site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Ege’de Deprem

Ege’de Deprem
08.01.2013
A+
A-

izmir-deprem

Çanakkale Saros körfezinde Ege ve Marmara’yı etkileyen bir deprem meydana geldi. AFAD Saros körfezi merkezli depremin büyüklüğünün 6.2 olduğunu açıkladı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ise Ege Denizi’nde Bozcaada açıklarında 6.2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Sarsıntı İstanbul’un da aralarında bulunduğu bazı illerde hissedildi.

Deprem sonrası en büyüğü 3.8 olmak üzere 13 artçı deprem meydana geldi.

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna meydana gelen deprem ile ilgili açıklamalarda bulundu:

“En az yarım dakika süren yatay şekilde bir sallantı söz konusu oldu. Saros Körfezi’nde yakınlığı dolayısıyla ilimiz birinci derece deprem kuşağında ilimiz. Dikkatli olmalıyız, geleceği planlamamız önem arz ediyor. Ben geçmiş olsun diyorum bütün vatandaşlarımıza. Çalışmalarımız devam ediyor. Depremin süresi 30 saniye ile bir dakika arasında bir süre devam etti.”

AFAD Başkanı, depremin deniz tabanının 17 km altında gerçekleştiğini açıkladı.

Kaynak : ensonhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.