifadesini kullandı.

Selçuk Belediyesi’nde akşam saatlerinde gerçekleştirilen polis operasyonunun yankıları sürüyor. Savcılık talimatı ile harekete geçen emniyet aralarında belediye çalışanlarının da bulunduğu 11 kişiyi gözaltına almıştı.

Belediyenin müze ve ören yerlerinde bulunan otoparklardan topladığı paraların 1 milyon 200 bin TL’sinin kayıtlara geçmediği tespit edilmişti. Kişilerin soruşturması savcılıkta devam ederken şikayeti yapan CHP’li eski Belediye Başkanı Vefa Ülgür’den açıklama geldi. Ülgür, “ Yaptığımız iç denetimde bu durum ortaya çıktı. Belediye olarak rutin denetimlerde mesele ile karşılaşmıştık. Ardından suç duyurusunda bulundum. Kimin ne kadar kusuru varsa savcılık gerekeni yapacaktır. Yolsuzluğa göz yummam mümkün değildir. Hırsıza ortak olmam. Burada zimmete para geçirme suçu var. Toplanan paraların kayıtlara girmediği bellidir Affedilecek bir durum yok” dedi.

BAŞKAN BENİM
Ülgür, 2012 ve 2013 yıllarını kapsayan denetim raporu hakkında seçimden neden bir gün sonra suç duyurusunda bulunduğunu hakkında da konuştu. Ülgür, “Biz tespiti yaptıktan sonra hemen başvuruyu yapmadık. Ayın 30’unda tespit edik 31’inde başvuru mu yaptık? Sonuçta bunun bir süreci bir değerlendirmesi var. Pat diye her şeyin kararını alamazsınız. Ayrıca seçimden bir gün sonra şikayet etmiş olabilirim. Burada mazbata alana kadar başkan benim. O koltukta başkan olarak oturuyordum. Gereğini de yaptım. Ne yazık ki birileri bu işte benim sorumluluğum olduğunu ifade etmeye çalışıyor. Her şey ortadadır. Mevcut belediye başkanı hukuk işlerindeki evrakları açıp bakabilir” diye konuştu.

MEMURLARI TOPLADI
Öte yandan belediyede operasyon yapılmasının ardından sabah saatlerinde AK Partili Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı tüm personeli toplayarak konuşma yaptı. Herkesi sorumlu olmaya davet eden Bakıcı, iş disiplininin bozulmamasını istedi. Bakıcı, “Süreç bizi etkiledi. Herkes gibi biz de bu durumdan etkilendik. Sonuçta üzülüyorsunuz. Biz de görevimizi yapmak zorundayız. Konu savcılık aşamasında” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
  1. Gurbetçi dedi ki:

    Şu işe bak. Özel bir inşaatta asansör kazasını, özel bir madendeki faciayı, neredeyse yağmurun yağmasını , şimşeğin çakmasını başbakana bağlayanlar küçücük bir belediyedeki yolsuzlukların sorumluluğunu almamak için su üstüne çıkmaya çalışıyorlar. Seçimin kaybedildiği belli olduktan sonra yapılan suç duyurusu ne işe yarar. Zaten yeni yönetim onu ortaya çıkaracak, hesabını soracaktı. Birbirimizi kandırmaya gerek yok.

    1. Anonim dedi ki:

      adam suç duyursunu yapmış aslan gibi… yok son günüymüş yok ilk günüymüş…

      olay adaletin elinde… senin adamların niye yapamıyor suç duyurusunu.. evlerden çıkan milyon dolarların para kasalarının hesabı nerede ………
      Yandaşşşşşş.

      1. ayyıldız dedi ki:

        Oldu birlikte yiyelim icelim kraligi kaybedince yolsuzluga goz yummam diye sikayet et.tatli tatli yemenin ……

  2. Sahte gurbetçi dedi ki:

    Adam face sahifesinde yaptığı açıklamada olayı detayları ile anlatmış bütün sitelerdede yazıyor .Belediye yandaş medyası ve siz AKP liler ısrarla vefa ya yaslamaya çalışıyorsunuz. Ne yapacaktı yapanı kendimi cezalandıracaktı. Yoksa eski başbakan gibi,odalarında para sayma makinesi ve oda dolusu para bulunan veya ayakkabı kutuları bulundurulanları akladığı gibi aklamayamı çalışmalıydı. Hadi çocum kıyıdan gidin cüzdan bulursunuz

  3. Emek dedi ki:

    Seçimden bir hafta ayda birkaç gün önce neredeydi vefa bey. Seçimi kaybedince mi aklı basına geldi. Seçim öncesi dağıtılan paraların kaynagı nereden geldi.bunların hepsinin Hesabı sorulsun hak yerini bulsun.fakir fukara bir ekmek parası bulmak için saatlerce emegini verip ter dökerken birileri CHP Atatürk emekten bahsedip emeği nasıl hortumladıkları belli oluyor.

    1. Anonim dedi ki:

      sen bunları bırakta ..şu yaptığınız sarayın parası nereden geldi onun hesabını ver.

      1. Anonim dedi ki:

        Sen önce Tayyibin 3 katrilyonluk sarayının hesabını sor. Gemiciklerin, ayakkabı kutularının, sıfırlanan paraların hesabını sor. Önce kendi pisliklerinizden bir arının sonra hesap sorun…

      2. ayyıldız dedi ki:

        Cumhurbaskanligi suresi dolunca sarayi cantasina koyup goturmeyecek .adamlarin yurtdisinda gitmedigi ulke kalmadi o hani kırmızı ışıkta duran saygili cumhurbaskanlarinin adini bile bilmedigi ulkelere gidildi tabiiki onlarda bizim ulkemize gelecek iyi agirlamak bizim gururumuz olmali ama size bunu anlatmak zor

        1. anonim dedi ki:

          AYYILDIZ bu ismi değiştirsen iyi olur senin arkasından koştukların T C yi kaldırdığına göre bir gün ayyıldız ıda kaldırır

    2. Sahte emek.. dedi ki:

      Haktan, hukuktan, emekten, ter dökmekten bahsediyorsun ama ayakkabı kutularındaki paralardan, kol saatlerinden, gemiciklerden tık yok. Doğmamış bebeklerin rızıklarını saraylarda harcayanları unuttun herhalde…Vefa’nın verilmeyecek hesabı yok. Siz önce arkanızdan sürüklenen pisliklerinize bir bakın..

      1. emek dedi ki:

        yazdığım yorumda akp yi savunduğum yada akp li olduguma dair birşey yazdığımı hatırlamıyorum yorum yapan arkadaslar yazımı okuyup tekrar kendileri adına iyi bi açıklama yaparak tekrar yorum yazsın lütfen.secimi kaybetmenin kuyruk acısı anlaşılan hala geçmemiş.acı gerçekler her zaman acıtır be bağırtırır arkadaslar.SEVGİLERİMLE SAYGILAR EFEMM

        1. Anonim dedi ki:

          bence sen boşta kalma. her türlü imkan onlarda ee sende istikbalde var.. yaptığın gibi onlar ne yaparsa yapsın ne olursa olsun “kabahat chp de chplilerde diyeceksin”

        2. Kezban dedi ki:

          EMEK hangi partili olduğunu bilmemde ,anlşılan derdin Vefa yla. Çünkü hırsızı bırakmış ona saldırdığına göre, belliki asıl senin kuyruk acın var veya bu konuda yazıp çizmek için görevli olanlardansın. adam ne yaptığını, nasıl yaptığını. sosyal medyada yayınlamış, Bir şeyi eksik yaptığını düşünmüyorum .sizin vefa başkan konusunda adil olduğunuzu düşnmüyorum. ayrıca selçuklu biri olarak başkana doğruyu yapyığı için teşekkür ediyorum. buda benim görüşüm.

  4. sabıkalı dedi ki:

    kökten temizlik şart zeynel başkan

    1. Anonim dedi ki:

      Senden başlaması gerekecek.

  5. adsız dedi ki:

    kendi döneminde yapılan bu olaydavefa herhalde kendini şikayet etmi galiba bu zihniyet vefa döneminden kalan 25 tirilyon borcuda zeynel başkanın yaptığını söyler bunlar

    1. selçuk dedi ki:

      25 trilyonu az sallamışsın!!! abart abartabildiğin kadar ya!!!!!..
      vefa döneminde hergün müfettiş vardı belediyede.. hükümet destekli.
      açıklanan borçda 6-7 trilyon. tüm yapılanları kale tadilatları, üniversite, kamulaştırma, tarımsal sanayi tesislerini vs.belediye, b.şehir ve kendi imkanlarıyla yaptı.
      Allahtan kork, iftira atarken..

      1. Anonim dedi ki:

        ne çok şey yapmış vefa başkan breh breh breh

        1. selçuk dedi ki:

          sen göremiyorsan ben ne yapayım.. pamucak ın imarı yeni bitti seçimden 1 ay önce…şu an belediye onun kamulaştırdığı yerleri satma derdinde.. yeşil alanlara yandaşlarına büfe yapıyor. bakalım neleri satacaklar.. yandaşlarına peşkeş çekecekler..herşey görünüyor görmek istersen tabi.

  6. Kezban dedi ki:

    Sabıkalı sana katılıyorum. Ancak Zeynel başkanda gidecek başka türlü olmaz

  7. İzban dedi ki:

    bencede

  8. vatandaş dedi ki:

    Bu tür yolsuzluklarda ucu nereye giderse gitsin gereken ceza verilmezse ya da suçlular açığa çıkmadığı sürece aynı hatalar artarak devam eder.