site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Erasmus Öğrencileri Efes’te Kültür Turunda

Erasmus Öğrencileri Efes’te Kültür Turunda
26.09.2012
A+
A-

Avrupa Birliği Erasmus Öğrenci Değişim Programı ile Ege Üniversitesi’ne gelen yabancı öğrenciler oryantasyon haftasının son gününde Efes Antik Kent’i ve Selçuk’un Şirince Köyü’nü gezdiler.

Tanıtım haftası boyunca birçok etkinlik gerçekleştiren öğrencilerin, gezi esnasında ilk durağı Efes Antik Kent oldu. Buradaki tarihi kalıntılar ve kültürel mirasa büyük ilgi gösteren öğrenciler, bol bol fotoğraf çektirdi. Ege Üniversitesi AB Uzmanı Serdar Kuru ve Erasmus Öğrenci Koordinatörü Şule Begüm Uluğ’un eşlik ettiği gezide öğrenciler keyifli anlar yaşadı.

Bu gibi etkinliklerin önemli olduğunu vurgulayan Serdar Kuru, “Oryantasyon haftasının ilk gününden bu yana birçok etkinlik gerçekleştirdik. Gençleri fakültelerine götürdük ve öğretim üyeleriyle tanıştırdık. Kültür gezilerimizde ise Efes Atik Kenti ve Şirince’de İzmir’in kültürü tarihi ve doğasıyla ilgili bilgiler aldılar. Daha sonra da gönüllü öğrencilerimiz, Erasmus öğrencileriyle birlikte Anadolu’yu gezecekler” diye konuştu.

Değişim Programının uluslararası prestij boyutuna da değinen Kuru, “Bu öğrenciler ülkelerine döndüklerinde, oradakilere Türkiye’yi, burada yaşadıklarını anlatacaklar. Eğer iyi bir izlenim bırakılırsa bu çok sevindirici ve faydalı olur. Ülkemizin ve üniversitemizin propagandasını yapmış oluruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.