site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Efes’te Gece Paraşüt Atlayışları Başlıyor

Efes’te Gece Paraşüt Atlayışları Başlıyor
29.07.2012
A+
A-

Büyük Türk Havacısı Sabiha Gökçen anısına kurulan thk Gökçen Havacılık, Efes’te 14 yıl aradan sonra yeniden gece paraşüt atlayışları başlatıyor.

Efes’te 14 Yıl Aradan Sonra Gece Paraşüt Atlayışları Başlıyor

Türkiye’nin tek sivil atlayış merkezi olan thk Gökçen Havacılık Efes Dropzon’da, serbest paraşütçüler için büyük önem taşıyan gece atlayışının ilki 2 Ağustos gecesi yapılacak.

Türk Hava Kurumu’nun iktisadi işletmesi olan Gökçen Havacılık’ın İzmir Efes Bölgesi’ndeki atlama merkezinde artık sadece gündüzleri değil, geceleri de atlayış yapılacak ve son yılların en heyecan verici atlayışları gerçekleşecek. Türkiye’nin tek sivil atlayış merkezi olan Skydive Efes’te 14 yıl aradan sonra yeniden başlayacak gece atlayışlarını, lisanslı paraşütçüler yapacak. FAI-C lisanslı paraşütçülerin gece atlayışı ilk olarak 2 Ağustos Perşembe günü gerçekleşecek. 22.00-24.00 saatleri arasındaki gece atlayışında toplam üç sorti yapılması planlanıyor.

-PARAŞÜTÇÜLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ-

27 lisanslı amatör paraşütçünün gece atlayışı 6 bin fit yüksekten başlayacak. thk Gökçen Havacılık Efes Dropzone’daki bu heyecan verici atlayış için tüm paraşütçüler hazırlıklarını yoğun biçimde sürdürüyor. Serbest paraşüt camiası için çok büyük önem taşıyan gece atlayışı, eskiden serbest paraşüt eğitimi içinde yer alan bir ders idi. Ancak sonradan bu ders, yönetmelikten çıkarıldı. Gece atlayışlarının tekrarı ise 30 Eylül’de yapılacak.

YORUMLAR
  1. Çabuk İnanmayan dedi ki:

    Aman dikkatli olun kardeşlerim.

  2. yalcin bulut... dedi ki:

    eylulun 21 22 si gibi selcuga gelecgim ve mutlaka 30 eylulde orda olup gece atlayisini izlcem:) basrlar simdiden:)

  3. Baron dedi ki:

    Fotoğraflarda yamaç paraşütü var, ama haberde serbest paraşüt atlayışı yapılacak yazıyor…Uyumsuzluk var…