site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Eğitim Sen: Zorunlu Rotasyon İl İçi Sürgündür

Eğitim Sen: Zorunlu Rotasyon İl İçi Sürgündür
20.04.2015
A+
A-

zorunlu-rotasyon

Uzun zamandır kamuoyunda tartışılan Öğretmenlere Rotasyon sürgünü anlamına gelen Milli Eğitim Bakanlığı Atama ve Yer değiştirme Yönetmeliği 17 Nisan 2015 tarihinde resmi gazete yayımlandı.

Eğitim Sen olarak geçtiğimiz hafta Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile yapılan görüşmede çekincelerimizi dile getirmemize rağmen yönetmelik çıkmıştır.İl içi sürgün anlamına gelen zorunlu rotasyon uygulamasıyla binlerce öğretmen ve aileleri mağduriyet yaşayacak ve çocuklarının eğitimi kesintiye uğrayacaktır. Özellikle ilçemiz Selçuk’ta Meslek liselerinin tek olması nedeniyle bu okullarda görev yapan Meslek dersi öğretmeni arkadaşlarımız başka ilçelere gitmek zorunda kalacaklardır.

Yönetmeliğin ‘Öğretmenlerin aynı eğitim kurumunda azami çalışma süresi’ başlıklı 48’inci maddesi uyarınca, bundan sonra öğretmenler aynı eğitim kurumunda belli bir süre (12 ila 8 yıl arasında kademeli bir geçiş öngörülmektedir) görev yapabilecek, bu sürenin sonunda da zorunlu rotasyona tabi tutulacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim yöneticilerinin tamamından sonra şimdi de öğretmenleri rotasyona tabi tutacaktır. Bu uygulamanın eğitim bilimiyle bağdaştırılmasına olanak yoktur. Öğretmenlerin rotasyona tabi tutulmasıyla hangi gereksinimin karşılanacağı da bilinmemektedir.

Başarısı ile ilgili hiçbir tartışma olmayan, hakkındaki disiplin soruşturması sonucu görev yerinin değiştirilmesi önerilmemiş, görev yerinin değiştirilmesi isteğinde bulunmamış, günlük yaşamını (ev, çocuklarının eğitim durumları gibi) buna göre düzenlemiş bir öğretmenin görev yerinin değiştirilmesinin eğitim sistemimize hiçbir katkısı olmayacaktır. Tam tersine, salt bulunduğu eğitim kurumunda sekiz yıldır görev yaptığı için görev yerinin değiştirilmesi, öğretmenlerimizin görev yaptığı eğitim kurumundaki başarısının hiçbir anlam taşımadığını düşünmelerine yol açacak, çalışma istençlerini kıracaktır.

Ayrıca aynı yönetmelikte aday öğretmenlerin bir yılın sonunda sözlü mülakata alınmaları tamamen torpilin önünü açabilecek ve siyasi baskıları artıracaktır.

Öğretmenlerin neredeyse tamamının karşı çıktığı, hiçbir anlam veremediği bu yönetmelikten vazgeçilmelidir. Milli Eğitim Bakanlığı, hangi amaçla öğretmenleri rotasyona tabi tutmak istediğini, kuşkuya yer bırakmayacak biçimde, açıklamalı, öğretmenleri ve onların öz örgütü olan sendikaları buna ikna etmelidir. Biz Eğitim Sen konuyu yargıya taşıyacak ve takipçisi olacağız.
EĞİTİM SEN SELÇUK TEMSİLCİLİĞİ

YORUMLAR
  1. aaaaa dedi ki:

    eyi be millet sürünsün siz ayni yerden emekli olun ne ala memleket ben nasıl dolaştıysam sizde dolaşın ha hemen yaftalamayın bende eski bir öğretmen ve eğitim senciydim

  2. Apasel dedi ki:

    Mademki çok verimli ve başarılılar, kenar okullarda da kendilerini ıspatlasınlar. Oradaki çocuklarımız da bu çok verimli öğretmenlerimizden faydalansınlar. Yoksa okulların tapusunu mu istiyorsunuz?