Selçuk Haber

Emlak Park Yeni Kimliğine Kavuşuyor

Kent içerisinde alt ve üst yapı çalışmalarını yürüten ve aynı zamanda kent düzenlemesi için önemli projeleri uygulamaya hazırlanan Selçuk Belediyesi Emlak Park mevkiinde sosyal alan oluşturma konusunda adımını attı.

Selçuklu vatandaşlar tarafından emlak park olarak bilinen çevresinde Selçuk köftecisi, çocuk parkı ve Tansaş binasının bulunduğu alanda yıkım çalışmalarına başladı. Bahsi geçen alanda düzenlemelere gidecek ve yeni sosyal alanlar oluşturacak olan Selçuk Belediyesi  projeyi tamamlayarak ihale sürecine girdi.

Projeye göre Selçuk Köftecisi olarak işletilen binanın yerine 2 katlı depolama, pişirme yerlerinin bulunacağı çağın gereğine uygun bir restoran – cafe yapılacağını dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür ” Ayrıca Tansaş Binasının birinci katında et, tavuk, mandıra gibi satış noktalarının yer alacağını ikinci katında ise hem Selçuklular için hemde yerli ve yabancı turistlerin yararlanabileceği yeme içme yerlerinin olacağını bildirdi. Tansaş binası içerisinde kurulacak olan çarşı ile üst kattan geçit ile bağlantının yapılacağını da söyleyen Başkan Ülgür Emlak Park’ta yer alan çocuk parkının yenileceğini ve yanında yer alan büfenin yerine geniş kapsamlı, şık bir çevre düzenlemesine sahip bir dinlenme tesisinin de oluşturulacağını dile getirdi.

Kent içerisinde yeni sosyal alanların projelendirilmesi ve uygulanması için sürekli İmar – Şehircilik Müdürlüğü ile toplantılar yaptıklarını vurgulayan Başkan Ülgür, “Selçuk İçin Kentsel dönüşüm hızlı başladı. Daha önceden meclis toplantılarında da belirttiğim gibi bizim kentsel dönüşümden kastımız ilçemize yeni ve yaşanılası sosyal donatı alanları yaratmak. Bugüne kadar planlama çalışmalarımızı tamamladık. Şimdi sıra uygulamalarda. Bu çalışmaların kentimizin silüetini yenileyeceğini düşünüyorum” dedi.

Exit mobile version