site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Engelliler Haftası’nda panel ve eğlence bir arada

Engelliler Haftası’nda panel ve eğlence bir arada
12.05.2016
A+
A-

10 – 16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Selçuk Belediyesi bir dizi etkinlik düzenliyor. Engelliler Haftası kapsamında engelli annelerinin konuşmacı olarak katılacağı bir panelin yanı sıra; özel öğrencilerin sahneye koyduğu “Engelleri Kaldıralım” adlı bir program düzenlenecek.

Seninle yaşamak güzel

Birleşmiş Milletlere bağlı 156 ülkede engelliler ve engellerin sorunları ile ilgili farkındalık oluşturma amacıyla kutlanan Engelliler Haftası kapsamında ilk olarak 13 Mayıs Cuma günü saat 14.00’de Selçuk Belediyesi Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Salonu’nda “Seninle Yaşamak Güzel” adlı bir panel düzenlenecek. Sosyolog Deniz Esen Tamusta’nın moderatörlüğünü yapacağı panelde down sendromlu kızı için “Seninle Yaşamak Güzel” adlı bir kitap yazan Zöhre Özer’in yanı sıra SELENDER Başkanı Esat Küçükzeybek, Otizm ve Down sendrumlu iki gencin (Ozan ile Alparslan) anneleri Ünzile Güntekin ve Gülbahar Pultaş konuşmacı olarak katılacak. Panelin sonunda Zöhre Özer “Seninle Yaşamak Güzel” adlı kitabını katılımcılar için imzalayacak.

10- 16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında düzenlenecek bir diğer etkinlikte 16 Mayıs Pazartesi günü Selçuk Belediyesi Efes Tiyatro Salonu’nda Goncagül Özel Eğitim Merkezi’nde destek eğitimi alan öğrenciler tarafından “Engelleri Kaldıralım” adlı bir program düzenlenecek. Özel öğrencilerin şarkılar, türküler söyleyeceği, şiirler okuyacağı etkinlik katılımcılara eğlenceden daha fazlasını vaat ediyor.

10- 16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenecek etkinlikler hakkında konuşan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “10- 16 Mayıs Engelliler Haftası asıl amacı engellilere dair farkındalık oluşturmayı amaçlayan bir haftadır. Dolayısıyla bu hafta düzenlenen her etkinliğe, her sese kulak vermek her birimiz için vicdanı bir sorumluluktur. Tabi bu hafta içerisinde farkındalık oluşturmak kadar muhakkak eğlenceli etkinlikler de olacaktır” dedi. Başkan Bakıcı bir gün ya da bir hafta değil her gün engellilerin yanında olduklarını ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.