site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Ege’de Yeni Bir Deprem Daha

Ege’de Yeni Bir Deprem Daha
13.01.2013
A+
A-

egede-bir-deprem-dahaEge Denizi’nde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Ege’de depremlerin ardı arkası kesilmiyor. Ege bu kez de 4.1 şiddetinde depremle sallandı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Ege Denizi’nin Karaburun açıklarında saat 22.50’de meydana gelen depremin büyüklüğü 4,1 olarak kaydedildi.

“ENERJİ BİRİKİMİ DEVAM EDİYOR”

Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şakir Şahin,”İstanbul’u etkileyecek deprem Marmara Bölgesi’nde yaşanacak bir depremle mümkün olacak. Bölgede İstanbul depremini açığa çıkaracak enerji birikmiş değil. Ancak Güney Marmara ve Ege Bölgesi’ndeki yaşanan depremler, o bölgede enerji birikiminin devam ettiğini göstermektedir” dedi.

Şahin, yaptığı açıklamada, son zamanlarda Ege Bölgesi’nde çok sık depremler yaşandığını anımsattı. Ege Bölgesi’nde son dönemde depremlerin bu kadar yoğun olmasını 2007’de Gökova Körfezi’nde başlayan sismik fırtınaya bağlayan Şahin, sismik fırtınanın daha sonra Güney Batı Anadolu içlerinde, Fethiye ve Çambeli mevkililerinde de depremlere neden olduğunu kaydetti.

Son olarak Bozcaada açıklarından yaşanan 6.2 büyüklüğündeki depremin Ege yayı sistematiği içinde olduğunu bildiren Şahin, “Anadolu blokunun batıya doğru hareketiyle Ege Denizi’nde tektonik çöküntü alanı oluştu. Bu çöküntü alanı sınırı da ‘Ege yayı’ diye nitelendirdiğimiz Girit, Rodos ve Fethiye’ye doğru uzanan ‘Isparta büklümü’ diye isimlendirdiğimiz sınırda oluşmaktadır” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.