site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Eşi-Kızı Düğünde Oynayan Deyyustur

Eşi-Kızı Düğünde Oynayan Deyyustur
18.08.2012
A+
A-

Yozgat Müftü Yardımcısı Nasuf Yaylagül, Cuma vaazında, düğünlerde, eğlencelerde eşinin, kızının oyun oynamasına tepki göstermeyen ve sokakta kızlarla konuşan erkekleri ‘deyyus’ olarak yorumladı.

Yozgat’ta önceki akşam hayırsever işadamının iftar yemeğine katılan bir grup genci kovduğu gerekçesi ile protesto edilen İl Müftüsü Nuh Korkmaz’ın ardından bugün de Cuma vaazında ‘deyyus’ polemiği ortaya çıktı.

Habertürk’ün haberine göre, Yozgat Müftü Yardımcısı Nasuf Yaylagül, Ramazan ayının son Cuma günü Çapanoğlu Büyük Camii’de Cuma vaazı verdi.

Vaaz merkezi sistemle kent genelindeki camilerde Cuma namazına katılan bütün cemaat tarafından dinlendi. Müftü Yardımcısı Yaylagül, Cuma vaazında, düğünlerde, eğlencelerde karısının, kızının oyun oynamasına tepki göstermeyen ve sokakta kızlarla konuşan erkekleri ‘deyyus’ olarak yorumladı.

‘EŞİNİN, KIZININ BAŞINI ÖRTTÜRECEKSİN’
Vaazında, “Başbakanın kızı başı örtülü, cumhurbaşkanının eşi başı örtülü olacak, senin eşinin başı neden örtülü olmasın. Sen de başını örttüreceksin” diyen Müftü Yardımcısı Nasuf Yaylagül, eşini ve kızlarını düğünlerde oynatanları da ağır bir dille eleştirdi. Yaylagül, Müslüman olduğunu söyleyen bir erkeğin eşi ve kızı düğünlerde erkeklerle oynarken kıskanmayan, ses çıkarmayan kocalara için “deyyus” dedi. Yaylagül, “Sen kızın, eşin oynarken bakacaksın, susacaksın. Lise Caddesi’nde kızlarla, oğlanlar bir araya gelmiş konuşuyorlar bunun adı deyyusluktur” diye konuştu.

Yaylagül’ün hakarete varan vaazından rahatsız olan vatandaşlar İl Müftülüğü’nü arayarak şikayetlerini dile getirdi. Tepki gösteren vatandaşlar, “Müftü Yardımcısı Yaylagül vaazında Yozgatlı erkekleri deyyus olarak nitelendirdi. Bu ne Müslümanlığa, ne de ahlaka sığmaz” diyerek tepkide bulundu.

MÜFTÜ: MANTIKSIZ, GEREĞİNİ YAPACAĞIZ
Yozgat Müftüsü Nuh Korkmaz, Müftü Yardımcısı Yaylagül’ün vaazıyla ilgili ‘mantıksız bir açıklama’ ifadesini kullandı. Korkmaz, “Okula giden bütün kız çocuklarının başı açık. Onların hepsi deyyus mu yani, olacak iş mi. Mantıksızlık. Kendini bilmeden konuşmuş. Biz gereğini yapacağız” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    deyyuzun en buyugu sensın müptezel..bu milleti bunun gibi serefsizler ayrıştırıyor..

  2. murat özçelik dedi ki:

    bır cahıle bu kadar bılgı yuklemeye calısırsan gunluk ıhtıyaclarını karsılayacak kadar olan beynı zarar gorur ve sacmalamaya baslar.ALLAH c.c. ıslah etsın

  3. selçuklu dedi ki:

    en büyük yobazzzzzzzzz.

  4. Öznur ÇALIKUŞU dedi ki:

    AYDINLARIN HAPSE ATILIP ESİR EDİLEN BİR ÜLKEDE MEYDAN BÖYLE HAİN, YOBAZ VE SALAKLARA KALDI. MEMLEKETİN % 50 LİK HAL-İ PÜR MELALİ…..