site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Erdallı: Selçuk, Sebze ve Meyvede Lojistik Merkez Olmalı

Erdallı: Selçuk, Sebze ve Meyvede Lojistik Merkez Olmalı
21.08.2015
A+
A-

ibrahim-erdalli

İzmir Ziraat Odası Başkanı İbrahim Erdallı: Selçuk, Sebze ve Meyvede Lojistik Merkez Olmalı…

İzmir Ziraat Odası Başkanı İbrahim Erdallı, bölge tarımında çok önemli bir yeri olan yaş sebze meyve üretim ve ticareti ile ilgili açıklama yaptı. Erdallı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Bilindiği gibi İzmir bölgesinde çok sayıda sebze ve meyve tarımı yapılabiliyor. Özellikle Selçuk bu alanda söz sahibi  ilçelerimizden biri konumunda. Ancak Selçuk ilçesinin üretim potansiyeli ile birlikte farklı bir özelliği daha bulunuyor. Coğrafi ve lojistik konumu itibarıyla Selçuk sebze ve meyve ticaretinde çok daha etkin bir rol oynayabilir.” 

İbrahim Erdallı, “Üretim, ticaret ve ihracatın doğru ve etkin yönlendirilmesinde önemli bir mekanizma olan Soğuk Hava Depoculuğu bakımından ilçenin mevcut kapasitesi daha da büyütülebilir. Burada önemli olan Selçuk ilçesinin bu alanda bölgenin lojistik merkezi olmasına karar verme iradesini göstermektir. Tabii öncelikle ilçenin söz konusu stratejik özelliğinin farkına varmak gerekiyor. Bir yandan otoyol geçişi ve devlet karayolu diğer yandan geniş çeşitliliğe sahip bir üretim merkezi olma avantajı ile aynı zamanda kuzey – güney ve doğu – batı geçişlerinin bağlantı konumuyla Selçuk, sebze ve meyvede ulusal ölçekte bir lojistik merkez olmalıdır. Böyle bir proje gerçekleşirse, sebze ve meyvede fiyat – maliyet dengesinin sağlanması ve özellikle ürün kayıplarının önlenmesi açısından önemli fırsatlar doğacaktır” diye konuştu. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.