Selçuk Haber

Engelli Öğrencilerin Başarısı

Selçuk Halk Eğitim Merkezi bünyesinde 23 yaş üzeri engelli vatandaşlarımıza yönelik; Temel Bilgisayar Okur Yazarlığı, Makrome, Nazarlık Yapma, Seramik Hamur Çini yapma, Voleybol, Ebru Misinalı Takı Yapma, 1. Kademe Okuma Yazma kursları açıldı.

23 yaş üzeri, zorunlu öğrenimini tamamlayan veya zorunlu öğrenim çağını aşan, özel eğitime muhtaç bireylerin hayat boyu öğrenme ilkeleri kapsamında verilen bu eğitimde amaç “yaygın eğitim hizmetlerinden daha etkin yararlanmalarını sağlamak” kursiyerlerin mesleki becerilerini geliştirmek, sosyal ve kültürel yönden bilgi görgülerini artırmak olduğunu vurgulayan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nuri Gökgöz;

Bu çerçevede kurslarda öğretmen olarak Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı el sanatları Öğretmeni Emriye Şenkal,  Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Ergin Bay Sınıf Öğretmeni Nalân Büktel, usta öğretici Sabriye Hüseyinoğlu, Özge Çiftçi, Mehtap Açar görev yapmaktadır. Bu kurslara 2 öğrenci katılmakta ve öğle yemeği Öğretmen Evi Müdürlüğünce karşılanmaktadır. Haftanın beş günü eğitim gören kursiyerlerimiz günde 8 ders yapmaktadırlar. Bu kurslar Öğretim yılı sonuna kadar devam edecektir.

Burada “Bizlere düşen görev, onlara yaklaşırken acıma duygusu ile değil onlarında beden olarak bizden farklı olmadığını hissettirmek, onların farklı yönlerini ortaya çıkarabilecek olanakları hazırlamamız gerekiyor. Engelli kardeşlerimizde bizler gibi tüm güzellikleri yaşamak istiyor. Kendileri ile görüştüğümüzde, kurslara katılmaktan çok mutlu olduklarını, yaşamının anlamının değiştiğini, her gün okul saatinin bir an önce gelmesini arzu ettiklerini söylüyorlar. Onların mutluluğunu gözlerindeki pırıltılardan anlıyoruz dediler.

Haber: Mehmet UYAROĞLU

Exit mobile version