site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Efeslim Kart Efes Selçuk İle Buluştu

Efeslim Kart Efes Selçuk İle Buluştu
13.02.2020
A+
A-

Efes Selçuk’un sosyal yaşam kartı Efeslim Kart Tanıtım Toplantısı Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Salonu’nda yapıldı. Kentte sosyal ve ekonomik olarak yeni bir dönemi başlatacak olan Efeslim Kart’ı vatandaşlara tanıtan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Bizim için Efeslim Kart’ın en önemli noktalarından biri de bu kartın bize bir aidiyet duygusu verecek olmasıdır. Bu kart “Biz bu kente sahip çıkıyoruz duygusu verecek” dedi. Efeslim Kart başvurusu ve her türlü soru için Efeslim Kart Başvuru Noktası, belediye binası girişinde hizmet vermeye başladı.

EFES SELÇUK SOSYAL YAŞAM KARTI İLE TANIŞTI

Efes Selçuk’ta sosyal hayattan ekonomik hayata, dar gelirli vatandaşa, çevreye, eğitime kısacası kent hayatının can damarlarına dokunan Efeslim Kart Tanıtım Toplantısı’nda, kartın kullanımından özelliklerine kadar birçok bilgi verildi. Toplantıya başta Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel olmak üzere; CHP İlçe Başkanı Mehmet Karanfil ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hayri Güller ve oda yöneticileri, oda başkanları, çok sayıda STK Temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Toplantıda Efes Selçuk’un sosyal yaşam kartı Efeslim Kart ile ilgili bir sunum yapan Efes Selçuk Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Gonca Erdem; “Efeslim Kart, Efes Selçuk’un sosyal yaşam kartıdır. Bu kartın sosyal yardım, çevre, eğitim ve esnafa destek olma gibi fonksiyonları var. Efeslim Kart, doğru insana doğru şekilde yapılmasını sağlayacak olan, bunun yanı sıra geri dönüşüm atıklarının toplanmasıyla puan kazandıran ve tüm puanların Efes Selçuk’un yerel esnaflarında harcayabileceğiniz bir kart sistemidir” bilgisini verdi.

Efeslim Kart Projesi’nin çıkış amacının dar gelirliye destek olduğunu belirten Erdem; “ Bu kart esnafa can suyu olacak. Bu kartla toplanan ambalaj atıkları yerel esnaftan alış veriş yapılarak ya da eğitime destek verme amacıyla kullanılabilecek” dedi.

BAŞKAN SENGEL, ESNAFLARA GÖSTERDİKLERİ DUYARLILIKTAN DOLAYI TEŞEKKÜR ETTİ

Efeslim Kart Tanıtım Toplantısı’nda kentin sosyal yaşam kartını vatandaşlara anlatan Başkan Sengel; “Biz belediyeye gelir gelmez; yardımlar yapılırken; daha fazla kişiye daha doğru bir şekilde nasıl ulaşırız diye düşündük. İhtiyacı olanların ihtiyaçlarını nasıl karşılayacaklarını düşündük. Esnafımıza bir çağrıda bulunduk. Bu noktada sosyal yardımda en çok gerekli ihtiyaçların neler olduğunu tespit ettik. Kasap, tüp, su, bakkal, kırtasiye satışı yapan esnafımıza çağrıda bulunduk. Kocaman kocaman marketler yerine esnafımızın kazanmasını istedik” dedi.

Toplantıda Efeslim Kart satış noktası olmak için başvuran esnafları tanıtan Başkan Sengel; esnaflara gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.

HEM İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARIMIZA, HEM DE ÇEVREYE, EĞİTİME DOKUNACAĞIZ

Efeslim Kartın sosyal, ekonomik, çevreye dost olan, esnafa, eğitime katkı sunan bir kart olduğuna dikkat çeken Başkan Sengel; “Biz Efes Selçuk Belediyesi olarak bu kartı yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımıza veriyoruz. Bunu yapan birçok belediye var. Ancak biz dedik ki çevreyi de korumamız lazım. Aday olduğumdan beri şunu söylüyorum; “Biz bu kente ve kentliye sahip çıkmamız lazım. Ama bu kente bu kentte yaşayanlar da sahip çıkacak. Sadece belediye ya da kamu kurumları değil diye konuştu.

Bu konuda vatandaşlara geniş çapta bilgi veren Başkan Sengel, “Herkesin evinde çöpe atılan plastik, çam şişeleri, kâğıtları bizim için ayrıştırın. Siz ayrıştırdığınız bu atıkları mesajla size bildirilen gün ve saatte araçlarımıza teslim edeceksiniz. Bu atıkları teslim alacak ve böylece bu karta puan yüklenecek. Sosyal yardımdan yararlanacak vatandaşlarımız bu paraları yine harcama yaparken kullanabilecek. Sosyal yardımdan yararlanmaya ihtiyacı olmayan vatandaşlarımız ise çevre ayağında bu karta yüklenen paraları kartı alırken verdiği muvafakatname ile eğitime destek için kullanacak. Efes Selçuk’taki kentli kentlisine bakmaya başlayacak” dedi.

Projenin Türkiye’de bir ilk olduğuna dikkat çeken ve ilerleyen dönemlerde kart sahiplerine çeşitli avantajlar sağlanacağını kaydeden Başkan Sengel; “Bizim için Efeslim Kart’ın en önemli noktalarından biri de bu kart bize bir aidiyet duygusu verecek. Biz bu kente sahip çıkıyoruz duygusu verecek” diye konuştu.

Efeslim Kart ile bugüne kadar evlere yapılan yemek dağıtımlarının yerine vatandaşlara alış veriş olanağı verileceğini de hatırlatan Başkan Sengel, evinde yemek yapabilecek durumda olmayan vatandaşlara ise daha sağlıklı şartlarda yemek dağıtılacağını söyledi. Başkan Sengel; “Biz insana dokunabileceğimiz bir sistem getiriyoruz. Bir insanın dokunursunuz. Ya kalbine dokunursunuz ya cebine dokunursunuz. Biz kalbine dokunmaktan yanayız. Biz hepinize dokunmak istiyoruz” dedi.

Efeslim Kart Tanıtım Toplantısı’nın ardından kartı çevreye katkı fonksiyonu için kullanmak isteyen vatandaşların başvuruları alınmaya başlandı. Sosyal yardım boyutunda kartı kullanacak vatandaşların da kartları teslim edildi. Belediye hizmet binası girişinde vatandaşların başvurularını almak ve sorularını cevaplamak için açılan Efeslim Kart Başvuru Noktası hizmet vermeye başladı. Ayrıca www.efeslimkart.com sitesinden de ayrıntılı bilgi alınabilecek.

HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDA Kİ PLAYERDEN İZLEYEBİLİRSİNİZ.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.