site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Eğitim Sen açıkladı… İzmir’de kaç sınıf karantinada?

Eğitim Sen açıkladı… İzmir’de kaç sınıf karantinada?
07.12.2021
A+
A-

Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Necip Vardal, geçen hafta ve bu haftanın iki iş gününde toplam 25 sınıfın korona nedeniyle karantina altına alındığını, her okuldan da öğretmenlerin aşılarını yaptırdıkları halde pozitif oldukları haberleri geldiğini bildirdi

Ülke genelinde covid 19 salgınında pozitif vaka ve vefat sayıları bir süredir yüksekten seyretmeye devam ederken, İzmir’deki okullarda salgının da aynı paralelliğini koruduğu öğrenildi. Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Necip Vardal, geçtiğimiz hafta ve içinde bulunduğumuz haftanın ilk iki iş gününde toplam 25 sınıfın karantina altına alındığını açıkladı.

BAKANLIK, HER ŞEYİ HAYATIN AKIŞINA BIRAKMIŞ DURUMDA
1 Nolu Şube’nin sorumluluğunda olan ilçelerden Karabağlar, Konak, Torbalı, Bayındır, Ödemiş, Tire, Beydağ ve Kiraz’da oldukları tespit edilen karantina altındaki sınıfların artmasından endişe ettiklerini belirten Sendika Başkanı Vardal, önlemlerle ilgili taleplerinin de dikkate alınmamasından yakındı. Devletin koronayı, hayatın akışına bıraktığını öne süren Başkan Vardal, şu değerlendirmelerde bulundu:

“7 iş gününde 25 sınıfımızın karantina altına alınmış olması, ürkütücü bir durumdur. Fakat bakanlık bu konuyu hayatın akışına bırakmış durumda. Ders süresinin 30 dakikaya indirilmesi gibi bir takım önlem önerilerimiz olmuştu. Fakat bu önerimiz hiç dikkate alınmadı. Bakanlık, bu konuda herhangi bir atmış değil. Okullarımızda pozitif vakalar artıyor, öğretmenlerimiz aşılı oldukları halde koronaya yakalanıyor, hiç kimsenin umurunda değil. Taleplerimiz güncelliğini koruyor. Öğretmenlerimiz aşılama konusunda üst düzeyde oldukları halde koronaya yakalandıklarını görüyoruz. Daha bugün, bir öğretmen arkadaşımızın daha aşılı olduğu halde koronaya yakalandığını öğrendik. Bakanlığın, bu kötü gidişe dur demesi lazım. Ülke genelinde olduğu gibi okullarımızda da vaka sayılarında bir azalış söz konusu değil. Tüm sınıfları karantina altında olan bir okulumuzun olmamasıyla teselli buluyoruz.”
Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.