site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

“Engel tanımayan anneler” konuştu

“Engel tanımayan anneler” konuştu
16.05.2015
A+
A-

engel-tanimayananneler (1)

Engelliler Haftası kapsamında Selçuk’ta bir ilk gerçekleştirildi. Çocuğu engelli olan anneler mikrofon önüne geçtiler ve yaşadıklarını bütün samimiyetleriyle anlattılar. İzmir’deki programı nedeniyle annelerin bu duygusal söyleşine geç saatte katılan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Belediye olarak engelliler ve onların aileleri için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

Engelliler Haftası çerçevesinde Selçuk Engellileri Destekleme Derneği’nin (SELENDER) hazırladığı etkinliklerin üçüncü gününde duygu yüklü anlar yaşandı. Etkinliklere destek veren Selçuk Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, çocukları engelli olan anneleri bir araya getirdi. Selçuk Belediyesi Tiyatro Salonunda düzenlenen söyleşiye katılan anneler salonda bulunanları hem ağlattı, hem de gururlandırdı. Söyleşide bedensel engelli olan ve Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. Sınıfta olan İsmail Gökhan Tok’un kendi yazdığı şiiri okuması salonda duygu yüklü anlar yaşanmasına neden oldu.

Bizler buradayız ama…

Oldukça az bir katılımın olduğu bu önemli buluşmada konuşan anneler; “Keşke bugün bu salonda çocuğu engelli olanbaşka anneler de olsaydı. Bizler de bugüne kadar yapmış olduğumuz mücadeleyi ve bu mücadelede öğrendiğimiz birikimlerimizi onlara anlatabilseydik. Keşke bugün burada ilçemizdeki kurum amirlerimiz, yöneticilerimiz, eğitim veren öğretmenlerimiz, kısacası duyarlı bir Selçuk halkı olsaydı ve bizim yaşadıklarımızı onlar da duysaydı. Ama her zaman olduğu gibi yine biz buradayız ve yine sandalyeler boş kaldı” dediler.

Çocuklarımız eğitim alsın istiyoruz

Hayat hikayelerini anlatan ve engelli bir çocuk ile yaşam içerisinde nasıl mücadele ettiklerini kısacık zamana sığdırmaya çalışan anneler, yetkililere şu mesajı verdiler: “Çalışan bir anne çocuğunu nereye bırakmak ister? Tabi ki, kreşe göndermek ister. Peki çocuğunuz engelliyse ve bakan bir yakınınız yoksa ne yaparsınız? Zaten bir anne engelli olan çocuğunu eğitim almamış birine kolay kolay emanet etmez. Bu yüzden bizler çocuklarımızı her gün bir şey öğrenerek büyüttük ve eğitimini gerek anne olarak bizler verdik, gerek özel okullara göndermeye çalıştık. Şimdi önemli olan bundan sonra ne yapılmalı? Her geçen gün birçok engelli çocuk dünyaya geliyor. Bizler kendi çocuklarımız için bunu başaramadık ama anneleri çalışmak zorunda olan küçük yaştaki çocuklar için engelli kreşi yapılmasını istiyoruz”

“Hep birlikte başaracağız”

İzmir programı nedeniyle yapılan söyleşiye geçte olsa katılan ve salona eşi Ayşen Bakıcı ile birlikte gelen Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, engelli ailelerinin oldukça zor bir süreç yaşadıklarına dikkat çekerek; “Hepimize düşen görev engelli insanlarımıza çocuklarımıza sahip çıkmaktır ve onların yaşamını kolaylaştırmaktır. Tabi bunu yaparken onların ailelerini de sahip çıkmalıyız” dedi.

Engelli çocukların çok daha iyi şartlarda yaşayabilmeleri, iyi bir eğitim almalarını ve kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlayıcı çalışmalar yapılması gerektiğine dikkat çeken Başkan Bakıcı, bu çalışmaları hep birlikte başarabileceklerine inandığını kaydetti.

“Çok daha fazlasını yapmamız lazım”

Selçuk Belediyesi olarak engelli vatandaşları mümkün olduğunca sahiplenmeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Bakıcı, “ Düzenlemeler var ama ona bakmaksızın biz çok daha fazlasını yapmamız gerektiğine inanıyorum. Dolayısıyla engelli kardeşlerimizi, çocuklarımızı, insanlarımızı kendi ailemizden biriymiş gibi sahiplenme sorumluluğu içerisinde hareket etmemiz gerektiğine inanıyorum. Ve her daim bir belediye başkanı olarak destek olmak, yanlarında olacağımı ifade etmek istiyorum” dedi.

Başkan Bakıcı, Selçuk’ta ilk kez düzenlenen ve bu konuda mücadele eden SELENDER Yönetimine, Selçuk Kent Konseyi Kadın Meclisi başkan ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Konuşmaların ardından söyleşiye katılan engelli annelerine çiçek verilerek hatıra fotoğrafları çekildi.

engel-tanimayananneler (2)

engel-tanimayananneler (3)

engel-tanimayananneler (4)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.