site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Erdallı bereketli bir yıl diledi

Erdallı bereketli bir yıl diledi
17.05.2015
A+
A-

ibrahim-erdalli

Selçuk Ziraat Odası Başkanı İbrahim Erdallı, çiftçilerin bereketli bir tarım dönemi geçirmesini diledi.

Ziraat Odası Başkanı İbrahim Erdallı, ilçede tarım faaliyetlerinin başladığını hatırlatarak çiftçilere bereketli bir tarım dönemi diledi. Yaz aylarında ekilen ve hasat yapılan tarım ürünlerinin, gıda ihtiyacının karşılanması hususunda hayati bir önem taşıdığını ifade eden Erdallı, çiftçilerin verimli bir hasat dönemi geçirmesinin kendileri ve çiftçiler kadar, ülke içinde önemli olduğunu söyledi. “Çiftçilerimizin çoğu, bütün bir yıl içindeki geçimini, hasat döneminde elde ettiği gelir ile karşılıyorlar. Bu nedenle çiftçilerimizin verimli bir hasat dönemi geçirmesini diliyorum. Verimin iyi olması, ülke ekonomisi içinde büyük önem taşıyor. Çiftçilerimize de, tarımda yanlış uygulamalardan uzak durmalarını ve bilinçli tarım yapmalarını tavsiye ediyoruz” diyen İbrahim Erdallı, bereket dolu bir yıl temenni etti.

Sigortanızı Yaptırın

Çiftçilerin hasat döneminde elde ettikleri gelir ile bir yıl geçinmek durumunda kaldıklarının altını çizen Selçuk Ziraat Odası Başkanı İbrahim Erdallı, telafisi olmayan sonuçların yaşanmaması için çiftçilerin sigortalarını yapmalarını istedi. Tarla yangını, don ve diğer doğa olaylarında tarım ürünlerinin zarar görmesi tehdidine karşı tarım alanlarının sigortalandığını ifade eden Erdallı, bu sigorta sayesinde çiftçilerin zararının karşılandığını söyledi. Tarım ürünlerinin zarar görmemesi ve verimin artması için bilinçli tarım kurallarının mutlaka uygulanması gerektiğini söyleyen İbrahim Erdallı, yanlış sulama, yanlış ilaçlama ve toprağa yönelik yanlış uygulama gibi faktörlerin üretime zarar verdiğini ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.