site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Eğitim yazında devam ediyor

Eğitim yazında devam ediyor
24.08.2015
A+
A-

egitim-yazinda-devam-ediyor-19

TORBALI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan ve halen devam etmekte olan yaz kurslarında 400 öğrenci eğitim alıyor. İlkokullar hayat olsun projesi kapsamında ilkokul öğrencilerine yönelik drama ve halk oyunları kursu, ortaokul öğrencilerine yönelik TEOG hazırlık kursu ve lise öğrencilerine yönelik YGS hazırlık kursları hala sürüyor.
TORBALI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan ve halen devam etmekte olan yaz kurslarında 400 öğrenci eğitim alıyor. İlkokullar hayat olsun projesi kapsamında ilkokul öğrencilerine yönelik drama ve halk oyunları kursu, ortaokul öğrencilerine yönelik TEOG hazırlık kursu ve lise öğrencilerine yönelik YGS hazırlık kursları hala sürüyor. Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan yaz kurslarına katılan öğrenciler hem yaz aylarını verimli olarak değerlendirme fırsatı hem de ders takviyesi alarak açıklarını kapatma fırsatı buluyorlar. Yaz kursları dokuz farklı okulda sürüyor. TEOG ve YGS gibi sınavlara yönelik, Türkçe, Matematik ve İngilizce kursları verilirken ilkokul öğrencilerine halkoyunları ve drama kursları veriliyor. Ayrıca 2014 – 2015 eğitim öğretim dönemi içinde okul öncesi eğitimi alamayan 20 öğrenciye de anasınıfı eğitimi veriliyor.

YAZ KURSLARI 9 FARKLI MERKEZDE SÜRÜYOR

YAZ kurslarının son derece verimli geçtiğini ifade eden Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, öğrencilerinde yaz kurslarına büyük ilgi gösterdiklerini ve başarı sergilediklerini söyledi. Yaz aylarını en verimli şekilde değerlendirmek için her alanda kurs düzenlediklerini söyleyen Cafer Tosun, “Eğitim dönemi içinde okul öncesi eğitimi alamayan 20 çocuğumuzu anasınıfı yaz kursuna aldık. Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulunda TEOG sınavına hazırlık kursu açılmış olup, toplam 24 öğrencimizle kursumuz devamsızlık problemi olmadan devam etmektedir. Torbalı Ticaret Odası 80. Yıl Ortaokulunda 80 öğrencimize TEOG sınavı hazırlık kursu Ağustos ayı başında açılmış olup kursumuz başarılı ve verimli bir şekilde devam etmektedir. Subaşı İlkokulunda okulöncesi öğrencilerine yaz kursu, İlkokul öğrencilerine Halk Oyunları ve Drama, ortaokul öğrencilerine ise Halk Oyunları, İngilizce kursu verilmektedir. Atatürk Anadolu Lisesinde toplam 50 öğrenciyle 29 Haziranda başlayan kurs, 27 Ağustos’ta sona erecek. YGS kurslarında akademik bilginin dışında sosyal etkinliklere de geniş yer verilmektedir. Yaz kurslarında konu anlatımı ve soru çözümü seansları dışında her hafta deneme sınavı uygulaması yapılmaktadır” ifadelerinde bulundu.

EĞİTİM FAALİYETLERİ DEVAM EDECEK

TAKVİYE ders kurslarının yanı sıra sosyal etkinlik projeleri de hazırlandığını ifade eden Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, “Cengiz Topel İlkokulunda okullar hayat olsun projesi kapsamında haftanın her günü yönelik olarak her sınıf düzeyinde toplam 60 öğrencimizle ve Cengiz Topel Ortaokulunda 50 öğrencimizle halk oyunları kursu devam etmektedir. Subaşı İlkokulu’nda drama ve halk oyunları kursu, 7 Eylül Anadolu Lisesi’nde yetenekli öğrencilere yönelik resim kursu 15 öğrenci ile devam etmektedir. Öğrencilerimizin soysa kültürel faaliyetlere katılımlarını arttırmak ve eğitim seviyelerini arttırmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu.
Kaynak: torbaliege.net-HASAN DEMİR

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.