site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

EFEST 2023, COŞKUYLA VE BEREKETİYLE BAŞLADI

EFEST 2023, COŞKUYLA VE BEREKETİYLE BAŞLADI
06.09.2023
A+
A-

Efes Selçuk’un kültür, sanat ve yaşam festivali EFEST başladı. “Geçmişi Hisset, Geleceği Keşfet” sloganıyla Efes Selçuk’un kurtuluşunun 101. yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen EFEST renkli bir kortejle başladı.

EFEST Korteji’ne Efes Selçuk Belediyesi Tiyatro Grubu, Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi öğrencileri, Efes Selçuk Belediyesi halk oyunları ekibi, Efes Selçuk Belediyesi Gençlik Bandosu, Efes Selçuk Salon Sporları Kulübü, Selçuk Gençlik Spor Kulübü, Efes Spor Kulübü, Selçuk Çamlık Spor Kulübü, Selçuk Sezer Spor Kulübü ve yurttaşlar katıldı. Pazar Yerinde son bulan kortej sonrasında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından katılımcılar Efes Selçuk Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin zeybek gösterisini izledi.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel EFEST’İN “Geçmişi Hisset, Geleceği Keşfet” sloganı ile düzenlenmesine vurgu yaparak; “Yıllardan beri Selçuk’ta Kurtuluş Şenlikleri yapılırdı. Mayıs aylarında da Efes’te festivaller yapılırdı. Biz 2019’dan bu yana bu ikisini bir araya getirelim dedik. Bu bağlamda geçmişten günümüze bu kentte festivallerin düzenlenmesinde emeği geçen rahmetli Avukat Sümer Büyüktosun’u da saygı ve rahmetle anıyoruz” dedi.

GENÇLİĞİN OLSUN BU FESTİVAL
Konuşmasında Filenin Sultanları’nın Avrupa Şampiyonluğunu tebrik eden Başkan Ceritoğlu Sengel; “Biz geçmişe bir saygı duruşunda bulunurken geleceğe de köprü atmak adına biraz önce burada folklor ekiplerini gördünüz. Birlikte yol yürümekten keyif duyuyoruz o gençlerle. Biz burada spor yapan gençlerle birlikte yol yürümekten keyif duyuyoruz ve diyoruz ki sonuna kadar ne istiyorsanız yapacağız. İşte onun sonucudur. Bu sene Efes Festivali’nin sancağını taşıyan ve Avrupa’dan şampiyonluğu Efes Selçuk’a getiren iki milli sporcumuz var. Naz Yünden ve Umut Koçer, Efes Selçuk’un gençleri hepimize ilham oluyorlar. Gençliğin olsun bu festival. Sporcuların olsun bu Efes Festivali. Milli sporcularımızın olsun ve tabii ki de Filenin Sultanları’nın olsun. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında yolumuz aydınlık olsun” dedi.

Başkan Ceritoğlu Sengel konuşmasının ardından Efes Selçuk’un kardeş şehirleri Siegburg ve Radoviç’ten gelen misafirler ile birlikte EFEST süresince açık kalacak olan alışveriş, gastronomi, el sanatları ve hediyelik eşya stantlarını ziyaret etti.

EFEST’in ilk gününde Pazar Yeri Ana Sahne’de Niyazi Koyuncu sahne aldı. Sahneye çıkarak Niyazi Koyuncu’ya teşekkür eden Başkan Ceritoğlu Sengel; “Biz bu sene EFEST’i gençlere armağan ediyoruz. Buradan Kazım Koyuncu’yu anıyoruz. Onun da söylediği gibi dünyanın bütün toprakları hepimizin. Tüm şarkılar hepimizin. Her şeyin güzelleşeceği yarınlara…” dedi. Başkan Ceritoğlu Sengel’in konuşmasının ardından Niyazi Koyuncu EFEST sahnesinde şarkılarını seslendirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.