site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Engelleri Kaldıracaklarına Engel Yaratıyorlar

Engelleri Kaldıracaklarına Engel Yaratıyorlar
28.02.2015
A+
A-

_DSC0001

Selçuk’ta uzun zamandır süre gelen otopark sorunu, en çok engelli vatandaşları etkiliyor. Tekerlekli sandalye ile yaşamını sürdürmeye çalışan vatandaşlar, yolda ilerleyebilmek için büyük bir çaba sarf etmek zorunda bırakılıyor. Selçuk Belediyesi’nin otopark için bir girişimde bulunmaması normal vatandaşların bile şehir içinde rahatça yürümesini engellerken, tekerlekli sandalyeye muhtaç olan kişilerin bu ilçede rahatça dışarıya çıkabilmesi neredeyse imkansız hale getirilmiş durumda.

İlçenin her sokağına her caddesine sayısızca park edilen araçlar, trafiği de felç edip ulaşımı yavaşlatıyor. Yayaların rahatça yürüyemediği yolların, engelli vatandaşlar tarafından kullanılmasının beklenmesi, insanlara verilen değerin basitliğini gösteriyor. Türkiye’de engellilere verilen değer gözler önündeyken, Selçuk’ta bu insanların hiçe sayılması bazı vatandaşların üste üste gelen şikayetlerine sebep oldu.

Herkesin bir engelli adayı olduğunu belirterek açıklamalarda bulunan Ali Yılmaz, “Selçuk Belediyesi’nin bir an önce harekete geçip, en azından otopark sorununa çözüm üretmesi gerektedir. İlerleyen zamanlarda ne olacağımız belli değil, hepimiz bir engelli adayıyız. O makamlarda oturanlar da bir gün tekerlekli sandalyeye muhtaç kalırlarsa anlarlar durumun ciddiliğini. Neden bu vatandaşlarımızı kimse önemsemiyor? Emniyet de bu duruma yönelik bazı tedbirler alabilir. Engelli geçitlerinin olduğu bölgelere park yapılmasını önleyebilir” dedi.
HABER: SEDA KONUKSELÇUK HABER

YORUMLAR
  1. selçuklu dedi ki:

    o aracı oraya park eden zihinzel engellidir ancak plakayı niye siliyonuz silmeyinki sahibi belli osun gerçi bizim trafik polislerimizin içindede var böyle kaldırıma sivil araçlarını park ediyorlar ancak vatandaş trafiği engellemediği halde park yasağı olmayan yere park ettiği halde ceza kesiyorlar kendi arkadaşlarına ceza kesmiyorlar böyle fotolarda bi zahmet plakaları silmeyin