site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Efes’te opera bale ve günleri başlıyor

Efes’te opera bale ve günleri başlıyor
25.08.2017
A+
A-

UNESCO Kenti Selçuk sanatın merkezi oluyor

İzmir Efes Opera ve Bale Günleri UNESCO Kenti Selçuk’ta başlıyor. 16 – 22 Eylül tarihleri arasında Selçuk’ta düzenlenecek olan Uluslararası Opera ve Bale Günleri kapsamında Efes Antik Kenti’nde bir konser, bir opera ve bir bale gösterimi düzenlenecek. Selçuk’un kültür ve sanata hayatına hareket katacak olan festival öncesi İzmir Devlet Opera ve Balesi Elhamra Sahnesi’nde tanıtım toplantısı ve imza günü düzenlendi.

İzmir Devlet Opera ve Balesi Elhamra Sahnesi’nde düzenlenen İzmir Efes Opera ve Bale Günleri tanıtım toplantısına Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Efes Arkeoloji Müzesi Müdür Cengiz Topal, İzmir Devlet Opera ve Balesi Sanat Yönetmeni ve Müdürvekili Haldun Özörten, , Sahne Sanatları Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Birgül Yeşiltepe, MaviBahçe AVM Genel Müdürü Vedat Özeren, Türkerler Holding Genel Müdürü Atilla Sezgin, İzmir Devlet Opera ve Balesi İl Koordinatörü ve Efes Opera ve Bale Günleri Festival Komitesi Başkanı Mehmet Çelik katıldı.

Üzerimize düşen buydu

Efes Opera ve Bale Günleri’nin İZDOB (İzmir Devlet Opera ve Balesi) Elhamra Sahnesi’nde gerçekleşen tanıtım toplantısı ve imza töreninde konuşan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Efes’te 8500 yıllık tarihe sahip medeniyetlerin kurulduğu bir yerde sanatla buluşmak, sanatın orada icra edilmesini sağlamak bizim görevimizdir diye düşünüyorum. Devlet Opera ve Balesi İl Müdürlüğü’nün böylesine güzel bir teklifine hayır demek bizim için mümkün değildi. 16- 26 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek Efes Opera ve Bale Günleri Selçuk’un, Efes Antik Kenti’nin tarihten gelen misyonuyla son derece örtüşmektedir. Biz aslında tarihten üzerimize düşen bir görevi yerine getiriyoruz” dedi.

İzmir Devlet Opera ve Balesi Sanat Yönetmeni ve Müdür vekili Haldun Özörten ise İzmirli sanatseverler için bir müjde olan bu festival fikrine açıklandığı ilk andan itibaren güçlü bir şekilde destek veren Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’ya ve sponsorlara teşekkür etti.

İzmir Efes Opera ve Bale Günleri 16 Eylül Cumartesi günü Gala Konseri ile başlayacak. 19 Eylül Salı günü Mozart’ın ünlü operası “Saraydan Kız Kaçırma” ile devam edecek. İzmir Efes Opera ve Bale Günleri 22 Eylül Cuma günü ise sahnelenecek “Romeo ile Jülyet” balesi ile son bulacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.