site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Elektrik Akımına Kapılan Leylek Öldü

Elektrik Akımına Kapılan Leylek Öldü
02.05.2013
A+
A-

leylek-elektrik-akimina-kapildi (2)

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte Türkiye’ye göç eden ve Selçuk’un simgelerinden olan leyleklerin büyük çoğunluğu yuvalarını ilçe merkezinde bulunan su kemerlerinin üzerine yapıyor. Leyleklerin bir kısmı ise elektrik direklerini kendilerine yuva olarak seçiyorlar. Efes Alt Kapıda bulunan elektrik direklerinden birini kendine yuva edinen şansız leylek elektrik akımına kapılarak can verdi.

Selçuk ilçesinin kültüründe önemli bir yeri bulunan leylekler ilçeye gelen misafirlerin turistlerin her zaman ilgi odağı olmaya devam ediyor. Doğal dengede önemli rol alan leylekler, özellikle çiftçilerin dostu olarak biliniyor. Çünkü tarlalarda bulunan fare ve çekirge gibi zararlılarla beslenen leylekler doğal dengeyi sağlamada önemli rol alıyorlar. Çıyan ve yılan da yiyen leylekler genelde sürüler halinde dolaşıyor.

İlkbahar mevsiminde Selçuk çevresine göç eden ve yuvalarına yerleşen leyleklerin büyük çoğunluğu Selçuk ilçe merkezindeki su kemerlerine yerleşse de bir kısmı yuvaları için elektrik direklerini tercih ediyor. Elektrik direklerindeki yuvaların hem leylekler hem de yumurtadan çıkacak yavruları için risk oluşturmasına rağmen yuvalarını bu yerlere yapan leylekler bazen şanssızlıklarının kurbanı olabiliyorlar. Yaklaşık olarak 15 gündür Efes alt kapıda bulunan bir elektrik direğinde kendine yuva yapan bir leylek elektrik akımının kurbanı oldu.

Yüksek gerilim akımına kapılan leyleği gören esnaflar ise bu durumun kendilerini üzdüğünü ancak ellerinden gelen bir durumun olmadığını söylediler. Yaklaşık olarak 15 gündür Efes’te turistlerinde ilgi odağı olan leyleğin bu şekilde can vermesi esnafı ve turistleri çok üzdü.

HABER: NAFİ TURAN (www.SelcukHaber.com)

leylek-elektrik-akimina-kapildi (1)

leylek-elektrik-akimina-kapildi (3)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.