site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Engelli Öğrencilerin Başarısı

Engelli Öğrencilerin Başarısı
27.11.2012
A+
A-

Selçuk Halk Eğitim Merkezi bünyesinde 23 yaş üzeri engelli vatandaşlarımıza yönelik; Temel Bilgisayar Okur Yazarlığı, Makrome, Nazarlık Yapma, Seramik Hamur Çini yapma, Voleybol, Ebru Misinalı Takı Yapma, 1. Kademe Okuma Yazma kursları açıldı.

23 yaş üzeri, zorunlu öğrenimini tamamlayan veya zorunlu öğrenim çağını aşan, özel eğitime muhtaç bireylerin hayat boyu öğrenme ilkeleri kapsamında verilen bu eğitimde amaç “yaygın eğitim hizmetlerinden daha etkin yararlanmalarını sağlamak” kursiyerlerin mesleki becerilerini geliştirmek, sosyal ve kültürel yönden bilgi görgülerini artırmak olduğunu vurgulayan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nuri Gökgöz;

Bu çerçevede kurslarda öğretmen olarak Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı el sanatları Öğretmeni Emriye Şenkal,  Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Ergin Bay Sınıf Öğretmeni Nalân Büktel, usta öğretici Sabriye Hüseyinoğlu, Özge Çiftçi, Mehtap Açar görev yapmaktadır. Bu kurslara 2 öğrenci katılmakta ve öğle yemeği Öğretmen Evi Müdürlüğünce karşılanmaktadır. Haftanın beş günü eğitim gören kursiyerlerimiz günde 8 ders yapmaktadırlar. Bu kurslar Öğretim yılı sonuna kadar devam edecektir.

Burada “Bizlere düşen görev, onlara yaklaşırken acıma duygusu ile değil onlarında beden olarak bizden farklı olmadığını hissettirmek, onların farklı yönlerini ortaya çıkarabilecek olanakları hazırlamamız gerekiyor. Engelli kardeşlerimizde bizler gibi tüm güzellikleri yaşamak istiyor. Kendileri ile görüştüğümüzde, kurslara katılmaktan çok mutlu olduklarını, yaşamının anlamının değiştiğini, her gün okul saatinin bir an önce gelmesini arzu ettiklerini söylüyorlar. Onların mutluluğunu gözlerindeki pırıltılardan anlıyoruz dediler.

Haber: Mehmet UYAROĞLU

YORUMLAR
  1. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    çok guzel bir çalisma emegi geçenlere çok , çok tsk ediyoruz… BASARILAR…