site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Eğitimciler Meydanlarda

Eğitimciler Meydanlarda
28.02.2014
A+
A-

egitimsen (1)

Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı Milli Eğitim Komisyonunda kabul edilmesini protesto eden Eğitimciler, bir günlük grev yaptı.

Selçuk İstasyon meydanında bir araya gelen Eğitim İş Selçuk Temsilciliği, Eğitim-Sen Selçuk Temsilciliği ve Türk Eğitim-Sen Selçuk Temsilciliğine Tüm Bel-Sen, Belediye çalışanları, CHP Selçuk İlçe Örgütü, bazı Sivil Toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar da destek verdi.

Hükümetin çıkarmış olduğu bu kanunu sloganlar atarak protesto eden Selçuk’taki eğitimciler, daha sonra burada basın açıklaması yaptılar. Sendikaların temsilcileri tarafından yapılan basın açıklaması katılımcılar tarafından alkışlarla destek gördü.

Eğitim-Sen Selçuk Temsilciliğinin yaptığı basın açıklamasında şunlar kaydedildi: “17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında yıllardır kader ortaklığı yaptığı kesimlerle arası bozulan siyasi iktidar, ülkeyi hızla otoriterleştiren, yasama, yürütme ve yargıya büyük ölçüde kendi iktidarının denetimine alan yasal düzenlemelerin ardından, eğitim sistemini tamamen denetimi altına almak için düğmeye basmıştır. TBMM gündeminde olan mevcut tasarı ile dershanelerin dönüştürülmesi bahanesiyle öğrenci başına devlet desteği adı altında kamu kaynakları özel okullara aktarılmakta, devlete ait arazi ve okul binalarının özel sektöre ve kuvvetle muhtemel hükümetle bağlantılı kimi vakıf ve derneklere devredilmesi ya da kiralanmasının hesapları yapılmaktadır. Yıllardır eğitime yeterli bütçe okullara ödenek ayrılmamakta, kamu okullarında bu gün hala daha temizlik vb. adlarla para toplanmakta eğitimin bütün yükü velilerin üzerine yıkılmaktadır. AKP iktidarı meclisten hızla geçirmek istediği bu yasa tasarısı ile ataması yapılamayan binerce öğretmenimizi bir kez daha güvencesizliğe mahkûm etmek istemektedir. Bin bir zorlukla eğitim fakültelerinden mezun olan öğretmelere KPSS yetmezmiş gibi şimdi de yeni bir sınav getirilmek istenmektedir. İktidar öğretmen alımlarında ve yönetici atamalarında bile kendinden olmayana tahammül edememekte, kendisine koşulsuz itaat edecek insanlarla çalışmak istemektedir. TBMM’ye sunulan kanun taslağına karşı mücadeleyi ortaklaştırmak için sendika ayrımı yapmadan, bu düzenlemeden doğrudan ya da dolaylı olarak etkilenecek bütün eğitim ve bilim emekçilerini birlikte hareket etmeye ve hükümetin baskıcı, otoriter ve dayatmacı politikalarına hep birlikte dur demeye çağırıyoruz. Meclis gündemindeki yasa tasarısının derhal geri çekilmesini ve toplumsal yaşamın her alanında olduğu gibi eğitimde de tekçi ve dayatmacı uygulamalara son verilmesini istiyoruz.”

Türk Eğitim-Sen Selçuk temsilciliği adına yapılan basın açıklamasında ise şunlar kaydedildi:  “4 yılını dolduran yöneticilerin görevlerinin sona erdirilmesi, okul yöneticilerinin kaderinin Valilerin, İl Milli Eğitim Müdürlerinin iki dudağı arasına bırakılması, okul yöneticilerinin atanmasında siyasi partilerin yöneticilerinin etkili olması, iki yıl önce değiştirilen MEB Merkez Teşkilatının yeniden değiştirilmesi, stajyer öğretmenlere getirilen uygulamalar ile AKP iktidarının kendi yandaşlarını öğretmen olarak atamasının önünün açılması, eğitimde korkunun hakim kılınması, okulların siyasallaştırılması, sindirilmiş, baskılanmış, ezilmiş eğitimci ordusunun yaratılması, bakanlık teftiş kuruluna düşmanca yaklaşımlarda bulunulması, il eğitim denetmenlerinin taleplerinin karşılanmaması, inanların taleplerinin karşılanmaması, insanların sosyal statüler ellerinden alınması gibi asla kabul edemeyeceğimiz birçok hususu barındıran bu yasa tasarısını Şiddetle ve Nefretle kınıyoruz. Bu tasarının eğitim sistemimiz için tarihi bir süreç olduğu açıktır. Bu sürecin bir oldubittiye getirilerek masa başında alınabilecek bir karar olmadığı gerçekliği ile yüzleşmemiz gerekmektedir. Milli Eğitim Bakanlığının yönetim kademesinin neredeyse sil baştan olacağı bu tasarının yeniden değerlendirilmesi elzemdir. Bu tasarı eğitim camiası ve eğitimden yararlanan 76 milyon insanımızı ilgilendiren ağır bir vebaldir.”

Eğitim-İş Selçuk Temsilciliği adına yapılan basın açıklamasında da şunlar kaydedildi: ” Bilindiği üzere AKP iktidarı 6 şubat 2014 tarihinde “Milli Eğitim Temel Kanunu ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nı TBMM’ye sunmuş, eğitimde tarihi itibariyle de TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda görüşülmeye başlanacaktır. Kapalı kapılar ardından hazırlanan bu tasarı, dershanelerin özel okullara dönüştürülmesi ve kamu kaynaklarının özel okullara aktarılması tartışmaları bahane edilerek siyasi iktidarın eğitimde özelleştirme, yerelleştirme ve kadrolaşma hamlelerinin doruk noktasıdır.  TBMM’de Görüşülmekte Olan Torba Yasa ile ; Eğitim özelleştirilerek piyasalaştırması hızlandırılıyor. Özel okullara teşvik ediliyor, kamu kaynaklarında özel okul sahiplerine büyük oranda eğitim ve öğretim desteği, istisna, muafiyet ve haklar sağlanıyor. Eğitimin yerelleşmesi provası yapılıyor. Dört yılda uzun süredir görev yapmakta olan yüz bine yakın okul yöneticisinin görevine son veriliyor. Okul yöneticilerinin atamaları valiliklere bırakılıyor. Devlet okullarının özel okullara kiralanmasının önü açılıyor. Talim terbiye kurulu işlevsizleştirilerek bakana öneri sunan basit bir inceleme kuruluna dönüştürülüyor. MEB adına yurt dışına gönderilecek öğrencilerin seçimi ile aday öğretmenlikten öğretmenliğe geçiş sırasında sözlü sınav mülakat getiriliyor. Sözlü sınavla ilgili her hangi bir kayıt sistemi kullanılamayacak. Sözlü sınavın soru ve cevaplarının önceden hazırlanması zorunlu olmayacak. Sınavda başarısız olan aday öğretmenler bir başka il veya ilçede görevlendirilecek. Bir yıl içinde tekrar sınava girme hakkı tanınacak. İki defa sınavda başarısız olan aday öğretmen unvanını kaybedecek ve memuriyetle ilişiği kesilecek. Dershanelerde görev yapan eğitim personeli, KPSS şartı aranmaksızın, sözlü sınavda başarılı olmaları kaydıyla öğretmen olarak atanabilecekler. Özel okul öğretmenlerine kölelik düzeni geliyor. Ulusumuzun geleceğini belirleyen eğitim gibi önemli bir konuda, böyle bir oldu bittiyi kabul etmemiz mümkün değildir. Eğitim iş olarak yasa teklifi TBMM genel kuruluna geldiği bu gün üretimden gelen gücümüzü kullanarak iş bıraktık. Bize destek veren tüm üye ve sivil toplum örgütlerine teşekkür ediyoruz”

Basın açıklamaların ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

Haber: Nilüfer Öztürk Silay-Selçuk Ajans
egitimsen (2)

YORUMLAR
  1. MARDİNLİ dedi ki:

    millet 800 milyon maaşla geçinirken bunlar aldıkları 2 milyarımı beğenmiyorlarkı isyan ediyolar.bırakın bu işleri sizin amacınız eğitimsen adı altında hükümeti karalamak ben olsam hepinize yol veririm ama neyse başbakan yine insaflı.

  2. Mardinli'ye dedi ki:

    Mardinli arkadaşım verdiğiniz rakam yanlış mesleğe yeni başlayanbir sınıf öğretmeni en az 2.700 TL maaş alıyor.

  3. cumhuriyetçi dedi ki:

    sayın mardinli millet 800 lira alırken öğretmen kendi maaşlarına isyan ettiklerini sanıp meydanlara çıktığını düşünmek cahillikten başka birşey değildir yazıyı tam olarak okumayıp belli kalıplar üzerinden eleştiri yaptığın açıkça ortada cahillinizibu kadar belli etmeyin konu burda eğitimin yozlaştırılması ayrıca öğretmenler maaş için iisyan etseler bile sonuna kadar haklılar değil 2000 tl yi 5000 tl yi hak ediyolar ayrıca o 800 lira dediğiniz maaşa isyan etmeyen hakkkını savunmayan kitleler oldukça 500 lira bile çok bu herşeyi çok milleten halka kimse kusura bakmasın millet milyon dolarları götürürken bu halk isyan etmedikçe meydanlara inmedikçe herşey mustahak ayrıca öğretmenlerimizi kutluyorum onlar bu ülkenin çocuklarının yozlaşmaması cumhuriyeti anlatmak için meydandalar kusura bakmayın yanlış yazmışım

  4. EMEKÇİ dedi ki:

    EĞİTİM SEN 100 yıllık eğitim emekçilerinin sendikasıdır.Hiç bir zaman salt ücret sendikacılığı yapmamıştır.Emekçilerin ve bu ülkedeki yoksul halk çocuklarının eğitim hakkı için mücadele etmişlerdir.Bu son 26 şubat GREVİ ise AKP’nin hazırladığı KADROLAŞMA yasasına karşı bir eylemdir.Unutmayın bu yasadan sonra eğitim tamamen siyasallaşacak ve paralı hale gelecek.Mücadelemiz ülkemizin geleceği içindir.
    BİZ ÇOCUKLARIMIZA ONURLU BİR GELECEK BIRAKACAĞIZ.AYAKKABI KUTULARINDA MİLYON DOLARLAR DEĞİL?
    Mardinli arkadaş senin kaç milyon doların vardı???