site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Efes’te ki Gala Konseri büyük beğeni topladı

Efes’te ki Gala Konseri büyük beğeni topladı
13.09.2018
A+
A-

Bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali devam ediyor. Festivalin ikinci etkinliği olan Gala Konseri Efes Antik Kenti’nin muhteşem atmosferinde sanatseverleri buluşturdu. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Murat Karahan’ın da yer aldığı Gala Konseri’nde opera tarihinin en bilinen eserleri seslendirildi. Konser için Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ve Selçuk protokolünün de aralarında bulunduğu binlerce sanatsever antik kente akın etti. Gala Konseri için gelenler arasında çevre ilçe ve illerden çok sayıda kişinin olması da dikkat çekti.

Efes Antik Kenti’nin tarihi atmosferinde bu yıl festival olarak düzenlenen 1. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali devam ediyor. İlk etkinliği Zorba Balesi olan festivalin Gala Konseri’nde Türk Tenor Murat Karahan, İspanyol Soprano Carmen Solis, Rus Mezzosoprano Yulia Mazurova ve Türk Bas-bariton Burak Bilgili, opera tarihinin en çok bilinen eserlerini seslendirdiler.

Konserde İzmir’in Kavakları sürprizi

Selçuk uluslararası büyük bir sanat etkinliğine ev sahipliği yapıyor. Selçuk Belediyesi’nin katkıları ve Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’nın çabalarıyla hayata geçen 1. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali’nin ikinci etkinliği olan Gala Konseri yine binlerce sanatseveri Efes Antik Tiyatro’da buluşturdu. Gala Konseri’nde Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü, TürkTtenor Murat Karahan, İspanyol Soprano Carmen Solis, Rus Mezzosoprano Yulia Mazurova ve Türk Bas-bariton Burak Bilgili, opera tarihinin en çok bilinen eserlerini seslendirdi. Konseri İtalyan şef Alberto Veronesi yönetti. İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde sunulan konserde; Puccini, Verdi, Rossini, Bizet, Saint-Saens ve Ahmed Adnan Saygun’un çeşitli eserlerinden aryalar ve düetler dinleyicilerle buluştu. Konserin sonunda seslendirilen İzmir’in Kavakları Türküsü büyük beğeni topladı.

İZBAN’dan ek sefer

Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali 14 Eylül Cuma günü saat 21.00’da Türk ve konuk yabancı solistlerin rol alacağı, Puccini’nin ölümsüz eseri Tosca operası ile devam edecek. Festivalin son gösterisi; 18 Eylül Salı günü saat 21.00’da sunulacak olan Carmina Burana balesi sanatseverlerle buluşacak.

Festival kapsamında gerçekleştirilecek gösteri günlerinde temsil sonrası; İzmirli sanatseverlerin ulaşımları için İZBAN tarafından Selçuk’tan İzmir’e ek tren seferleri konuldu.

1. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali biletleri tam 40.- TL, öğrenci 20.- TL, grup indirimli (50 adet ve üzeri talepler için) 25.- TL bedelle satılmakta olup; www.biletiva.com internet sitesinden, İzmir’de 14 Ağustos’tan başlayarak 09.30-18.00 saatlerinde Elhamra gişesinden, Karşıyaka’da 28 Ağustos’tan başlayarak Mavibahçe Alışveriş ve Yaşam Merkezi gişesinden 15.00-21.00 saatlerinde, 28 Ağustos’tan başlayarak Efes’te Antik Kent gişesinden 10.00-18.00 saatlerinde temin edilebilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.